Prijava

Kontra beraču pri taroku v 4

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Regija: Štajerska
Datum objave: 11.01.2008 16:00:22 Citiraj objavo Pošlji ZS

RAFAELUS je rekel:

Kdo pa vzame monda soigralcu razen po pomoti ali pa če to pač mora ker ima samo škisa.  Ste pa ja prebrali, ko sem napisal na koncu " samo da je luštno " Kul

ja očitno ga ti vzameš ker je to tvoj tekst 

Sam imam to grdo navado, da  rad naredim monfakt pa magari  svojemu v ekipi, če ne morem nasprotniku, samo da je luštno.

tu ni nič zaj kak kdo razume očitno si napisal kar si napisal ka se zaj ven vlačiš

KAR JE DOBRO, NI SLABO

Korabar

Korabar
Št. sporočil: 322
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 11.01.2008 18:49:44 Citiraj objavo Pošlji ZS

Tole je pa huda teoretična debata. Nasmeh

Meni se tarok zdi simpatična igra zato, ker je - hm - gentlemanska. Igralca lahko premagaš na veliko različnih načinov, z dobro taktiko, strategijo, koncentracijo ... nisem ravno prepričan, da je kontra eden izmed najbolj prijaznih. Predvsem, kar je vidno tudi iz teh razprav, ubija pozitivno klimo med igralci. Jaz konter ne dajem, nimam pa problema, če mi jih dajejo drugi, četudi iz taktičnih nagibov. Meni se je recimo zgodilo, da je konkurent imel karte za dva in to boljše kot jaz, bil dveh barv škrt in me je pustil igrat s kontro, na radlc. Pa kaj? Se dogaja, probaš vsen zmagat, če si pa potonu, pa gremo dalje, sej se ni podrl svet. Še večji užitek je, če se potem zvlečeš iz globoke zmrline. Včeraj npr. pa sem kasiral eno kontro, ker sem se zarufal. Igralka je prav simpatično rekla, da je spregledala, da sem se zarufal (kar je vsekakor možno, jasno) in ji je bilo potem ful žal. Pa je zaradi tega ne bi grajal. Pač, se dogaja. Tu smo zato, da se zabavamo, sprostimo, ne pa da se še zaradi taroka in igralcev sekiramo. Kot da ni dovolj shita ze izven virtualnega sveta taroka. Vsaj tako bi moralo biti. Nismo pa seveda vsi isti. Kar je tudi OK. Torej: naj bodo kontre. Eni jih bodo uporabljali, tako ali drugače, eni pač ne.

vijoleta

vijoleta
Št. sporočil: 1
Regija:
Datum objave: 25.01.2008 15:02:24 Citiraj objavo Pošlji ZS

Korabar itak en od najbol prijaznih igralcev smile

Garfield

Garfield
Št. sporočil: 474
Regija: Gorenjska
Datum objave: 26.01.2008 12:25:22 Citiraj objavo Pošlji ZS

če znata ostala 2 soigralca igrat, pa če mam karte za igrat in hkrati tud vsasj 3 karte k bi ga loh zjeb... dam kontro. jebi ga. sam berač je tko in tko sreča, tko da tud konrto se igra pač na srečo. če ma nekdo radelc mu jo ponavad ne dam, drgač pa kr no. k sm jst za mizo ma berač 1% šanse da uspe hehe :P

Samo1983

Samo1983
Št. sporočil: 19
Regija: Dolenjska
Datum objave: 02.02.2008 21:55:46 Citiraj objavo Pošlji ZS

se strinjam - dodal bi edino da je zelo važna pozicija kje sediš. če sediš recimo takoj za igralcem ki igra in imaš veliko (visokih) tarokov da prideš na štih in recimo vseh barv nizke platle, vsake barve po enega npr. pa če soigralca znata lovit berača imate lepe možnosti da ga ujamete

BBPlayer

BBPlayer
Št. sporočil: 2
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 03.02.2008 14:10:16 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kar se tiče kontre beraču pravim takole. Kontra da čisto upravičeno lahko negdo ki sedi pred tistim ki igra berača. Če ima ta karte ki kažejo na to da bi ga ujeli v več verjantah. Naprimer ma štiri platelce v vsaki barvi potem da popolnoma upravičeno in z razlogom da bo berač padel kontra. Če nima un ki ma res dobre nobene take kjer bi ga ujeli ga naj koklja brcne lahko bi šel solo brez. Druga je pri odprtem beraču. Tu rabi ustrezne karte tisti ki sedi za unim ki igra berača. Ni važno da so te karte slabe važno je da so primerne za igro proti beraču.

Aha sedaj vidim da so podobnega mnenja še nekateri ki so mnenje objavili pred mano. Prej nisem prebral cele teme. 

//3.2.2008 14:13:03 uredil BBPlayer

Kontra beraču pri taroku v 4