Prijava

Ta dolgi vici

tdii

tdii
Št. sporočil: 2296
Regija: Primorska
Datum objave: 24.05.2008 13:31:47 Citiraj objavo Pošlji ZS

PRIPOROČLJIVA DIETA KI ZAGOTOVO POMAGA - ŽE OTROCI VEDO KAKO TO GRE.

> Dvoletna dieta
> Preveč sedite? Po službi ni časa za telovadbo in ostale fizične aktivnosti? Se vam maščoba kar zažira pod kožo in so vse diete, ki ste jih že kdaj probali drage, neučinkovite ali pa slabo vplivajo na vaše počutje?
>
> Idealna rešitev je dieta dvoletnikov. Otroci, starosti okrog dveh let, so vsi po vrsti fit. Nabiti so z energijo, njihova hrana je polnovredna, dobro spijo in se ne redijo. Taka dieta je zdrava, koristila pa bo tudi vsakemu starejšemu.
>
> Ponedeljek
>
> a.. Zajtrk: Zmešan jajček, košček toasta z marmelado. S pomočjo prstov pojej dva grižljaja jajčka, ostalo vrži na tla. Pojej grižljaj toasta, potem pa razmaži marmelado po obrazu in obleki.
> b.. Kosilo: Štiri voščenke (barva ni pomembna), pest čipsa in kozarec mleka. Popij tri požirke, ostalo polij.
> c.. Malica: Bobi plačka, dva kovanca, štiri požirke postanega piva.
> d.. Večerja: Popeci toast in ga vrzi po tleh.
> Torek
>
> a.. Zajtrk: Poberi toast od prejšnjega dne s tal in ga pojej. Popij pol steklenice arome vanilije in zavitek zeliščne paste.
> b.. Kosilo: Pol pasirane šminke in ogorek cigareta, ka ga je nujno pojesti. Kocka ledu po izbiri.
> c.. Malica: Liži liziko, dokler ne postane lepljiva. Pojdi iz hiše in jo vrzi v prah. Poberi jo in znova liži, dokler ni čista. Potem jo prinesi v hišo in vrži na tepih.
> d.. Večerja: Kinder jajček. Čokolado stopiš v rokah in jo razmažaš po steni. Igračko poješ košček za koščkom.
> Sreda
>
> a.. Zajtrk: Sendvič s Poli salamo in sirom. Sir vržeš na tla, salamo poješ, kruh zdrobiš in si ga zatlačiš v uho.
> b.. Kosilo: Liziko od včeraj pobereš s tepiha, poližeš vse dlačice in jo vržeš v školjko. Pobereš ven in jo odneseš v najbližji čevelj. Zraven pliješ sok.
> c.. Malica: Plastelin in jabolko, ki ga zribaš na radiatorju.
> d.. Večerja: Krožnik čokolešnika zvrneš na mizo in ga poližeš. Kar ostane probaš spravit med lase.
> Četrtek
>
> a.. Zajtrk: Kos pizze in par požirkov vina. Kar je pač ostalo na mizi od včeraj.
> b.. Kosilo: Drobtine s kuhinjskih tal in lizika iz čevlja.
> c.. Malica: Pomaranča. Najprej tolčeš z njo po mizi, nato jo olupiš in njene koščke stisneš z rokami nad usti. Majico, ki je mokra od soka ožameš na mizo in posrkaš.
> d.. Večerja: V kozarec cedevite stlačiš kos kruha z ribjim namazom in popiješ.
> Petek
>
> a.. Zajtrk: Čaj in nekaj briketov iz pasje posode.
> b.. Kosilo: Piščanec in pire krompir, ki si ga tlačiš v nos, špinačo zmečeš na tla.
> c.. Malica: Jogurt.
> d.. Večerja: Še vedno jogurt. Ješ z zobotrebcem.
> Sobota
>
> a.. Dan za post
> Nedelja
>
> a.. Zajtrk: Kava, ki jo poliješ po hlačah in kruh z marmelado. Skorjo pustiš.
> b.. Kosilo: Skorja od zjutraj.
> c.. Malica: Bonbon. Najbolje dva naenkrat, da slina lepo teče po bradi. Obrišeš v zaveso.
> d.. Večerja: Četrt tube paste za zobe stisneš v dlan in poješ. V skledo kosmičev streseš pol skodele sladkorja, preliješ z mlekom in z mešanico nahraniš psa.
> Pa dober tek!

