odpiram jo z namenom, da zamisli delimo skupaj....začela bom z dišavnimi vrečkami, ki jih izdelamo sami.
V omari pobrskajte za ostanki blaga in jih narežite na 10 do 15 cm velike kvadrate. Robove zarobite ali odrežite s cik-cak škarjami. Na sredino vsakega kvadrata položite posušena zelišča (npr. sivko), nato blago trdno zvežite s trakcem.
Dišeče vrečke so tudi odlično darilce, prevezane s čipko ali dekorirane z gumbi, še toliko bolj izvirne.
Naj letošnji morski spomini ostanejo v vašem domu in vas spominjajo na lepe dni.
Školjke, ki jih naberete na plaži, lahko na več načinov vkomponirate v vaš dom in dodate pridih morskega.
Dekoracija na miziNa velik steklen krožnik na sredino položite veliko školjko (ki jo lahko kupite v obmorskih trgovinah), okoli nje pa natrosite mivko s plaže in manjše školjke. Nekaj mivke dajte v notranjost školjke, nato pa razporedite majhne (dišeče) čajne svečke. Dekoracijo lahko po želji spreminjate, nežna svetloba svečk pa vas bo odnesla v drug svet.
Školjčna zavesa
Zaveso na oknu poživite s školjkami, ki ste jih navezali na vrvico. Za lep učinek uporabite le eno vrsto školjk.

Z malo spretnosti in domi�ljijo iz krep papirja lahko naredimo različno cvetje, ki jih uredimo v �opek in z njimi okrasimo stanovanje, delovni kotiček, darila ali jih podarimo prijateljem, znancem. Ko izdelujemo cvetje iz papirja, imejmo pred očmi pravo cvetje in sku�ajmo ujeti v papir vse njene lepote. Le tako bo cvetje iz papirja podobno pravemu cvetju.
Za izdelavo cvetja iz papirja potrebujemo:
- krep papir v različnih barvah;
- svileni papir;
- leseno palčko (palčka za nabodala);
- �karje;
- tekoče lepilo;
- �žico različnih debelin (najbolj�a je cvetličarska).
predstavila vam bom izdelavo š�ipkovega cveta
šipkov cvet spada med vrtnice, ki so zaradi svojih dišečih cvetov zelo priljubljeni. Cvetijo vse do prvega mraza.![]() | 1.) iz belega, rdečega, rozastega krep papirja narežemo 5,5 x 50 cm dolg trak. Trak prepognemo tako, da dobimo 8 - 10 delov.Iz tako dobljenih delov izrežemo cvetne liste. Zgornji del cvetnega lista s pomočjo tankega svinčnika ali palice za ražnjič upognemo nazaj. Sredino cvetnega lista pa potegnemo s palcem, da se ta izboči. |
![]() | 2.) sredino šipkovega cveta naredimo tako, da iz 3 x 50 cm dolgega traku naredimo dolgi svaljek, ki ga prerežemo na dva dela. Vsak del potem tri krat ovijemo. |
![]() | 3.) Na sredino cveta navežemo žico. |
![]() | 4.) Iz rdečega papirja izrežemo 3 x 3cm velik kvadrat, ki ga na gosto zarežemo. |
![]() | 5.) tako pripravljen papir namažemo z lepilom in ga ovijemo okoli sredine šipkovega cveta. |
![]() | 6.) enakomerno porazdeljeno nalepimo še cvetne liste. |
![]() | 7.) za izdelavo venčnih listov potrebujemo 7 x 7cm velike kvadrate iz zelenega papirja. |
![]() | 8.) Venčne liste izrežemo tako, kot vidite na sliki. |
![]() | 9.) Venčne liste prilepimo na spodnji del cveta. |
![]() | 10.) Za naš cvet naredimo še liste. Izrezujemo jih iz dvojne plasti papirja glede na shemo na sliki. |
![]() | 11.) Za listno žilo naredimo tanek svaljek iz zelenega papirja. |
![]() | 12.) Med liste, ki smo jih izrezali iz dveh plasti papirja damo tanek svaljek, ga pokrijemo z drugim listom in zlepimo. |
![]() | 13.) Liste pritrdimo na steblo cveta in naš šipkov cvet je narejen. |
Naj tudi vaša barčica s pomočjo idej in domišljije zapljuje po modrem morju......

Metulj
Kako izdelamo metulja iz žice in ženskih hlačnih nogavic za broško?
Za izdelavo potrebujemo:
- debelejšo in tanjšo žico,
- ženske barvne hlačne nogavice (najlonke),
- klešče in škarje,
- sukanec,
- sponko,
- perle oz. okraske po želji.
Najprej iz žice oblikujemo trup in tipalke metulja s kleščami, na zaključke tipalk damo perle, ki jih pritrdimo z žico, ki jo ovijemo okoli njih. Iz žice oblikujemo krila, ki jih na koncu zavijemo s kleščami.
Krila vstavimo v najlon in zavežemo s sukancem, da pritrdimo najlon. Glavo in trup metulja oblikujemo z najlonom in ga ovijemo s trakom iz najlona, da zakrijemo stične točke in naredimo dokončno obliko. Povijemo z žičko, da utrdimo trup.
Krila pritrdimo na trup z žičko ali z vročim lepilom. Dodamo sponko, ki jo pripnemo z žico, da nastane broška.
Metulja lahko po želji okrasimo ali pustimo takšnega, kot je, odvisno, za katero priložnost ga bomo pripeli na oblačilo.

povzeto po:
http://www.njena.si/dom/naredite_sami/metulj/menu_id_89.html
Tekst in foto: Petra Vurušič
iz njenega ustvarjalnega kotička mravljica in iz njene strani sem našla krasno idejo...in to cvetlično.....
Doma narejene rožice
http://mojustvarjalnikoticek.blogspot.com/
"citiram":
Glede na to, da imam rada gerbere in marjetice, so mi všeč tudi papirnate rožice z več kot osmimi cvetnimi lističi. Sicer bi se jih dalo preprosto izrezati s katerim od digitalnih rezalnikov ali kupiti izrezane, pa tudi šablona ali štanca bi se morda našla, ampak sem našla način, kako jih lahko naredim kar sama.
Za šablono sem vzela izštancan krog s školjkastim robom (štirinajst hribčkov pomeni štirinajst cvetnih lističev). Prerisala sem jo na papir - vseeno, na katero stran, ker se po izrezovanju črta od svičnika pozneje več ne vidi.
Na sredino sem narisala krog - lahko s šablono, lahko s prosto roko; malo je odvisno od tega, če ga bo pozneje kaj prekrilo (manjša rožica ali gumb).
Rožico sem na samo na približno izrezala in pri vsakem stiku dvek hribčkov zarezala v smeri sredine do narisanega kroga.
Nato sem izrezala hribčke. Uporabila sem valovite škarje, pa tudi z navadnimi škarjami gre brez problema.
Z navadnimi škarjami sem "pobrala" robove - nekoliko prej sem zaokrožila hribčke in pobrala nekaj papirja med dvema trakcema. Voilá rožica!
Za sredino so se mi zdeli najboljši veliki gumbi.