Prijava

Borilni športi

rjana

rjana
Št. sporočil: 8746
Regija: Štajerska
Datum objave: 21.06.2009 23:18:36 Citiraj objavo Pošlji ZS

Slavila Sraka Vukovič in Sedej

\"Sport1\"

Drugi dan svetovnega pokala B v judu v celjski dvorani Zlatorog sta se zmag veselila judoista Bežigrada Raša Sraka Vukovič (do 70 kg, na fotografiji) in Aljaž Sedej (do 81 kg). Celjana Roki Drakšič (do 66 kg) in Petra Nareks (do 52 kg) sta bila tretja, prav tako pa je bila tretja tudi Bežigrajčanka Branka Mirjanič (do 70 kg).

Tudi drugi dan svetovnega pokala B v Celju so slovenski judoisti nanizali nekaj odmevnih rezultatov. Zmage sta se veselila varovanca trenerja Bežigrada Gregorja Broda Aljaž Sedej in "mladoporočenka" Raša Sraka Vukovič. Lep uspeh so s tretjimi mesti dosegli tudi judoista Sankakuja Petra Nareks in Roki Drakšič ter Bežigrajčanka Branka Mirjanič.

Aljaž Sedej se je na celjski turnir odpravil neposredno po zahtevnih pripravah, v rokah in nogah pa je imel tudi precej tekem iz minulih vikendov. Prav zato je bil mladi judoist še toliko bolj vesel današnjega uspeha, vse zmage z izjemo zadnje je namreč dosegel predčasno z iponom (10:0). "To je res fenomenalno. Tekmovanje je potekalo super, še posebej, ker nisem vedel, kako sem pripravljen, saj sem zadnjih nekaj koncev tedna vseskozi tekmoval, v Celje pa sem prišel neposredno s priprav. Nisem vedel, koliko moči so mi te pobrale, a kot kaže, sem zaenkrat dobro pripravljen," je razlagal Sedej in s kotičkom očesa spremljal borbo klubske kolegice Raše Sraka.

"Zmagati tukaj, pred domačim občinstvom, pred mamo, sorodniki, prijatelji in pred vsemi temi dekleti je res fenomenalno, občutki so fantastični. Doslej se mi je vedno kaj ponesrečilo, tokrat pa je bilo dovolj za zmago. Mislil sem, da bo težje, saj sem bil res utrujen, a lepo je bilo pustiti dušo in srce tukaj na teh blazinah," je še povedal Sedej, ki je doslej v Celju prišel "le" do brona. V finalu je Sedej po podaljšku premagal Črnogorca Srdana Mrvaljevića.

Zmago je vknjižila tudi Raša Sraka, ki od 6. junija nosi še priimek Vukovič. Z dolgoletnim spremljevalcem Luko sta namreč v začetku tega meseca dahnila "usodni" da in več kot očitno jo je tudi zakonski stan ponesel do novih uspehov, saj se Bežigrajčanka na pota stare slave vrača po poškodbi. "Super, fenomenalno. Zelo sem vesela, da sem zmagala doma, še posebej ker je bila zmaga dosežena z iponom. Težave s hrbtom so še vedno prisotne, tudi zato sem zdaj, ko sem malo starejša, vsake zmage toliko bolj vesela in vsako bolj cenim," pa je po zmagi nad Nemko Barbaro Baur povedala Sraka Vukovič.

Potem ko sta judoistki domačega Sankakuja Urška Žolnir in Lucija Polavder v soboto dosegli pomembni zmagi za celjski klub, pa se je ta moral danes "zadovoljiti" z dvema tretjima mestoma. Roki Drakšič je v kategoriji do 66 kg v borbi za bron ugnal Španca Davida Ramireza, Petra Nareks pa je bila v kategoriji do 52 kg v borbi za tretjo stopničko boljša od Britanke Stephanie Inglis. Branka Mirjanič je v borbi za bron ugnala Nemko Iljano Marzok.

rjana

rjana
Datum objave: 25.06.2009 10:10:53 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kmalu dvoboj Valujev-Kličko

\"Sport1\"

Ljubitelji boksa bodo septembra ali oktobra znova prišli na svoj račun. Takrat bo na sporedu prava poslastica, saj se bosta za naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA in WBC pomerila Rus Nikolaj Valujev (na fotografiji), prvak težke kategorije po verziji WBA, in Ukrajinec Vitalij Kličko, prvak WBC.