//19.8.2008 12:56:24 premaknil snejbi

Počasi se daleč pride...ujemi me,če me lahko...:P

Chief

Chief
Št. sporočil: 1139
Regija: Dolenjska
Datum objave: 24.05.2008 14:34:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

hahaha loool legendarno

//19.8.2008 12:57:07 premaknil snejbi

Gozdar

Gozdar

Elitni član Št. sporočil: 1596
Regija: Gorenjska
Datum objave: 05.06.2008 00:48:33 Citiraj objavo Pošlji ZS

pismo toristični arenciji.

sem jebeni potnik iz ove destinicijemater vam turistično......gospa šefica za egipat,sorry šarm el šejk hvala za tak dopust.

1.adria zamujala na brniku skor 3 ure,baje smo čakal vašega vodiča ker je mev izpit na faxsu mater vam študensko.

2.v avionu nipiva mrzuga sploh,jebe jih baje hladilnik....

3.stevardesa neprijazna,semčaku na wiski 45 minut zarad turbolence,boli me za to pa naj tablet uzame al pa doma ustane ....nešolana kokoš.

4.u šarmu vroče k svina to ni men na šalteru noben reku, mater vam nešolano

5.hotel oz. nevem pik jajca bi reku lahko temu,recepcija mrzla od klime da je žena prec vzela coldex (upam da veste kajje to mater vam nešolano) pol mi je v recepciji en črn v smešni uniformi hotu spizdt vse kufre, mater vam arapsko,sm ga prec prtegnu ko vola mene ne bojo jebale kamele.

6.sobo smo čakal 3 ure ker so popravlal wc ki so ga eni anglezi demueral jebem jim kralico neutesanci pegasti

7.spal smo slabo ker je žena skoz kašlala zarad jebene klime u sob pol sm jougasnu, pa smo se zbudilvsi zabuhlikr je blo 42c u sob mater vam klimaško

8.sem sou v recepcijo in jim jebov arafata pa so mi pol ponujal neke suite boli me za slaščice ker jih ne jem.

9.zatrk u kurcu ene baklave ne znajo narest,kofe za prašiče voda sam za drisko poplahnt.

10.bazen u kurcu totalno, nepravilne oblike neveš ke bi šou sploh not v vodo povrh klor sem mev usta ko maleneani zvečer ,žene nebi umenu ker ni šla iz sobe 2 dnizarat kože razžrte mater vam kolerirano.

11.na bazenu je en skoz za nam hoduz brisačo pol smo se mal stepl pa je nehu mater vam žeparsko al kaj je že bivon....

12.plažo smo najdl po 3 dneh a ne znate dat kakšno mapo zravn vuherjaker jest se ne bom jebu dol z arapci k neznajo nč svetovnih jezikov mater vam nešolano.

13.vodiča nismo vidl 4 dni baje je ene pičke loviv mater vam kurbirsko.

14.uturavate izlete po vroči mivki  da sm fasov oprkloine na podplatih ker je jebena žena pozabla papuče u fužinah u lubljan še premav jo je klor zjebu mater ji pozablivo

15.potaplov sem se na koralih in urezov u ruku a nezna noben povedat da so ostre k svina una na šalteru jih bo dobla še po pički loh ga tut faše...

16. na večerji smo se skor zastrupl,žena pa zadavla z nekimi škampi al kva je to a ne znajopovedatprej da se je samorepke ne ceva žvau.

17.zadn dan sm zvedu da smo mel olinkluziv,hvala,smo pa pijačo kupoval u hutelski trgovini draga k svina sploh wiski.

18.avion zadamu spet zamudu k svina baje zaret vremena nad grčijo pizda pilotova a nezna okol grčije do nas ,mater vam nešolano,sam stevardese bi pa nažgav.....

19.u avionu ista štala spet topu pir grde stevardese  jebem jh  wiskijs zmankal mater vam pijano.

pero zahulović

//5.6.2008 10:30:15 uredil snejbi

//19.8.2008 12:55:40 premaknil snejbi

Gozdar

Gozdar

Elitni član Št. sporočil: 1596
Regija: Gorenjska
Datum objave: 14.06.2008 20:56:45 Citiraj objavo Pošlji ZS

