S prijatelji smo se odločili, da bomo definirali skupno osnovo za pravila taroka, ki se sicer razlikujejo od vasi do vasi. Pomislil sem, da bi o nekaterih dilemah zastavil vprašanje tudi na tem forumu, kjer se zbirate tudi takšni z več izkušnjami. Za začetek bi se pomudil pri igri solo brez. Razmišljamo o tem, na kakšen način igrato solo brez - ali kot klasično solo igro ali kot igro v stilu berača. V prvem primeru se ob točkovanju šteje razlika in napovedi, prvo karto pa izigra tisti, ki je dobil prve karte. V drugem primeru z igro prične licitator, razlika in napovedi pa ne štejejo (piše se samo +-80). Vsakršna druga kombinacija se mi zdi mešanje hrušk in jabolk.
Torej, kaj vi mislite?
Razmišljamo o tem, na kakšen način igrato solo brez - ali kot klasično solo igro ali kot igro v stilu berača. V prvem primeru se ob točkovanju šteje razlika in napovedi, prvo karto pa izigra tisti, ki je dobil prve karte. V drugem primeru z igro prične licitator, razlika in napovedi pa ne štejejo (piše se samo +-80). Vsakršna druga kombinacija se mi zdi mešanje hrušk in jabolk.
Torej, kaj vi mislite?
Lepo razmišljanje smoky.
Po eni strani se res odgovor ponuja sam od sebe, vse igre ki so točkovane od berača navzgor so specifičnega značaja in se običajno pišejo z golim rezultatom , brez napovedi in razlik.
Vendar pa... tu gre za preglasovanje berača , v nekem smislu za izsilitev višje igre in s tem povečano tveganje za igralca , ki kliče solo brez, zato je smiselno in 'pravično' , da za svoje tveganje dobi tudi večjo nagrado (ali pa kazen) ... zato vedno zagovarjam varianto , ki nese več, v vašem primeru torej prvo .
Želim vam lepe igre.
Ko igramo v živo uporabljamo drugo varianto. Tako so me učili "stari mački", ki pa so žal že pod rušo da bi jih lahko vpralšal od kje jim to.
Lp vsem
0