Prijava

Igrica:Nepozabni filmski citati

Tonija

Tonija
Št. sporočil: 220
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 25.02.2011 21:29:05 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nola je rekel:

The Man from earth? Tam oba nastopata, ampak...

literarna predloga in skladatelj mi še nista jasna...

... da malo skočim Gustafu v robide ... \"Osramočen\" Skladatelj je verjetno Ludwig van Beethoven in nj. Simfonija št.7 v A duru. \"Zapečaten\"

//25.2.2011 21:31:30 uredil Tonija

No one dies a virgin, life screws them all.

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 26.02.2011 09:57:07 Citiraj objavo Pošlji ZS

Jooooj, heheh, mi hodte v zelje, ja :D

Najprej en "bravo" Noli; res je The Man from Earth, zadnje delo Jeroma Bixby-ja tik pred smrtjo (po njegovi lit. predlogi posnet film). Tonija je s svojimi "robidami" ugotovila, kateri skladatelj je "gostoval" (jasno, pod narekovaji) v filmu - 2. stavek 7. Beethovnove simfonije služi kot krasna podlaga dramatičnemu razvoju dogodkov. Tudi 1tan ni dosti mimo usekala; Bixby se je namreč večkrat podpisal pod "vesoljska dela" (mislim da je celo par nadaljevanj Star Treka "ušlo" izpod njegovega peresa). Za pionirja astronavtike (ki je torej vsebovana v prej omenjenih delih v smislu vožnje po vesolju) je naš Herman Potočnik.

Zdaj pa nazaj k filmu; le-ta obravnava tisto "noro" idejo o človeku, ki je preživel cca. 14 stoletij na Zemlji. Sprva se zdi ta podatek čista znanstvena fantastika (kar v bistvu tudi je), ampak tekom filma se stvar zelo zanimivo odvija, saj je ta človek obkrožen s svojimi sodelavci (antropolog, biokemik, zgodovinar itd.. - od tod moj namig o vseh vejah znanosti). Še en namig sem dolžen pojasniti. 12 angry men je film o dvanajstih porotnikih, ki se skozi celotno filmsko zgodbo pričkajo o nekem človeku glede njegove krivde. Skupna točka obeh filmov je prostor dogajanja - (skoraj) vse se odvija v enem prostoru (sobi).

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 26.02.2011 22:20:09 Citiraj objavo Pošlji ZS

"kdor čaka....dočaka" ...tale citat oz. pregovor drži in Nola izvoli, na vrsti si

Nola

Nola
Št. sporočil: 334
Datum objave: 27.02.2011 12:06:35 Citiraj objavo Pošlji ZS

Gustaf, tale film mi je čisto neznan, bi ga pa rada videla;

kje si pa ga pa gledal?

Nola

Nola
Št. sporočil: 334
Datum objave: 27.02.2011 12:22:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Aja, še nova uganka.

Nič težkega tokrat.

Slavko, oči moje , dodaj mi još jednu bombu

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 27.02.2011 13:50:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nola je rekel:

Gustaf, tale film mi je čisto neznan, bi ga pa rada videla;

kje si pa ga pa gledal?

Res je dobr; morš bit pa mal "open minded", ker je ene par stvari not, ki v enem momentu celotno zgodovino obrnejo na glavo (no, skor)\"Nasmeh\"

Je pa zanimiv, ker celotno stvar jemlje z znanstvenega vidika (kokr sm že prej pisal o bio-antropološko-zgodovinskem ozadju).

Ne vem, če je tole sploh blo v kinih, jaz sem si ga snel s \"\" (pač stvar, ki se je javno ne omenja). Če maš možnost, si ga snem al pa kacga kolega/ico pros, da ti zrihta.

Pa sori za oftopik\"\"

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Igrica:Nepozabni filmski citati