ŠE ENA POTRDITEV,DA MOŠKI  BREZ ŽENSK NE ZNAMO ŽIVETI

Vse je v redu,draga.Najlepša ti hvala za tvoj lepi mail.Ni ti potrebno skrbeti za mene,ker je vse OK.Kuham sam in vsak dan sem bolj prepričan, kako to dobro funkcjonira.Celo pojem lahko vse,kar sem skuhal,ne da bibil primoran obiskati bolnico zaradi črpanja želodca.Včeraj sem pekel krompir.A se mora kpompir olupiti?Ko se je peklo,sem odšel po kruh in ko sem se vrnil,se je emajl v posodi popolnoma stopil.Nisem mogel verjeti, kako je nekvalitetna.Dim v kuhinji se je polegev,edino mačka je črna kot vranin kašlja.Od takrat panično beži,čim uključim štedilnik in začnem ropotati s posodo.Ker moram vsajenkrat na dan pojesti nekaj toplega,naše mačke ni več na sprehod!Povej mi,kako dolgo se kuhajo jajca?Kuhal sen jih 2 uri in nikakor niso postala mehka.Napiši mi prosim,če se lahko zažgano mleko uporabi ,tudi za kaj drugega.Ali ti naj ga pustim dokler se ne vrneš?Imel sem manši problem z golažem,ko sem hotel pogreti konzervo.Vrata mikrovalovke so odletela skozi okno in uničila naš lepi rastlinjak....in okno tudi.Kjer je bilo oknozaprto,(moram  ga imeti zaprtega, ker drugače takoj prihetijo gasilci) je padlo ven z okvirjem.Udarni val je bil katastrofalen.Konzerva je poletela v zrak,prebila strop in zadela hčerko gospoda Goloba v sobi nad kuhinjo,točno med noge,no njej se hvala bogu ni nič zgodilo.Se ti je že kdaj zgodilo,da bi umazana posoda postala piesniva?Kako je to mogoče v tako kratkem času?Ti nisi še niti 4 tedne na potovanju.Za pomivalnem strojem sem opazil neverjetno aktivnost živlenja.Od kod prihajajo vsi ti ščurki. Si jih mogoče ti tam pustila?No,končno sem se odločilin opral posodo.Draga ne se jezit in upit,ampak oni dober porcelan od babice je polomljen.Izgldal.Mogoče je 1000 obratov stroja za porilo malce preveč.Mimogrede tudi stroj je pokvarjen.Med centrefugiranjem je veliki nož za rezanje mesa malo poškodoval boben in se sedaj nahaja v zidu.... nož ne biben.Boben je prebil30 cntrimetrski zid in leži nekje zunaj.Ko sem jedal,sem na žalost umazal tepih v dnevni sobi s sokon od paradižnika.Tisi mi vedno govorila, da sesok od paradižnika nikakor ne da očistiti.Tukaj se varaš,draga moja,fleka ni več,dlak od tepoha pa tudi ne.Mogoče res ne bi smei uporabiti nitro-razrečila.Hladilnik sem moral staliti,ti si bila vedno tako nespretna pri ten delu.Led se da odlično odstraniti z zidarskim kladivom.Čudi me le to,da sedaj ne hladi,ampak greje!?V vsakem primeru,meso je dobro pečeno, a jogurt,šampanjecin mineralna voda so eksplodirali.Draga moja,v četrtek sem pozabil zakleniti hišo,imam občutek,da jebil nekdo tu,ker mankajo nekateri predmeti.....no denar ne osrečuje človeka,kot si vedno govorila.Tudi omara je prazna.Verjetno ni bilo veliko v njej,saj si mi vedno govorila, da nimaš kaj za obleči.Ko sem včeraj zvečer hotel nahraniti zajca, se mi je prevrnila sveča.Zajc je zdajbrez dlake in zgleda čudnosmešen.Stem bi danes končal,bom jutri malo več napisal. Upam,da uživaš v miru brez mene in se imaš lepo

Lep pozdrav

Tvoj dragi 

//19.8.2008 12:55:09 premaknil snejbi

tdii

tdii
Datum objave: 26.06.2008 19:56:48 Citiraj objavo Pošlji ZS

Miha Mazzini - Slovenci in avti

Ob novem prometnem zakonu lahko poslušamo strokovnjake, ki začno razlagati našo prometno vsakdanjost odločno in vase prepričano, a dlje ko govorijo, bolj plahnijo in pogosteje se jim zatika - je mar mogoče, da nihče zares ne ve, zakaj Slovenci vozijo vsaj nervozno in agresivno, če ne samomorilsko? Mar ni čas za razlago?

Kazni v novem prometnem zakonu so neprimerno strožje kot do sedaj in z vsakim naslednjim zakonom bodo še strožje. Privrženci strogosti zahtevajo posredovanje dveh močnih sil, policije in tehnologije.

