Milo rečeno....lestvica v takšni obliki deluje kot ironičen posmeh vsakemu dobremu igralcu taroka, ker je v veliki večini visoko kotiranih igralcev iz brezna "mord" nabiralcev točk, ki nimajo ničesar skupnega s samo igro kot takšno, da ne omenjam v omiljeni obliki seveda, da je takšen način igre žalitev za Tarok kot takšen. Statistike so tudi posplošene, ker igra v tri ali igra v štiri izraža dejansko drugačno sliko povprečja posameznega igralca. Mnenja sem, da je glede na končno dočakan resen pristop k portalu in igri kot takšni potrebno ohranit nivo kvalitete igralcev, statistik, oskrbe...etc že v osnovni začetni fazi. Le tako se lahko zagotovi stabilno okolje za igralce taroka in nenazadnje nivo obiskovalcev, ki bo finančno prispeval dovolj za uspešno delovanje in vzdrževanje visoke kvalitete portala.
lpMF
ob zgoraj navedenih dejstvih in potrditvi predhodnikov bi veljalo morda razmisliti o resetiranju lestvice, sicer smo prenos iz starega v novo zamudili, pa vendar....pošteno in na mestu bi bilo, kakorkoli že kdo na svojstven način leze proti vrhu lojtrce.
Milo rečeno....lestvica v takšni obliki deluje kot ironičen posmeh vsakemu dobremu igralcu taroka, ker je v veliki večini visoko kotiranih igralcev iz brezna "mord" nabiralcev točk, ki nimajo ničesar skupnega s samo igro kot takšno, da ne omenjam v omiljeni obliki seveda, da je takšen način igre žalitev za Tarok kot takšen. Statistike so tudi posplošene, ker igra v tri ali igra v štiri izraža dejansko drugačno sliko povprečja posameznega igralca. Mnenja sem, da je glede na končno dočakan resen pristop k portalu in igri kot takšni potrebno ohranit nivo kvalitete igralcev, statistik, oskrbe...etc že v osnovni začetni fazi. Le tako se lahko zagotovi stabilno okolje za igralce taroka in nenazadnje nivo obiskovalcev, ki bo finančno prispeval dovolj za uspešno delovanje in vzdrževanje visoke kvalitete portala.
lpMF
Pozdravljen,
se popolnoma strinjam s teboj. "Mordarji" definitivno kvarijo našo statistiko in zaenkrat razmišljamo v smeri take rešitve:
- delitev statistike na tarok4 in tarok3
- delitev statistike na člansko in nečlansko igro (ko štartamo s člansko seveda)
Ta korak bo nekako naravno ločil dobre in resne igralce od tistih, ki prihajajo sem igrati neresne igre (kar mord igra pač v 99% je) samo zaradi statistike. Verjamem, da se ti neresni ne bodo odločali za člansko igro, saj bo tam premalo njim podobnim in ne bodo imeli s kom igrati svojih mord igric.
Ali meniš, da bo ta korak poskrbel za "naravno selekcijo" teh igralcev? Mi svoje zaključke delamo na podlagi nekaterih sorodnih iger na spletu in "tablicah", kjer tudi na "brezplačnih igrah" vladajo povsem nerealni rezultati (kot zanimivost - v zadnjem času hekerji pospešeno hekajo rezultate iger na iOS napravah in so na vrhu vseh lestvic), medtem ko je v članskih igrah povsem druga slika.
Odprtih rok sprejemamo tudi vse ideje, kako zajeziti "mordarje", vendar mora biti ta rešitev tudi tehnično mogoča z naše strani, saj si zaenkrat ne moremo privoščiti 24/7 admina, ki bi bedel nad vsemi igrami in ročno izločal kršitelje ![]()
1tan - mislim, da ponastavitev rezultatov v tem trenutku ne bi bila rešitev, ker bi čez 1 teden bila ista slika, le z manjšimi ciframi (spet bi mordarji odstopali z rezultati). Po drugi strani nam bi bilo nekatere rezultate res žal zbrisati (57mild je odigral 157332 iger odkar vodimo statistiko!). Verjetno bomo po lansiranju članske igre začeli tisto statistiko voditi od 0 naprej, tukaj se bomo še pomenili z E-člani kako bi najraje videli.
lpMF
Pozdravljen,
se popolnoma strinjam s teboj. "Mordarji" definitivno kvarijo našo statistiko in zaenkrat razmišljamo v smeri take rešitve:
- delitev statistike na tarok4 in tarok3
- delitev statistike na člansko in nečlansko igro (ko štartamo s člansko seveda)Ta korak bo nekako naravno ločil dobre in resne igralce od tistih, ki prihajajo sem igrati neresne igre (kar mord igra pač v 99% je) samo zaradi statistike. Verjamem, da se ti neresni ne bodo odločali za člansko igro, saj bo tam premalo njim podobnim in ne bodo imeli s kom igrati svojih mord igric.
Ali meniš, da bo ta korak poskrbel za "naravno selekcijo" teh igralcev? Mi svoje zaključke delamo na podlagi nekaterih sorodnih iger na spletu in "tablicah", kjer tudi na "brezplačnih igrah" vladajo povsem nerealni rezultati (kot zanimivost - v zadnjem času hekerji pospešeno hekajo rezultate iger na iOS napravah in so na vrhu vseh lestvic), medtem ko je v članskih igrah povsem druga slika.
Odprtih rok sprejemamo tudi vse ideje, kako zajeziti "mordarje", vendar mora biti ta rešitev tudi tehnično mogoča z naše strani, saj si zaenkrat ne moremo privoščiti 24/7 admina, ki bi bedel nad vsemi igrami in ročno izločal kršitelje
1tan - mislim, da ponastavitev rezultatov v tem trenutku ne bi bila rešitev, ker bi čez 1 teden bila ista slika, le z manjšimi ciframi (spet bi mordarji odstopali z rezultati). Po drugi strani nam bi bilo nekatere rezultate res žal zbrisati (57mild je odigral 157332 iger odkar vodimo statistiko!). Verjetno bomo po lansiranju članske igre začeli tisto statistiko voditi od 0 naprej, tukaj se bomo še pomenili z E-člani kako bi najraje videli.
Pozdravljen,
vsekakor splošen reset izniči tudi igralce, ki nosijo dejansko statistično podlago svojega igranja. Kot si omenil je odlična rešitev, da se v članskem delu naredi start od začetka in ločeno spremlja statistike iger v tri in štiri. Predlagam tudi, da se javno vodi samo statistika igralcev v članskih vrstah, ker tako se bo zajezilo tudi mordanje v nečlanskih. Gledano psihološko, če nisi na prvi strani portala objavljen izgubi prazno nabijanje umetne kvalitete svoj cilj in namen. Na takšen način mogoče naredimo najmanj škode pri podatkih in hkrati ustvarimo dodano vrednost v članskem delu portala.
lpMF
Mondfang dobro povedano in tako tudi nameravamo narediti!
saj res da se obetajo spremembe tudi tu, predvsem na vstopni strani portala, me pa zdaj vseeno zanima: še vedno imamo grafične kroge iz bete, ampak če tam klikneš tisto ikonco razvrstitve po mestih dobiš povsem druge podatke...zato me zanima kaj je kje na beti zajeto v popis statistike?