Po dobrem letu nas (spet) čaka zvočna ekstaza, ki nam jo bojo pričarali Brit Floyd. Zadeva se bo - tako kot lani - odvila v Hali Tivoli. Letos obujajo Division Bell turnejo oz. uradno poimenovano "Pulse world tour 2013". Za predigro malce drugačna zvočna kulisa za neučakane ![]()
Aja, magični večer se bo zgodil v soboto, 30.11.
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself
Po slabih petih letih se v LJ vračajo tisti, ki s seboj nosijo ameriško zimo. Letos dobesedno. Za petek je namreč napovedan prvi pravi sneg s pravimi zimskimi temperaturami, v Kinu Šiška pa se bodo ustavili ameriški Iced Earth, ki so lani poleti razčeflikali Tolmin. Ne vem sicer, kdo je bil tedaj bolj navdušen: mi nad njimi ali oni nad nami (in prekrasnim ambientom, ma to itak vsak tujc reče, ko stopa po naši grudi). Oni so očitno bili močno fascinirani, saj se v petek, 24.1.2014, vračajo k nam in nam (vsaj za trenutek) prinašajo delček tistega, kar so bili nedolgo tega deležni onkraj luže. WINTER IS COMING!
Jah, qurz, ane, fantom se je poznalo, da so mogl nekaj časa nazaj fajn kidat. Ni blo glih to, kar sem pričakoval, je blo pa luštn. Taki dogodki so fajn, ker srečaš med drugim tut tak folk, k ga nisi vidu že ohoho časa. Kakorkol že, event je tako in drgač uspel. Vesel sem.
Luštn... Če so mi drekajsoti pred nekaj časa skenslali Dead can dance, se obeta juilja "tolažilna nagrada". Natančneje v sredo, 2. julija, prihaja v Slovenijo kot gost 55. Jazz festivala Ljubljana atrakcija skandinavskega novega vala. Govora je o norveški bandi, ki sliši na ime Jaga Jazzist. Dobro, najbrž ne bodo sabo privlekli celotnega zaledja simfonikov kot na šričujočem posnetku, ampak vseeno - slušne koščice bodo doživele nov val vzhičenja in radosti... ![]()