Policaji na cestah

Pred leti sem 14 dni vozil po ZDA in srečal eno samo policijsko zasedo, nato priletel v Slovenijo in ko sem se iz Brnika peljal v Ljubljano, sem videl kar dve. Presenetilo me je in postal sem pozoren. Ko sem leto kasneje prevozil Nemčijo (nobene zasede), Avstrijo (nobene) in prišel v Slovenijo (2 zasedi) sem začel prositi znance, ki se odpravljajo na daljše poti, naj preštejejo policaje, ki jih bodo spotoma videli in v vseh primerih so bili rezultati podobni mojim. V Evropskih državah policaji ne čepijo v grmovju vsakih deset kilometrov, a vendar na cestah ni takega klanja kot pri nas.

Ravno pred uvedbo novega zakona je potekala velika akcija, med katero je policija dala na ceste vse razpoložljive sile (med Ljubljano in Radovljico sem naletel na tri (3!) zasede). In rezultat: najbolj krvav vikend leta - na cestah je bilo 546 patrulj, 1.029 policistov in 6 mrtvih udeležencev v prometu.

Policijska prisotnost očitno ne pomaga, a tega navdušenci represije ne bodo nikoli priznali, raje poreko, da so policaji slabo razporejeni, morali bi biti povsod. Kar jih poveže s tehnološkimi navdušenci.

Tehnika nad nami

Slovenija namerava prva opremiti avte z satelitsko navigacijo (GPS sistemi). Če oblast točno vsak trenutek ve, kje ste, potem lahko tudi izračuna, s kakšno hitrostjo se gibljete med dvema točkama. Ker je taista oblast na tej poti postavila omejitev, tudi ve, če ste jo prekršili. Tehnično gledano je povsem enostavno ob vsaki prekoračitvi hitrosti izstaviti položnico.

Ker je možnost slediti tudi lokaciji telefona in oblast ve, kdaj je telefon v uporabi, boste dobili še položnico za govorjenje med vožnjo.

Ker oblast združuje osebno in zdravstveno izkaznico, kjer so vpisana zdravila, lahko položnica pade tudi v primeru, če ste pojedli kakšno od tistih tablet, pri katerih ne smete za volan.

In tako naprej. Skratka, varni bomo, policaj se bo vozil z vami sleherni trenutek, pravijo represivno-tehnološki navdušenci.

Pomislek: v Evropi obstaja narod, ki je na tehnološko pot že krenil in svoje ceste na gosto posejal s kamerami in samodejnimi položnicami. Angleži so njega dni vozili prislovično umirjeno in prometno so bili ena najbolj varnih držav. Nakar je vlada hotela dobro stanje še izboljšati in je posegla po represiji. Ceste gosto opremila s kamerami in radarji - zdaj jim pa ni jasno, zakaj je mrtvih vsako leto več. Anglija pada po lestvici varnosti, promet postaja vedno bolj agresiven, represivci se čudijo in izgovarjajo na priseljence, ki naj bi s seboj prinesli slabe manire in razbili angleško trdo zgornjo ustnico.

Osnove psihologije

Kar je seveda neumnost: kako lahko kateregakoli vlada, angleška ali naša, samo privija represivne ukrepe, ne ponudi pa nikakršne olajšave? Ljudje smo narejeni kot para - ne morete nas privijati in privijati, ne da bi kje počilo in izbruhnilo na najbolj nenavaden način! Korenček in palica, pravi ljudski pregovor in prav ima. Namesto zviševanja kazni v nedogled bi morala oblast subvencionirati nižja zavarovanja za tiste, ki so celo leto brez prekrška in podobno. Da ne govorim o tem, da je na avtocestah treba ukiniti omejitve, tako kot v Nemčiji. Vsak voznik bo lažje zdržal počasno drsenje skozi naselje, če se bo tolažil, da lahko na avtocesti pohodi gas. Kjer jih velika večina ne bo čisto nič bolj drvela kot sedaj, kar kažejo izkušnje iz Nemčije.

Slovenska posebnost

Zgoraj napisano velja na splošno, a Slovenci imamo neko posebnost in ta je vir zadrege za prometne strokovnjake. Zaznavajo jo nezavedno, saj so del naroda, a razumsko ubesediti je ne morejo. Tudi jaz je nisem, dokler ...

