Prijava

Filmska glasba

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 30.10.2014 21:33:27 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hm, nekoč obstoječa (in še danes živeča) povezava nekako ne funkcionira tako, kot bi morala, zato odpiram dotično temo, v kateri naj bi se zgrinjale takšne in podobne mojstrovine.

Ok, da prebijem led; ker se bliža noč, ki se je vsak boji ko hudič križa, bom ploščo obrnil in zavrtel bolj romantično stran. Dobitnik oskarja za najboljši tujejezični film (leta 1989 se mi zdi?), Il Cinema Paradiso, v katerega je delček svoje duše vpihnil nihče drug kot velikan filmske glasbe 20. stoletja (in še traja, da ne bo pomote) Ennio Morricone. Krasen film, na koncu katerega si rečeš "Wtf have I just witnessed?!" (v najbolj skrajno pozitivnem pomenu fraze)

Res mojstrovina, vredna ogleda; sicer pa je spodnji video vzet s (čudovitega) koncerta  "Note di pace" iz Benetk, kjer je v vlogi dirigenta briljiral - Ennio Morricone.

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 27.03.2016 01:21:51 Citiraj objavo Pošlji ZS

In seveda ker ni nihče drug tako delaven kot sem jaz sam (haha, ironično sem samo na vsake tolko prisoten :D) in ker je letos Gospod z veliko začetnico ENNIO MORRICONE KONČNO dobil, kar mu pripada po mnenju mnogih, prilagam košček, za katerega se mi zdi, da je del njegovega neverjetnega opusa. Ne vem, nimam besed; kdor spremlja njegovo pot, ve, da ima človek neverjetno žilico za karakterno upodabljanje človeka v vseh njegovih bitih. Mojster današnjega časa. (malček sem seveda pristranski v smislu, da prilagam sebi najljubši ali pa vsaj enega izmed najljubših njegovih filmskih stvaritev, ki pa je sicer filmska priredba in ne original njegovo delo):

Ne vem, meni grejo vedno kocine pokonci, za vas pa ne vem...

flybejba

flybejba
Št. sporočil: 49
Regija: Štajerska
Datum objave: 29.03.2016 18:38:06 Citiraj objavo Pošlji ZS

itak, EM zakon....meni njegovo najljubše delo: https://www.youtube.com/watch?v=-mMd6D1Gw1g

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 09.04.2016 02:54:03 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ufff, zdej si me čist zj.... Vsi njegovi soundtracki od špagetov (čeprav ja, OUATITW ne sodi med njih) so moja šibka točka. Leone je mende celo "zahteval" (ok, mal pretiran izraz), da bi se muzika, ki bi bila naknadno uporabljena v končnem izdelku, dejansko vrtela že med samim snemanjem, da bi vsi dobil "ta prav filing"... Zato je tudi Morricone slovel po tem, da je po prebranem scenariju napisal muziko, še preden je sploh videl posnete scene... Mislm, kaj je tem ljudem takrat v glavi dogajal... MOJSTRI!

Ok, mal bom gulfal, ampak ja :D
V navezi "eden najljubših filmskih skladateljev / eden najljubših sodobnih jazz izvajalcev" prilagam interpretacijo Morriconeja v izvedbi Methenyja... 'nough said...

Film: Il Cinema Paradiso (tko kt čist zgori, ma men so ti soundtracki čist ...)

flybejba

flybejba
Št. sporočil: 49
Regija: Štajerska
Datum objave: 21.04.2016 18:44:37 Citiraj objavo Pošlji ZS

no, zdaj si bom pogledala ta tvoj famozni ICP wink, da vidim, od kod navdušenje wink

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 28.04.2016 02:06:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

~~Super; sicer "ta moj famozni" Il Cinema Paradiso ni moj, temveč od Giuseppeja Tornatore-ja - pa upam, da ti je bil všeč; men je ta film en izmed tistih, ki sem jih večkrat pogledal, pa mi je vedno nardil en klik.... Ja pač, so filmi, ki so nekaj več...

Nadalje prilagam sicer klasično delo, ki pa je podlaga za precej drzno, če ne kontroverzno, pa vseeno izjemno zanimivo stvar, in sicer The man form Earth iz leta 2007. Kdor ga (še) ni gledal, naj omenim le, da gre za zgodbo človeka, ki po vseh pravilih preprosto ne bi smel obstajati. Zanimiva izkušnja za vse, ki so "odprtih misli" smile

Filmska glasba