Prijava

SOČI 2014

Tehtnica

Tehtnica
Št. sporočil: 437
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 23.02.2014 12:36:22 Citiraj objavo Pošlji ZS

»To je to, kar se tiče mene v športu. Kar malo hudo mi je, ampak to je to,« je dejala Tina Maze v intervjuju za Val 202. Razočaranje je pozabljeno. Tina Maze Soči zapušča kot najuspešnejša alpska smučarka. Z dvema zlatima kolajnama, enim četrtim, petim in osmim mestom je dokazala svojo vrhunskost in dosegla, kar si je sama najbolj želela. »Bilo je veliko emocij, enostavno mi je vse 'padlo dol'. Imam dve zlati medalji, jokala se ravno ne bom,« je v smehu dejala Tina.

Z zlatima olimpijskima kolajnama je najboljša slovenska športnica dosegla skoraj vse, kar je v smučarskem svetu dosegljivo. Po naslovu olimpijske in svetovne prvakinje ter osvojenem kristalnem globusu za skupno zmago v svetovnem pokalu se pri 30-letni smučarski veteranki kar samo po sebi poraja vprašanje o prihodnosti in nadaljnjih ciljih. "Moj izziv je življenje. To je moj motiv," odgovarja Mazejeva, ki je sicer pred sezono zatrdila, da namerava smučati vsaj do leta 2015.

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 23.02.2014 17:53:29 Citiraj objavo Pošlji ZS

Prozorna "krpanka" vzorcev predstavlja mozaik ruskih etničnih skupin.

premer: 100 mm

Vse kolajne so narejene iz masivnega srebra, zlate in bronaste so prevlečene z izbranim leskom. Za izdelavo so porabili dve toni srebra, 700 kg brona in 3 kg zlata. Pri izdelovanju so za vsako kolajno potrebovali 18 ur.

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 23.02.2014 19:26:59 Citiraj objavo Pošlji ZS

Po šestnajstih tekmovalnih dneh so se danes zaključile 22. zimske olimpijske igre v Sočiju, ki so bile za Slovenijo najuspešnejše doslej.

Prireditelji olimpijskih iger so tudi na sklepni slovesnosti poskrbeli za spektakel in med drugimi predstavili svojo bogato literarno, pesniško in cirkuško zgodovino, nato so olimpijsko zastavo uradno predali južnokorejskemu Pjongčangu, ki bo 2018 gostil 23. zimske olimpijske igre, za konec pa je severni medved, ena izmed uradnih maskot iger v Sočiju, ugasnil olimpijski ogenj.

vasja

vasja
Št. sporočil: 2869
Regija: Gorenjska
Datum objave: 24.02.2014 12:02:02 Citiraj objavo Pošlji ZS

Na dopingu v Sočiju so "padli" avstrijski tekmovalec v smučarskem teku Johannes Dürr, ukrajinska tekačica Marina Lisogor, latvijski hokejist Vitalijs Pavlovs, švedski hokejist Nicklas Bäckström, nemška biatlonka Evi Sachenbacher-Stehle in član italijanske posadke v bobu William Frullani.

SOČI 2014