Prijava

Malteška konjenica Polzela

Laura

Laura
Št. sporočil: 3339
Regija: Celjska
Datum objave: 06.04.2008 17:56:33 Citiraj objavo Pošlji ZS

donald je rekel:
a to je samo za ženske? Smeh
tut ti lohk kdaj prideš če znaš noge narazn držat Pomežik

Delo je hrana plemenitih duš.

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 06.04.2008 18:03:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

No donny , ena neumestna se mi zdi tole, sam, če ti je smešn nj ti bo.

Drugače pa laura, tole se mi zdi super pa sem si dovolila kar na portal kopirat tole za take, ki se jim ne da klikat linkov.

HIPOTERAPIJA

Beseda hipoterapija je grškega izvora, sestavljena iz besed hippos [gr. konj] in therapeia [gr. zdravljenje], torej je hipoterapija zdravljenje s pomočjo konja, kateri vpliva na jahača s svojim tridimenzionalnim gibanjem. Primerna je za bolnike z cerebralno paralizo, multiplo sklerozo, genskimi motnjami (downov sindrom&hellipwink, skratka za bolnike s posebnimi potrebami. Malteška konjenica uspešno že več let sodeljuje z Varstveno Delovnim Centrom (VDC) Muc iz Presarij, ki tedensko po skupinah prihajajo jezdit in negovat konje. Letos pa smo prvič tudi gostili varovance doma Nine Pokorn iz Pernovega pri Galiciji. Sprva so se prav tako kot tudi varovanci VDC Muc spoznali s konjem, ga božali in se navadili na njegove gibe, kasneje pa so vsi varovanci tudi zajahali. Varovanci VDC Muc že jezdijo samostojno, konja se praktično ne bojijo več, tako kot tudi višine ne, saj so konji dokaj visoki. S časom so bili pozitivno odzivi vidni na emocialnem, duševnem, telesnem in družbenem razvoju jahača. Kljub temu, da društvo za svoje delovanje potrebuje denarna sredstva, do katerih je težko priti, pa to dejavnost opravljamo brezplačno, saj s tem pomagamo ljudem, ki so že tako zaradi telesnih in duševnih pomanjkljivosti ali bolezni potisnjeni ob rob družbe.

mislim, prostovoljno se ukvarjat s tem... to je ogormno energije in pozitivnega mišljenje, občudujem vas in vam želim veliko uspehov.

donald

donald
Št. sporočil: 76
Regija:
Datum objave: 06.04.2008 18:09:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

oprosti snejbi

snejbi

snejbi

Datum objave: 06.04.2008 18:25:04 Citiraj objavo Pošlji ZS

eh pa sej vem da si se hecal no :P

spamaš mal wink

np donny

Laura

Laura
Št. sporočil: 3339
Regija: Celjska
Datum objave: 06.04.2008 19:13:44 Citiraj objavo Pošlji ZS

snejbi ni panike. Sj ta člank sm js pisala

Delo je hrana plemenitih duš.

snejbi

snejbi

Datum objave: 06.04.2008 19:31:47 Citiraj objavo Pošlji ZS

laura, a veš kje jaz paniko vidim. v tem našem hitrem svetu, ko vsi samo nekam gremo, pa večinoma ne vemo kam, samo mudi se nam. in v tem pozabljamo na sljudi, ki nas rabijo iz raznoraznih razlogov.

zato občudujem ljudi, ki se iz nesebičnih razlogov posvečajo soljudem, in tale vaša hipoterapije je zame nekaj izrednega, vredno da lahko rečeš: nekdo ki to počne je pa res DOBER človek.

mogoče si premlada, da bi čutila vse obremenitve ,ki jih prinese življenje, samo ukvarjati se z nekom, ki je potreben pomoči, ni preprosta zadeva, saj ti vzame veliko energije, in vsaj zase vem, da bi to zelo težko stalno počela, ker jo včasih sama tako hudičevo potrebujem. in za kaj takega enostavno moraš čutit v sebi, da ti to daje veselje, te izpolnjuje in takih ljudi je zelo malo.

zelo sem ponosna nate.

Malteška konjenica Polzela