Imate idejo o čem bi malce povprašali uporabnike na portalu? Razkrijte nam jo.
vsaj ena se ponuja sama od sebe:
Zakaj tako radi igramo tarok? Za zabavo, sprostitev , za družbo, za zafrkancijo... najdi še odgovorov...
)
kmalu bo zanimiva in v trendu takale:
V Novem letu 2008 si želim:
* nov avto
* povečanje družine
* veliko denarja
* sanjske počitnice
* uspešen zaključek šolskega leta
* dobro službo
* nič od tega, ker imam vse
Torej:
PREDEN KOMENTIRAŠ, PREBERI VSAJ 2X!!
Glede na prejšnje prispevke v drugih temah in okoli tega kaj kdo bi in kaj kdo ne bi, predlagam naslednjo anketo, po njej pa tudi akcijo.
Zadeva je čisto preprosta, le izpeljana mora biti pravilno in transparentno. Vidim, da nas je na tem portalu prijavljenih 26730, kar se mi zdi vsekakor čudovito in oh in sploh (malo je portalov s tolikimi prijavljenimi)
Seweda je treba upoštevati še 100 in 1 dejstvo in narediti verjetnostni izračun , od tega števila odšteti marsikaj, na koncu pa se mi zdi in verjamem, da bi bila številka še vedno kar zadovoljiva....predlagam anketo v stilu:
Ali ste pripravljeni 1x letno prispevati 2 oz. max 5 €, za obnavljanje opreme in ostalega kar spremlja ohranjanje nam tako ljubega portala?
Ni veliko, vem, pa vendar menim, da bi to lahko še vedno razumeli kot brezplačno igranje taroka na portalu, za vse nas uporabnike pa newem....hitrejši, boljši, lepši, karkoli že.. portal.
Denar se zbira na nekem računu, podatkov, kdo je koliko dal ni treba objavljati, zaradi določenih razlogov in nepotrebnih očitkov, ker jasno, še nikoli se nikjer ni zgodilo da bi vsi prispevali...bla bla bla, zato je tudi cifra od 2 do 5 € (max dve pijači v gostilni, 2 škatli cigaret...). Zavedati se je treba, da vsi nis(m)o zmožni prispevati 100, 200 ali več €, med nami so ......vsi, ki pač so in prav je tako.
Določi se pa skupino ljudi, recimo 3 x admin, in pa 3 x uporabnik (ta ne bo nikoli postal admin, mod...), ki imajo vpogled in možnost odločanja kam denar gre. Tukaj ne mislim na vpogled - kdo je prispeval, to možnost imajo samo trije posvečeni, ampak koliko je zbranih sredstev!!)
Ker adminom zaupam, bi se oni med seboj zmenili, kdo bo prevzel to funkcijo, in pa določili uporabnike ki bodo sodelovali, morajo biti pa vsem znani, se pravi ne neki 53465. kloni nekoga!!!
Ker so pa zneski relativno majhni, in bi bilo nerodno čakati celo leto, bi se pa lahko določil okvirni datum do kdaj se za tekoče leto prispevki zbirajo, recimo sedaj ko je začetek leta.....doooo nwem 01.09.2008.
Transparentnost je mišljena kot:
1. na forumu se objavi, kdo so tisti ki vedo kaj počnejo (upravljalci)
2. vsaj enkrat na mesec se prikaže - javno - koliko je denarja, in če je že opravljena kaka investicija, izboljšava ....
Mislim, da sem napisal dovolj jasno, je samo moj predlog, lahko ga dopolnite, izboljšate, in pa vsekakor preberite 2. vrstico!!!
(Ne poznam tako dobro zakonov, da bi vedel, če je zadeva v mejah legale, tisti, ki vedo, naj povedo, če ni brišite temo)
LP
P.S.: no nas je že 26732, matr sm dolgvezil....
Se povsem strinjam s tabo in sem že tudi sam razmišljal o tem, ker res bi lahko vsak kaj prispeval, ne pa da eni samo kritizirajo kaj vse bi lahko bilo bolše. Mislim da se vsi dobro zavedamo da je vse povezano z denarjem in iz nič ne more biti nič. Po podatku sodečeč da nas je preko 26000 to sploh ne bi smel biti problem, kajti če bi vsak prispeval samo kak evro bi se nabrala lepa količina denarja s katero bi lahko potem delalo na izboljšanju naše strani, vendar izključno v ta namen, kajti sem pa odločno proti temu da bi se potem ta denar uporabljal za kake piknike in podobne zadeve, kateri se ne morejo iz različnih razlogov udeležit vsi in potem do teh to ni pošteno.
Sem za tvoj predlog!
Aha, ker sem takoj mau čekiral zadevo:
Prosim vas da morebitne pripombe, predloge, izboljšave mojega predloga napišete ločeno od ostalega teksta, bo za vse bolj pregledno.
LP