"Pred dnevi sem se pogovarjal z Vitalijem in kmalu sva se dogovorila za borbo. Ta bo konec septembra ali v začetku oktobra. Mislim, da si ljudje želijo dvoboja, ki bo združil naslova, saj je preveč svetovnih prvakov. Vsaka organizacija ima svojega," je dejal Valujev.

Sedemintridesetletni Kličko je potrdil, da se bosta z Rusom srečala v ringu: "Res je. Valujev mi je ponudil dvoboj, jaz sem pa sprejel ta izziv."

Kličkov mlajši brat Vladimir je svetovni prvak v verzijah IBF, IBO in WBO, minulo soboto pa je obranil naslov z zmago proti Ruslanu Čagajevu.

vasja

vasja
Št. sporočil: 2869
Regija: Gorenjska
Datum objave: 27.06.2009 15:38:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hitro slovo Mihaele Čirič

Pescara - Slovenska rokoborka Mihaela Čirič je hitro končala svoje nastope na sredozemskih igrah v Pescari.

Našo rokoborko v prostem slogu v kategoriji do 51 kg je v uvodnem krogu premagala Španka Maria Del Mar Serrano, zaradi poraza španske rokoborke v naslednjem krogu z Italijanko Francine de Paolo pa se Čiričeva ni uvrstila v repasaž.

\"\"

Čiričeva je bila pred petkovimi obveznim tehtanjem za malenkost manj aktivna od Jureta Kuharja in Dejana Šerneka, ki sta se v Pescari potegovala za odličje bronastega leska, a nato oba ostala praznih rok. Po neprestanem teku v okolici dvorane Febo je v petek dobila boj s tehtnico, na blazinah pa je morala danes priznati premoč tekmici s Pirenejskega polotoka.

"Že po žrebu sem vedela, da je pred menoj izjemno težka naloga, saj sta Španka in Italijanka na mednarodnih lestvicah uvrščeni višje od mene. Borila in trudila sem se po najboljših močeh, vendar si je španska rokoborka vselej v uvodu priborila manjšo prednost, ki jo je znala ohraniti do konca dvoboja," je po svojem nastopu v Pescari dejala 22-letna Ljutomerčanka.

Slovenska rokoborska ekspedicija je sklenila svoje nastope na sredozemskih igrah v Pescari. Jure Kuhar (do 74 kg) in Dejan Šernek (do 84 kg) sta v petek izgubila dvoboja za tretje mesto. Za Kuharja je bil v boju za bronasto odličje usoden Hrvat Neven Žugaj, za Šerneka pa Turek Akif Canbas.

STA

rjana

rjana
Datum objave: 01.07.2009 13:41:57 Citiraj objavo Pošlji ZS

Tabaković ostal brez uvrstitve 

Zadnji slovenski karateist na sredozemskih igrah v Pescari Omer Tabaković je v kategoriji nad 84 kilogramov že končal tekmovanje.

V prvem krogu je varovanec trenerja Josipa Makovca klonil proti Alžircu Hamziju Aounallahu z 1:3. Slednji je v nadaljevanju izgubil proti Črnogorcu Almirju Cecunjaninu (4:5), tako da je Tabaković ostal brez repasaža.

\"\"

Josip Makovec

"Danes ni bil njegov dan. Preprosto ni delal tako, kot bi moral. Šepal je predvsem napad, nekako mu je uspelo le na protinapadih, medtem ko njegovi napadalni udarci niso zadeli cilja. Škoda, ker je potem Alžirec klonil, morda bi še lahko preko repasaža kaj naredili," je nastop ocenil Makovec. "Žal sem izgubil. Sploh se nisem mogel zbrati, ne vem, kaj je bilo narobe. Na srečo sem še mlad in upam, da bom ta poraz čim prej pozabil," pa je po borbi dejal 22-letni Tabaković, za katerega je bil to prvi nastop na sredozemskih igrah.

