Naslednja sproščujoča je iz Adiemus-ovega 2. albuma "Cantata Mundi" - Song of the Odyssey
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself
Že res, da gre izvor tanga iskati v Argentini, vendar to še ne pomeni, da je zgolj v njihovi domeni. Na meni izjemno všečen način je to dokazal prav Karl Jenkins, ki nas vabi na popotovanje po vroči Afriki - vroči tako ali drugače...
Adiemus - African Tango
Alea iacta est. Da mi tale tema ne bi (iz)umrla, sem se odločil, da jo malce razširim. Stvar je taka: kot je bilo že na začetku teme omenjeno, je (bil) Adiemus projekt Karla Jenkinsa, in sicer v petih delih:
A I: Songs of Sanctuary
A II: Cantata Mundi
A III: Dances of Time
A IV: The Eternal Knot
A V: Vocalise
Po tem projektu Karl seveda ni sedel križem rok, temveč je ustvarjal naprej - seveda se je pod vsa nadaljnja dela podpisoval (in se še) s svojim pravim imenom in priimkom. Nekatera dela močno spominjajo tudi na njegov prvi opus (spodnji primer), spet druga pa zvenijo popolnoma drugače. Ker je to vendarle njemu posvečena tema, ne vidim ovir, da ne bi semkaj padel tudi kakšen košček tega bogatega mozaika, ki se, upam da, še dolgo ne bo popolnoma sestavil...
Tokrat gre za skladbo z njegovega albuma "Imagined Oceans" (1998), posvečenega trinajstim luninim "morjem", po katerih so dobile skladbe tudi imena.
Sicer ni Adiemus, je pa K. Jenkins (še vedno balzamično deluje na (moje) ušesne koščice)...
Karl Jenkins - Lacus Serenitatis
Tale prihaja s prvega Adiemus albuma (Songs of Sanctuary/In Caelum Fero)...
Mmmm, super zadeva, sicer posvečena enemu (italijanskemu?) arhitektu iz 16. stol. (Andrea Palladio)