tole je zagotovo eno pomembnih vprašanj in tema čaka vaše mnenje in predloge:
dominic je rekel: dejstvo pa je tudi,da se vsaka igra enkrat konča in pol mora eden prvi z mize in ni fer, da pol dobi, da je zapustil mizo.Predlagam, da se da limit recimo 24 iger in da po tem ne dobiš,da si zapustil mizo. Sam nisem nobenkrat samovolno zapustil mize imam pa že okrog 10 zapustkov.
tarok4 je odgovoril: Se strinjam, glede turnirjev, rejtinga in črnih pik (zapustil mizo) bomo razmislili nov sistem. Za člane seveda samo.
neprijetno je, če se igralci dogovorimo: igrali bomo 10 iger, igrali bomo 24 iger, igrali bomo 50 iger - običajno je to ustaljena ekipa, ki točno ve koliko jih vržejo in jih tudi odvržejo. Med temi 4 ob koncu nekdo mora zapustiti prvi mizo...toda kdo? vsem se šteje v statistiko zapustitve mize in črna pika pri tistih, ki brkljajo po nikih. Če ima nekdo 63 zapustkov pomisliš - je ta sploh resen al je eden unih padalcev "sat ga vidiš sat ga ne vidiš"?
Zato izlijte še vaše mnenje, kako da to rešimo, ostalo bodo reševali vrhovni. Morda je možnost pri izboru mize, da ustvarimo še tako, kjer bi bila opcija neke številke in tistim, ki bi tako mizo izbrali, ko odigrajo, ne bi štelo nikomur v minus odhoda.
Tudi meni se zdi, da bi bilo pošteno določiti pravila glede zapustitve mize. Če igraš, pa potem vsi soigralci zapustijo igro, nakar nekaj časa čakaš, da se pridružijo novi igralci, teh pa ni, pač zapustiš mizo. In to se šteje kot zapustek?

Trenutno je narejeno tako, da zapuščanje mize šteje v vsakem primeru RAZEN če zapustiš mizo takoj po koncu katerekoli runde, ko vidiš točke in imaš možnosti "Nova igra" in "Zapusti mizo". To se nam zdi pošteno, ker odigraš rundo do konca, hkrati pa zapustiš mizo preden vidiš karte...
Kakšen bi bil vaš predlog? Vzamite v poštev to, da smo tole uvedli po vaših željah, ker ste želeli "kazen" za tiste, ki skačejo not in ven...
Mislim, da bi bila dobra rešitev, da se pri dodajanju nove mize določi število rund (16, 24 ...) ali pa da se doda možnost "škis partije".
In kdor zapusti mizo pred tem (iztekom 16, 24 ... rund ali zaključkom škis partije) je "zapustnik".
Majčkeno dela za programerje, vendar mislim, da bio bilo to zelo pravično.
Kazen za zapustnike pa tudi mora biti vzgojna. Kakšne - (minus) točke za "zapustnike" v štartu nove igre.
Mimogrede, svojčas sem imel zelo dober šahovski program na računalniku Sinclair QL. Dal sem računalnik enemu prijatelju, ki je zelo rad igral šah. Ko sem ga vprašal, kako mu gre, se je pohvali, da odlično. Ko pa sem ga videl igrati šah, mi je bilo jasno, zakaj stalno zmaguje - eno potezo naprej, pa dve do tri nazaj. 
Jap, točno to je ideja - določanje rund vnaprej, o škis rundi bomo še razmislili. Zapišem v pravilno temo. Hvala!