Prijava

Solo brez

smokyboy0

smokyboy0
Št. sporočil: 7
Regija:
Datum objave: 19.11.2007 17:58:03 Citiraj objavo Pošlji ZS

S prijatelji smo se odločili, da bomo definirali skupno osnovo za pravila taroka, ki se sicer razlikujejo od vasi do vasi. Pomislil sem, da bi o nekaterih dilemah zastavil vprašanje tudi na tem forumu, kjer se zbirate tudi takšni z več izkušnjami. Za začetek bi se pomudil pri igri solo brez. Razmišljamo o tem, na kakšen način igrato solo brez - ali kot klasično solo igro ali kot igro v stilu berača. V prvem primeru se ob točkovanju šteje razlika in napovedi, prvo karto pa izigra tisti, ki je dobil prve karte. V drugem primeru z igro prične licitator, razlika in napovedi pa ne štejejo (piše se samo +-80). Vsakršna druga kombinacija se mi zdi mešanje hrušk in jabolk.

Torej, kaj vi mislite? 

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 20.11.2007 10:53:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

smokyboy0 je rekel:

Razmišljamo o tem, na kakšen način igrato solo brez - ali kot klasično solo igro ali kot igro v stilu berača. V prvem primeru se ob točkovanju šteje razlika in napovedi, prvo karto pa izigra tisti, ki je dobil prve karte. V drugem primeru z igro prične licitator, razlika in napovedi pa ne štejejo (piše se samo +-80). Vsakršna druga kombinacija se mi zdi mešanje hrušk in jabolk.

Torej, kaj vi mislite?

Lepo razmišljanje smoky.

Po eni strani se res odgovor ponuja sam od sebe, vse igre ki so točkovane od berača navzgor so specifičnega značaja in se običajno pišejo z golim rezultatom , brez napovedi in razlik.

Vendar pa... tu gre za preglasovanje berača , v nekem smislu za izsilitev višje igre in s tem povečano tveganje za igralca , ki kliče solo brez, zato je smiselno in 'pravično' , da za svoje tveganje dobi tudi večjo nagrado (ali pa kazen) ... zato vedno zagovarjam varianto , ki nese več, v vašem primeru torej prvo .

Želim vam lepe igre.

//20.11.2007 10:54:03 uredil snejbi

alky

alky
Št. sporočil: 1
Regija:
Datum objave: 21.11.2007 01:10:57 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ko igramo v živo uporabljamo drugo varianto. Tako so me učili "stari mački", ki pa so žal že pod rušo da bi jih lahko vpralšal od kje jim to.

Lp vsem

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Regija: Štajerska
Datum objave: 04.12.2007 11:20:36 Citiraj objavo Pošlji ZS

Sem že tudi igral na mnogo različnih krajih in vedno je tako da vsaka vas ima svoja pravila, pol se pač prilagodiš saj je za bse enako pa če je berać 50 ali 70

KAR JE DOBRO, NI SLABO

dule65

dule65
Št. sporočil: 80
Datum objave: 06.12.2007 20:34:21 Citiraj objavo Pošlji ZS

Tudi sem sem mnenja, da bi se igre od berača navzgor (berač, solo brez...)točkovale z točkami ovrednotenimi za posamezno igro.Če pač "solo brez" preglasi "berača", ki je ovrednoten z 70, naj bi bil solo brez ovrednoten z 80, odprt berač 90 (kar tudi je) itd.Mislim da bi bil ta sistem veliko bolj pravičen za vse, ki radi igramo terok.

0

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 06.12.2007 21:35:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

dule65 je rekel:
Tudi sem sem mnenja, da bi se igre od berača navzgor (berač, solo brez...)točkovale z točkami ovrednotenimi za posamezno igro.Če pač "solo brez" preglasi "berača", ki je ovrednoten z 70, naj bi bil solo brez ovrednoten z 80, odprt berač 90 (kar tudi je) itd.Mislim da bi bil ta sistem veliko bolj pravičen za vse, ki radi igramo terok.
O 80 točkah za solobrez tu ni dvoma. Smokyboy sprašuje nekaj drugega: ali pisati samo golih 80 točk za igro ali pa upoštevati poleg 80 točk še vse napovedi in razliko, doseženo v igri.