Prijava

Miha Kralj

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.08.2014 21:30:34 Citiraj objavo Pošlji ZS

Miha Kralj.

Ko nekomu omeniš ta ime in priimek, ne trzne. Ne trzne niti na omembo, da se je ukvarjal (in se še!) z glasbo. Tedaj morda bolj s poudarkom na elektronski komponenti kot danes. Če nekoga vprašaš, ali pozna Jeana Michela Jarre-ja, bo (skoraj) vsak takoj dobil asociacijo: "Ja, ja, to pa poznam! Una, kaj je že, Oxygen?" Če navržeš podatek, da je Kralj nekaj podobnega kot Michel, te bo pa skoraj zagotovo vsak malo bjondasto pogledal in si mislil, če si pri pravi.

Sam tko je. Pika.

Ravno toliko sem bil star, da sem si do dandanes zapomnil tole melodijo, ki se je vrtela v eni izmed risanih zadev v zlati dobi slovenskega ŽIV-ŽAV-a. Sicer tale zadeva datira v daljnje leto 1980, ampak, da ne bo kdo mislil, da je šel tip v pozabo. Daleč od tega. Morda resda ni komercialno izpostavljen, je pa vsekakor dejaven (RTV-jevi dokumentarci imajo njegovo podlago itd.), osvojil celo 1. nagrado za zvočno podlago predstavitve Slovenije v drugi polovici devetdesetih itd. Skratka, menim, da si zaluži posebno omembo v podobi samostojne teme. Nenazadnje je bila njegova glasba svojčas tudi podlaga za najimenitnejše skoke v Planici.

Ja, tudi mi imamo svoje bisere, ki pa jih le redkokdaj uzremo.

Sori, sam men je tole top-shit.

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Miha Kralj