... se enkrat lani nisem ustavil v enem tistih nizkocenovnih tujih diskontov, ki so zrasli v naših predmestjih. Sprehajal sem se med robo, zloženo na paletah in doživel sem občutek ponavljanja: da sem nekoč že šel skozi to, da ... spomnil sem se! Ko sem se v Ameriki vozil od kraja do kraja, sem v predmestnih marketih nakupil popotnico in nekajkrat sem prišel tudi v trgovine, kjer nakupujejo najbolj revni. ZDA so namreč svoj socialni mir ohranile tako, da obstajajo cele verige, namenjene siromakom. Če v središču Seattla plačate 7 dolarjev za sendvič, se lahko v predmestju za isti znesek prenažirate v "vse-kar-lahko-poješ" restavraciji. Pogledal sem po naši trgovini in res: ista govorica telesa, cenena oblačila, preračunavanje cen. Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno.

Zunaj me je prešinilo, da je nekaj hudo narobe. To, kjer sem sedaj, se začenja razlikovati od mojega ameriškega spomina. Ustavil sem se in mozgal. Trajalo je, preden sem doumel: odklepam najcenejši avto na celem parkirišču! V Ameriki ni bilo tako: ne zato, ker bi vozil dragocen izposojen avto, marveč ker so tamkajšnji reveži sedali v take podrtije, da jih v Evropi ne vidiš. Pri nas pa sploh ne.

Osuplo sem gledal po vrstah parkiranih vozil. Čakaj, čakaj, je to mogoče?

Sklenil sem počakati človeka, ki je travmatiziral nad pasjo radostjo. Prišel je in sedel v novega audija.

Ne vem, če je kupil salamo ali ne.

Slovenski avti

Ko so nekaj mesecev kasneje odpirali še eno od nizkocenovnih veleblagovnic in so se kupci zbrali nekaj ur prej, se stepli za robo, prihranili nekaj evrov, je TV posnetek zaokrožil tudi po internetu. Nek prijatelj mi ga je poslal s pripisom, glej te idiote. Pogledal sem in mu odpisal: ti pa glej avte, ki so parkirani za njimi. Njegovo začudenje je preseglo okvire e-pošte in moral me je poklicati: Miha, to je neverjetno, saj so za prerivajočo množico parkirani za tak obup daleč predobri avtomobili!

V Sloveniji obstaja previsoka kritična masa ljudi, ki si je privoščila predrag avto glede na svoje finančne sposobnosti. Taki posamezniki obstajajo povsod, le pri nas pa jih je toliko, da vplivajo na celotno populacijo. Tak človek si je kupil avto na kredit (ali lizing) in MORA vsak mesec zbrati točno določeno količino denarja za odplačilo. Kar postane njegova môra. Ponavadi ne gre za strategijo posameznika, marveč za obsedenost družin, zato pišem v množini: ne privoščijo si počitnic, varčujejo na vseh koncih, tudi pri hrani, drug drugemu gledajo pod prste, očitajo si, se prepirajo in neprestano kalkulirajo, kako bodo zbrali za mesečni obrok. Hkrati pa že hrepenijo po novem avtu, novem kreditu!

Kako bo mirno in zadovoljno peljal voznik, ki je pred vožnjo 10 minut okleval, preračunaval in sline cedil ob najslabši možni klobasi? Če jo je kupil, ima občutke krivde, kako bo pa sedaj odplačal kredit? Uničil je družinski proračun! Če je ni, podzavestno sovraži avto okoli sebe, za katerega se še hrani odreka! Nakar tak človek v takem razpoloženju pred seboj zagleda nekoga, ki vozi počasneje kot on! Kako bo trobil! Stiskal bo hupo in mislil, da gre za pravičniški bes odličnega voznika, v resnici pa gre le za človeka, ki bi raje stiskal pasjo radost kot volan.

Ker smo ljudje s svojimi zrcalnimi nevroni narejeni za posnemanje, bodo taki kreditni zagrenjenci, če jih je zadosti veliko, diktirali obnašanje na cesti vsem ostalim (tudi turistom, dodajam za one, ki se sprašujejo, kako se tujci tako hitro navadijo lokalnih običajev).

Slovenska nevroza

Po psihiatru in nevrologu Erwinu Ringlu, ki je raziskoval lastnosti narodov nekdanje avstroogrske, sta koroška in slovenska duša nevrotična. Pritrdil mu je tudi dr. Trstenjak, ki govori o strašnem občutku krivde, ki je za Slovence značilen.

Kaj, če ta dva učenjaka malce posodobimo? Občutek krivde in nevroza, če sta nezdravljena, morata najti svoje opredmetenje. Predrag avto je idealna oblika! Če bi si privoščili vozilo, ki ga kupijo brez težke vesti, in ki ga lahko zamenjajo z drugim brez joka, če ga razbijejo, kje bi bil potem prostor za nevrozo in krivdo? Predrag avto je sodobna rešitev za podaljševanje prislovičnega nevrotizma - en sam nakup omogoči, da nadaljujete tradicijo svojih prednikov.

