Prijava

Igrica: Ugani kdo?

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 04.01.2010 20:56:45 Citiraj objavo Pošlji ZS

morda nam uspe tudi nova nastavljena igrica: Ugani kdo?

navodila so preprosta: dva do tri prepoznavna opisa za ugibanje in nadaljevanje novega vprašanja reševalca za pravilni odgovor..

...edit..

navodila so preprosta: dva do tri prepoznavna opisa za ugibanje in nadaljevanje novega vprašanja reševalca za pravilni odgovor...ki ga mora zastaviti v 24 urah.....( v nasprotnem primeru ga sme zastaviti kdorkoli od aktivnih forumašev)

....

poskusimo lahko, mar ne?

moje vprašanje se glasi. .........kdo je?

*njegov rojstni dan je "mednarodni dan knjige"

*svetovno slavo so mu prinesle pravljice

*ena izmed njih je Pastirica in dimnikar

//3.2.2010 18:18:05 uredil snejbi

KR_edn

KR_edn
Št. sporočil: 1378
Regija: Štajerska
Datum objave: 05.01.2010 07:26:52 Citiraj objavo Pošlji ZS

Prelahko,

H.C. Andersen

-------------------------------

Je član glasbene skupine.

Osumljen pedofilije, nikoli dokazano.

S skupino naj bi nastopil na enem najbolj gledanem ameriškem spektaklu.

?

//5.1.2010 07:31:24 uredil KR_edn

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 05.01.2010 23:28:16 Citiraj objavo Pošlji ZS

Najprej me zanima tole - kako pri ne ravno očitnih primerih nadaljevat tale špil, ko nisi prepričan, da imaš prav? Čakati na potrditev predhodnika ali kar usekati po svoje? Predlogi, mnenja...

Sicer pa, da prebijem led (pa najbrž bom brcnil v temo, sam vseen):

Mike Gordon - je mogoče on?

1. Član glasb. skupine - ne vem, katere, špila pa več zadev (kitara, bas, klavir...) 

2. Osumljen je bil - dokazano ni bilo nikoli

3. V povezavi s 1. točko mogoče tole: S člani Grateful Dead je špilal na fešti demokratov ob njihovi zmagi v kongresu (heh, ne vem, če je tole najbolj spektakularen dogodek, tako da se mi zdi, da je zdele tema precej obdelana od mojih brc smile))

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

KR_edn

KR_edn
Datum objave: 06.01.2010 00:03:49 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hehe, kaj naj rečem....

Glede teme....nič.

ad 3. "naj bi"- prihodnjik.

P.S.: se strinjam s tvojom prvim odstavkom.

//6.1.2010 00:05:22 uredil KR_edn

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 06.01.2010 15:17:25 Citiraj objavo Pošlji ZS

KR_edn je rekel:

Hehe, kaj naj rečem....

Glede teme....nič.

ad 3. "naj bi"- prihodnjik.

P.S.: se strinjam s tvojom prvim odstavkom.

//6.1.2010 00:05:22 uredil KR_edn

Hihi, sem pač nepoboljšljiv dlakocepec smile

Tale "naj bi" je možen v več variantah (to omogoča naša draga slovenščina), npr.:

1. Tale tvoj muskontar naj bi enkrat v prihodnosti špilal na veledogodku. (res je, prihodnjik smile

2. Michael Jackson naj bi se odpravil na svetovno turnejo, pa ga je prej prehitela smrt. (preteklik, čeprav smo včasih znali uporabiti tudi sedaj izumirajočo obliko predpreteklika, ki pa se še vedno tako lepo pojavlja npr. v angleščini in izraža sosledje dogodkov --->MJ naj bi se bil odpravil....., pa ga je prehitela....) Pa ne mi zamert, sam rad se igram z našim jezikom, ki nam omogoča hohoho takšnih in drugačnih stvari smile))

Tko, zdej je pa tema zbrcana do nerazpoznavnosti smile

//7.1.2010 07:51:19 premaknil snejbi

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

KR_edn

KR_edn
Datum objave: 07.01.2010 07:46:00 Citiraj objavo Pošlji ZS

Gustaf je rekel:
KR_edn je rekel:

Hehe, kaj naj rečem....

..................

Hihi, sem pač nepoboljšljiv dlakocepec smile

Tale "naj bi" je možen v več variantah (to omogoča naša draga slovenščina), npr.:

1. Tale tvoj muskontar naj bi enkrat v prihodnosti špilal na veledogodku. (res je, prihodnjik smile

2. Michael Jackson naj bi se odpravil na svetovno turnejo, pa ga je prej prehitela smrt. (preteklik, čeprav smo včasih znali uporabiti tudi sedaj izumirajočo obliko predpreteklika, ki pa se še vedno tako lepo pojavlja npr. v angleščini in izraža sosledje dogodkov --->MJ naj bi se bil odpravil....., pa ga je prehitela....) Pa ne mi zamert, sam rad se igram z našim jezikom, ki nam omogoča hohoho takšnih in drugačnih stvari smile))

Tko, zdej je pa tema zbrcana do nerazpoznavnosti smile

No hvala bogu za to (spam me baby) temo, kajne.Kul

Me pa veseli, sam res, da se nekdo rad poglobi v jezik, ker je tega premalo in kar se tega tiče ne opažam ravno dlakocepstva.

Res pa je tudi, da pri postavljenem "vprašanju" ni ravno nekih hudih podatkov (KeR_sm žleht), in ravno to je bil tudi namen, kajti, če ti posredujem vse podatke na pladnju, potem je vaša edina naloga v guglčka vpisat enega od serviranih podatkov in VOILA, vse vemo.

V ZDA imajo poleg predsedniških volitev oz. predsedniške zaprisege za največji spektakel še vedno super bowl, in tam naj bi omenjeni član zelooooo znane skupine nastopil, če organizaciji ChildAbuseWatch ne uspe prepovedati nastopa skupine.

Tell me WHO?

Kul KulKulKulKulKulKulKulKulKulKulKulKul

//7.1.2010 07:47:04 uredil KR_edn

//7.1.2010 07:51:40 premaknil snejbi

Igrica: Ugani kdo?