V Pescari je najodmevnejšo slovensko uvrstitev med karateisti zabeležila Vesna Bezgovšek, ki je bila v kategoriji do 50 kg peta, medtem ko so Iva Peternel (do 55 kg), Matija Matijevič (do 75 kg) in Omer Tabaković (nad 84 kg) ostali brez uvrstitev.

rjana

rjana
Datum objave: 02.07.2009 19:50:41 Citiraj objavo Pošlji ZS

Petra Nareks bronasta v Pescari

\"\"

Slovenska judoistka Petra Nareks je na sredozemskih igrah v Pescari v kategoriji do 52 kilogramov osvojila bronasto odličje. Nareksova je bila danes edina slovenska predstavnica, v petek bodo v dvorani Febo nastopili Tina Trstenjak (do 57 kg), Urška Žolnir (do 63 kg) in Roki Drakšič (do 66 kg).

rjana

rjana
Datum objave: 03.07.2009 09:33:19 Citiraj objavo Pošlji ZS

Dopust namesto treninga  

\"\"

Dejan Zavec po poškodbi dlančnice, ki jo je staknil ob zmagi nad Jorgejem Mirando, uspešno okreva in se bo v naslednjih dneh odpravil na aktivni dopust. Dvoboj s Poljakom Rafalom Jackiewiczem, ki bi mu odprl pot do boja za svetovni naslov, je namreč prestavljen na konec avgusta ali celo konec septembra.

Vzrok za prestavitev dvoboja, ki bi po prvotnem dogovoru moral biti 25. julija na Poljskem, je v tem, da Poljakom ni uspelo najti pokrovitelja, ki bi dvoboj na ta datum lahko finančno pokril. "Kot za zdaj kaže, naj bi bil najin dvoboj konec avgusta ali morda celo šele konec septembra. Velika verjetnost je, da ta dvoboj zdaj ne bo na Poljskem, razen če se vmes ne bo našel kakšen nov pokrovitelj, ki bi ga bil pripravljen plačati. Smo pa blizu temu, da bi bil dvoboj v Nemčiji," je o novi situaciji včeraj sporočil Dejan.

In možnost, da bi Ptujčan Jackiewicza gostil v Sloveniji? "
To si težko predstavljam, saj je od zadnjega dvoboja z Mirando v Mariboru minilo premalo časa. Najprej je treba počakati, kaj bo pokazal račun po tem dvoboju. Verjetno je vsaj nekaj dobička vendarle prinesel. Pustimo se torej presenetiti."

Dejstvo, da je dvoboj preložen, Mr. Simpaticusu na neki način celo ustreza, saj še vedno ni povsem odpravil poškodbe dlančnice, ki jo je staknil med dvobojem z Mirando. "V zdajšnjem stanju mi je to pisano na kožo, saj vsaj \'sparinga\' naslednji teden še ne bi mogel delati. V soboto sem bil na ponovnem slikanju in kakšnih večjih sprememb ni, le občutek je boljši. Roka ni več zatečena, samo členki so še vedno boleči. Prav členki mi trenutno predstavljajo največjo težavo. Vse ostalo je v mejah normale. Dlančnica mi ne povzroča težav, saj se počasi spravlja v prvotno stanje. Leva roka je še pasivna in moram paziti nanjo, fitnes, vaje za kondicijo in v mejah tudi boksarsko tehniko pa normalno delam," je trenutno stanje opisal Dejan.

Spremenjeni načrti

Druga pozitivna stvar za Ptujčana je v tem, da si bo zdaj lahko nenačrtovano privoščil krajši dopust. "Prvotno sem se konec tedna nameraval vrniti na treninge v moj klub v Magdeburgu, a so se načrti zdaj nekoliko spremenili. Z družino si bomo prihodnji teden privoščili teden ali največ deset dni aktivnega dopusta, kar pomeni, da bom tudi tam vsak dan treniral. Kam bomo šli, se z Natašo še nisva odločila, a kam dlje to zagotovo ne bo. V Magdeburg se bom tako verjetno vrnil v začetku avgusta, kar je spet odvisno od tega, ali bo dvoboj z Jackiewiczem konec avgusta ali morda šele konec septembra," je še povedal naš, če ne štejemo Denisa Simčiča, ki sicer boksa za Slovenijo, kjer pa nikoli ni živel, edini pravi profesionalec.

//3.7.2009 09:33:47 uredil rjana

Borilni športi