Morda se motim, ampak se mi zdi, da nam od vseh predmetov, ki se tukaj obdelujejo, manjka Zgodovina - pa tako zelo smo jo imeli radi v šoli, ne? 
Evo, prvi poskus. Dan, ko se je na športnem terenu zadnjič igrala himna SFRJ, 21. junij 2006. Kaka simbolika, tudi nebo je jokalo...
Hi Tan,
No, stvar je na kratko naslednja. Himna \'Hej Slovani\' je bila himma SFRJ. "Beograd" se je po razpadu razglasil za pravnega in politicnega naslednika SFRJ in himna je bila simbolika tega nasledstva. Sele, ko je prislo do dokoncnega razhoda vseh republik, tj. ko sta se zaceli locevati se Srbija in Crna gora je bilo konec te sage. Srbija je zdaj Srbija in ima svojo himno, himna Hej Slovani pa je sla dokoncno v zgodovino. In nebo je jokalo...
uhh korči, zdele sva zgleda istočasno odpisat hotla pa me je za 5 min ven vrglo
)
Lih tole sem hotla kopirat
Črna gora je majhna gorata republika na Balkanu, ki na severovzhodu meji na Srbijo, na jugozahodu meji na Jadransko morje, na zahodu na Hrvaško in Bosno in Hercegovino, na jugovzhodu pa na Albanijo. Po osamosvojitvi 3. junija 2006 je druga najmlajša država na svetu.
Verjetno pa je bilo kako prvenstvo, na katero so se uvrstili/prijavili še pred razpadom.
Drgac pa se je pa na danasnji dan, 15. oktobra leta 1975, zgodilo se nekaj pomembnega: Slovenski alpinisti so prvic stopili na osemtisocaka! Zgodba o premnogih uspehih - al zal, zal tudi o hudih zrtvah - se je tako zacela...
Iz SLO Vikipedije:
Prvi osemtisočak, na katerega je stopila slovenska noga, je Makalu. 15. oktobra 1975 je to uspelo skupini alpinistov odprave pod vodstvom Aleša Kunaverja. Skupino so poleg Vikija Grošlja sestavljali še Nejc Zaplotnik, Marjan Manfreda-Marjon (ki se je na vrh povzpel brez dodatnega kisika in tako postavil takratni svetovni rekord), Stane Belak-Šrauf in Ivč Kotnik.Re Snejbi:
Hi hi hi, mi trije smo pa res telepatsko povezani! Enkrat sva z 1tan naenkrat pisala o isti temi, zdaj midva... fajn druzba smo, ni kaj
In ja, slo je za nogometno prvenstvo v Nemciji, svetovno v nogometu.