Prav gotovo ne kaže prav, Garfield. Revščino je težko definirati. Nam se npr. lahko prvotna ljudstva v brazilskih pragozdovih (sploh še niso vseh odkril, pravijo), ful revna in nazadnjaška. Ampak vam bo večina antropologov rekla, da so ti ljudje pač v nekem v svojem svetu, ki deluje po svojih pravilih in imajo za jest in pit ... dokler seveda se ne najde ‘razvita civilizacija’ ki jim vsili svoje vrednote – torej pehanje za bogastvom. Revščina je lahk tut to, kar se dogaja vsepovsod tam, kjer gradijo jezove. Naprimer, a se je komu med vami že zgodil, da so ga preselil zaradi tega, ker je čez njegovo hišo šla avtocesta? In ste se v bistvu pogajal za kakšno ceno se boste preselil, ne? No, v kaki Indiji ali Kitajski se bolj mal pogajajo. Če je treba narest jez in torej zalit celo dolino, je treba te ljudi pač nekam dat... nisem čist prepričan, če se uni reveži lahk kej dost pogajajo. Tko da... eto, spet so živel v nekem svojem svetu, mel vsaj streho nad glavo, pol pa... kdo ve. In revščina je tut tko, kolk si lahko v neki državi privoščiš. In eto, Garfield, tle pa pride oni meter v igro. V Sloveniji ne morš lih prežvet s 400 evri na mesec. Pejt na vikipedijo in boš vidu, da je povprečni mesečni dohodek v Zimbabveju pol manjši (je pa res, da ima njihova plača veliko ničel
). Pa to ni edina država, kjer bi folk mislu , da so v nebesih, če bi imel plačo 400 evrov – ker bi si lahk s tem ful prvoščil. Ampak revni so pa oboji. Slovenija ni Zimbabve, jasno, ampak, tut pri nas, žal, ni ravno malo takih, ki komaj spacajo mesec z mescom, če sploh. V glavnem, ne bi rad zamoril, mogoče bi to temo moral kr ukinit, ker sam v slabo voljo spravla, na T4 je pa v glavnem ful luštn, pa še vreme je danes sooončnooo
. Je pa dejstvo, da so razlike med revnimi in bogatimi grozovite – pri nas in v svetu. Sori, sem se mogu izpuhat, ker mi ni lih vseen, sej ne bom več, oblubm. Garfield, tebi pa vseen hvala za iztočnico
dober večer!
ne vem kaj nj dam tole povezavo, zato sm se odloču, da jo dam kr tuki, ker se me je tale filmček tok dotaknu, da ga enostavno morm deliti z vami:
pa res si ga poglejte do konca, ker je resnično vreden 6-ih minut časa