Bila sem vesela ko sem našla ta portal in mislila, da bom za kratek čas igrala tarok, ki ga imam zelo rada. Sem v pokoju in dopoldan sama doma. Naivnica sem plačala celo članarino za celo leto. Nikoli več. Vedno sem prepočasna, slabo igram,enkrat škisa vržem prekmalu, enkrat prepozno itd. HALO! Prosim odprite igro za navadne smrtnike in profesionalce oz. pri članih označite kdo je kdo, da bom lahko igrala za svojo dušo ne za neki rezultat. Mogoče je še kdo tak kot jaz in bi lahko igrala skupaj?
Pozdrav!
Ja to zna biti res problem. Predlagal bi ti, da daš naslov mize: umirjeni ali strpni..., sigurno se bo našlo dovolj takih.
Po drugem javljanju v krog vaših igralcem ugotavljam, da so njihovi komentarji egoistično obarvani in neprimerni za to igro in okolje. "Kar ven vrži tega osla" je ena od izjav . . . Zanimivo, vendar ne zame. Lepo se imejte in zanimivo trošite svoj čas.
Marjan 1968 - odjava iz e-Mesta
Duki2 in Marjan - tako kot v igri v živo je podobno tudi na spletu. Če začetnik v taroku prisede za mizo na državnem tekmovanju bo verjetno prišlo do spora. Če spustimo nekoga iz Avtošole na dirkališče Formula 1 prav tako. Zato je zgornji predlog zelo dober - dokler ne spoznate ostale igralce vsaj do te mere, da boste približno vedeli kdo je kdo in kako igra je najboljša rešitev ta, da ustvarite svojo mizo in jo poimenujete "Začetniki", "Strpni" ali kaj drugega. Že samo s tem, da boste vi odprli mizo, vas nihče ne bo mogel vreči z nje.
Potrebno je razumeti, da nekateri tu igrajo že dolga leta in vejo na pamet kje je vsaka pikica na portalu, zato se jim ne ljubi čakati in ukvarjati z začetniki. Po drugi strani si želim, da bi tudi oni razumeli začetnike in bi jim raje povedali, kako naj začnejo. A življenje ni potica, ker potem bi tudi moje življenje bilo veliko lažje.
Neko znanje igralca lahko preverite tudi tako, da v čakalnici z desne na "Seznamu igralcev" postavite miško na njegovo ime in si ogledate koliko iger je že odigral na portalu. Če ste sami na portalu prvič, on pa ima že odigranih 100.000 iger je precej možnosti, da se vsaj na začetku ne bosta ujela.
Absolutno pa ne podpiramo nobene nesramnosti, kar je bilo že neštetokrat povedano - tako da namesto, da užaljeno zapuščate igro lahko pomagate celotni skupnosti tako, da slikate (lahko tudi z mobitelom slikate ekran) kakršnokoli neprimerno obnašanje (žaljivke, grožnje...) in nam jih posredujete po emailu ali Facebook in bodite prepričani, da bomo ukrepali, kot smo že velikokrat do sedaj.
Pozdravljeni,
tudi sam opažam, da je tu kar nekaj resnih igralcev taroka, ki obvladajo zadevo in včasih pride do slabe volje oziroma komentarja, ki bi lahko bil malo bolj sprejemljiv.
Morda bi bile skupine; profesionalci, polprofesionalci in amaterji.
Lep pozdrav vsem Marjan
Pozdravljeni,
vsekakor dober predlog, pogosto niti ne gre za takšno veliko razliko v poznavanju igre in znanju taroka, pač pa gre predvsem v odstopanju "navajenosti na igro", saj obstoječi igralci želijo hitro igro in se pogosto zdi, kot da "klikajo na pamet" saj tako hitro igrajo, novinci pa se logično še navajajo kje je kak gumb, kako odigrati kakšno potezo itd. in temu tempu ne morejo slediti.
Kot rečeno lahko vi svojo mizo poimenujete kakorkoli - profesionalci, polprofesionalci in amaterji so recimo odlični predlogi, na tak način boste jasno pokazali kakšne igralce želite za svojo mizo.
Lep pozdrav