Prijava

Licitacija igre

Orhan

Orhan
Št. sporočil: 6
Regija:
Datum objave: 17.11.2008 00:46:07 Citiraj objavo Pošlji ZS

Prosim, da se admin ali šef ali gazda tega foruma izjasni, kakšna so pravila licitacije iger pri taroku.

Namreč, danes sem bil poučen (po kar nekaj 10-letih igranja taroka!!), da ne smem NAJPREJ licitirati igro 2 in šele nato berača, ker: 

<angelcek> igram dostikrat do 100 iger in tega ne delamo;

<piroman> preberi navodila;

Menim, da je berač bolj zahtevna igra od 2 in je ravno ZATO tudi bolj višje rangirana!

Ker nisem bil siguren, ali bi šel igrati odprti berač ali navaden, sem licitiral najprej navadno igro 2, da vidim, kakšne karte imajo soigralci.

Torej? Licitacija ja ali ne?? Ali pa imate RES neka svoja pravila tukaj???

RiLe

RiLe
Št. sporočil: 1592
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 17.11.2008 01:20:45 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ja lahko brez kakršnekoli slabe vesti najprej licitiraš 2, 1, solo 3.... in nakoncu še berač če te je volja, vendar nikakor ne morem preprečiti da se te bo zadržal vzdevek da licitiraš kot kmet. (če bi bilo to prepovedano, bi bil tudi program drugače sestavljen). Kakorkoli, veliko jih tukaj igra na prvo licitacijo in to spoštujejo.

PRAVILA so tudi objavljena in dostopna vsem že od leta 2004. 

//17.11.2008 01:22:16 uredil RiLe

angelcek

angelcek
Št. sporočil: 238
Regija: Štajerska
Datum objave: 17.11.2008 02:08:57 Citiraj objavo Pošlji ZS

jst nisem napisala da ne smeš igrati berača,sam sem mnjenja da je to umazana igra kajti jst  če imam za berača takoj napovem.

lp angelčelk

Orhan

Orhan
Št. sporočil: 6
Regija:
Datum objave: 17.11.2008 02:14:37 Citiraj objavo Pošlji ZS

Umazana igra, gospa "Angelček"?!?

Zahtevam, da se mi javno opravičiš in si, OBENEM, prebereš pojasnilo admina, ki je JASNO napisal vsem poznavalcem taroka še kako jasna pravila!!

angelcek

angelcek
Št. sporočil: 238
Regija: Štajerska
Datum objave: 17.11.2008 09:16:47 Citiraj objavo Pošlji ZS

ne bom se opravičila kajti vsak igra svojo igro ,jst se nisem strinjala  in sem napisala da igram zadnjo,kajti nikoli ne grem brez razloga ven in da pripomnim da tega berača nisi naredil sem tok kulturna in dokončala to igro,vsem drugim se opravičujem za odhod.

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 15.05.2009 22:54:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

pod napovedi in licitacije nimamo v sklopu postov taroka nič odprtega....zato sm tukile, če sm falila pa prestavte, sam tale se mi je zdela najboljša da ne posmetim

prvič odkar sem priklopljena se je zgodilo......napovedi :VALAT od prve, takoj..... v vseh teh letih kar sm prkloplena gor  tega nism še tukile vidla......no pa sem pol ugotovila, da ne da ga jest nism vidla kot takojšnjo napoved, tut Gozdar, ki ga je igral ga je kliknu in tkole igrou prvič.....žal sm pozabla narest prpopek tok sm bla presenečena; mu je pa uspelo, taktično odigrano - za kar mu čestitam!

Licitacija igre