In ste, kot je zapisal Ringl: občutljivi, zamerljivi in prepirljivi, tako "polni zavisti, da bi drug drugemu izpraskali oči".

Slovenec ne nabavi predragega avta zaradi užitka, marveč zaradi trpljenja, ki ga povzroča sebi in drugim.

In njene posledice

Kolikim pasjim radostim se je moral odreči človek, ki je zbil punčko na prehodu za pešce, izstopil, videl majhno poškodbo na odbijaču svojega avta, šel do na tleh ležečega telesca in ga obrcal? Resničen slovenski primer. Ali pa, in tole sem videl na lastne oči, avto zadane srno, potniki tečejo ven in gledajo odbijač, nihče pa še pogleda ne za živaljo, ki se opoteka v gozd.

Ekstremni primeri?

Kot med ljudstvom, tudi na estradi: Kaj pa slovenski pevec, ki v prvem intervjuju po prvi (in edini) uspešnici prostodušno izjavi, da je dobil prvi denar in z njim napolnil hladilnik lačne družine. V drugem intervjuju pa že pove, da je na kredit kupil drag avto.

Da o dobrodelnosti ne govorimo: časopisna nabiralna akcija za reveže, ki so živeli ob kruhu in vodi, nezaposleni, nakar je oče dobil službo! Da! Za prvo plačo so vplačali kredit za avto, očeta je kap, druge plače ni več bilo. Prosijo za pomoč za hrano, da preživijo ob avtu.

Nazadnje

Ne vidim nobene realne možnosti za hitro spremembo slovenske avtomobilske nevrotičnosti: prodaja avtomobilov je cvetoča veja gospodarstva in moram reči, da sem v tem primeru nasprotnik kakršnegakoli omejevanja s strani oblasti - če nekdo hoče svoj denar zapraviti za avto namesto za hrano, pa naj. Problem je le v tem, da je avto lahko tudi (samo)morilsko orožje. Ker gre za nevrotično željo, nakup seveda ne razreši ničesar; bistvo je kredit, trpljenje in odrekanje, krivda, ki ga prinaša. In tako od avta do avta, od kredita do kredita, nakar telo, razjedeno od pritiskov, naveličano začaranega nevrotičnega kroga, naglo obrne volan. V kroniki lahko preberemo, da je nenadoma zavil na sosednji vozni pas, ubil sebe in še koga.

Vzrok neznan.

//19.8.2008 12:54:44 premaknil snejbi

tdii

tdii
Datum objave: 08.08.2008 00:18:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Tole je razlog, da me včeraj ni bilo v službo: pospravljal sem klet
ženinega dedka in našel dvanajst steklenic njegovega domačega žganja.
Žena mi je naročila, naj jih zlijem stran, in tako sem se lotil tega
neprijetnega opravila. Potegnil se zamašek iz prve steklenice in
vsebino zlil v korito, samo en kozarček pa sem natočil zase in ga izpil.
Potem sem odprl drugo steklenico in naredil isto, spet sem popil le en
kozarček. Zanimalo me je, ali se je stari zares spoznal na kuhanje
žganja.Spoznal se je.Nato sem odmašil tretjo steklenico in jo izlil, a
še prej sem spil en kozarček, da bi preveril kvaliteto žganja. Bilo je
odlično.Enako s četrto steklenico. Kozarček zase, drugo v korito.
Potegnil sem steklenico z naslednjega zamaška, spil eno korito, ostalo
pa zlil v kozarec. Potegnil sem korito z naslednjega kozarca in si
nalil steklenico iz zamaška, kozarca v steklenico in zamašil korito. Ko
sem vse spraznil, sem z eno roko ustavil hišo, z drugo pa preštel
steklenice, zamaške, korita in kozarce in jih naštel vsega skupaj 29.
Ko se je hiša spet privrtela mimo, sem jih še enkrat preštel in
nazadnje sem imel vso hišo v eni steklenici, ki sem jo spil. Prav
trapasto sem se počutil, da nisem mogel gor po stopnicah, da bi ženi
čestital, ker je njen ded kuhal tako odlično žganje, ampak to bom
naredil takoj, ko bodo stopnice spet prišle mimo.

//19.8.2008 12:54:07 premaknil snejbi

Ta dolgi vici