Prijava

Odnosi in potrpljenje v igri....

Steri Strip

Steri Strip
Št. sporočil: 5
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 23.02.2018 20:17:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdrav,

Odločil sem se napisati, morda bo komu neumno, meni je pomembno, verjamem pa (ker vem) da so še somišljeniki na tem portalu. Take teme še nisem videl zato sem jo načel-moderatoji če ni pravo mesto jo uvrstite kamor mislite da paše.

Torej, sama po sebi je igra fantastična. Kar pa ni tako fantastično pa smo mi igralci. Torej vsaj toliko kot nas je vsaj toliko je tudi karakterjev na tem portalu. Pred leti sem se optimistično pridružil igri in ja, dva dni-potem sem pa dobil lekcijo. Pride k tebi ali ti k njim par "pametnih"- to je tisti tip ljudi, ki vedno vedo kaj bi ti moral narediti, pa čeprav ne vidi tvojih kart in ne ve zakaj ti tega ne narediš, ampak on te prepričuje da si naredil narobe, ker nisi storil kot misli on. Ne, to ni največji problem, hudo je ker po mrfiju ni edini, nato se dva začneta prepirati kdo ima prav in kaj tretji ni naredil prav...Nazadnje mislim da ima največjo izgubo portal in mi vsi skupaj, saj se na mestu kjer smo "relaksacijo" celo plačali ne moremo sproščeno zabavati-beri uživati v igri. Z veseljem bi izpostavil kar nekaj ljudi, ki pa verjetno ne bi želeli bit imenovani zato bom ime izpustil,ampak ogromno potrpežljivih jih tudi igra...in z njimi sem odigral parkrat po več kot deset iger...torej se da ni bilo tako hudo. Ampak, kar nekaj mi jih je potrdilo, da se jim to teženje zdi moteče. Vsak kdaj naredi potezo, ki lahko komu izgleda napačna ali pa bi bila druga boljša-ampak hej to je IGRA samo tako se bo kdo naučil. In ko sem to rekel na portalu, ker sem videl v nagovoru te besede, sem dobil nazaj bombo- jaz ne plačujem da se drugi učijo. No in potem naj bi bil to prostor, kjer bi se ljudje lahko zabavali jih nihče ne bi posiljeval z svojim exclusivnim znanjem in modrostjo????

Sprašujem se kako gledate ostali na to, veliko vas je in res verjamem da vas ni veliko tistih "modrih pametnjakovičev" .... Ob tem vprašam moderatorje ali je to prostor tudi za igralce-rekreativce, se pravi take, ki ne ubijamo za "ne narejenega pagata" take ki če nimajo za šmirat pač ne šmiramo....??? Torej ali smo dobrodošli tudi povprečni igralci ali pač ne?

Z veseljem se umaknem- če je to reklama za ta portal in moderatorji rečejo da takih kot sem jaz ne bi želeli v igri, če pa je tudi za nas to e-mesto, potem pa predlagam da se začne ustvarjati kultura tudi za take.....

No morda kakšno mnenje ali ideja, izbiral sem le dostojne izraze, da ne bi koga žalil....dejmo to diskusijo nekam peljat....da vidim kako razmišljate drugi.

Vesel taroker.... 

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Datum objave: 24.02.2018 01:03:43 Citiraj objavo Pošlji ZS

Portal in igra sta vsekakor namenjena tudi igralcem-rekreativcem kot ste jih sami poimenovali, rekel bi celo, da so takšni v večini.

Kot smo to že neštetokrat povedali, celo v 4. temah pod to na forumu (na naslovnici) - zadevo daleč najlažje rešite tako, da odprete svojo mizo, jo poimenujete tako da je jasno kakšne igralce želite (HITRI, ZAČETNIKI, REKREATIVCI...) in s tem pridobite svoje somišljenike za igro. In ne dostopate za mize z imenom, za katere že vnaprej vidite, da ni ustvarjena za vaš način igranja. 

Prepogosto se dogaja (in to opazimo tudi admini), da:

- se odpirajo mize brez imen in se nato igralci čudijo "zakaj je k mizi prisedel začetnik/profesionalec". Ja zato, ker ste s tem dali vedeti, da vam je vseeno kdo prisede. 
- začetniki prisedajo za mize z naslovom "HITRI ali DOBRI". Kaj ste pričakovali, da boste za mizo srečali 3 začetnike?

Še enkrat pa poudarjam - pametovanje preko chata ni prepovedano, če koga to živcira naj v pogovoru enostavno ne sodeluje in verjemite, da bodo tudi "pametnjakoviči" kmalu izgubili interes za pisanje. Če pa pametovanje preide v žaljenje in osebne napade pa je to nekaj, kar je na tem portalu prepovedano in vedno lahko naredite screenshot (ali pa enostavno z mobitelom slikate zaslon), nam posredujete na email in ostalo bomo uredili mi.

Skulirajte se, gre za igro na spletu.

Lep pozdrav

Steri Strip

Steri Strip
Datum objave: 24.02.2018 09:31:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdrav,

No vsekakor ste dobro naštel rešitve. Priznam pa da je čutiti naravnanost ali pa ton v odgovoru da bistva niste razumel. Ampak morda je to način vaše diplomacije.  Torej hvala se bom držal nasveta dokler bo mogoče....

eva19

eva19
Št. sporočil: 1
Regija: Celjska
Datum objave: 24.02.2018 14:10:10 Citiraj objavo Pošlji ZS

Najprej vsem skupaj en lep pozdrav!

Na portalu e-mesto igram ze vec kot 10 let, pa taksnega stanja in odnosov kot jih imamo danes ne pomnim! Ce me spomin ne vara, je to moj prvi post, ker sem ponavadi raje tiho, ampak tokrat pa ne morem mimo. Branje pa seveda ni obvezno za nikogar.

Naj razjasnim, da novince na portalu razumem in da zaljenja nikakor ne podpiram!

Zaljenje se je na tem portalu vedno hitro resevalo. Ce je nekaj igralcev kopiralo zalitve in jih poslalo vodstvu, so bili igralci z neprimernim obnasanjem vedno odstranjeni. Odkrat je igra placljiva, je to seveda dosti bolj ucinkovito.

Cakalnica in chat sta tu na razpolago, da se dogovorimo za igro, da si pomagamo, da se kaj naucimo, da igro komentiramo in na koncu koncev, da se nasmejimo! Nikakor pa clanstvo na e-mestu ni pogojeno z branjem komentarjev, ce komu to ne ustreza ali povzroca kakrsnekoli tezave.

Novi igralci bi radi spoznali sistem hitreje, radi bi igrali hitreje in se zraven se kaj naucili. Ce se jim pa poda komentar, je le-ta vecinoma nezazelen in nekateri hocejo zapustiti mizo ali pa se "cuti ton v odgovoru". Ali pa, ko novinec v cakalnici prosi za nasvet, ces da je prvic na e-mestu in se ne znajde. In mu lepo razlozim, kako se odpre miza in da ima potem opcijo, da da mizi ime, pa da naj napise nekaj v smislu Nov na e-mestu; Potrpljenje... In kaj naredi on? Odloci se, da bo prisedel k mizi, na kateri pise HITRI!!! Torej, svojo prvo igro na portalu je odigral na mizi hitri! Nikoli se ni sedel za mizo, ne ve kam klikat, NIC! In sedaj kaj... ce se kaj rece je to neprimerno in novi igralec bo uzaljen in se bo pocutil nezazeljenega. Problem se vedno izpostavlja enosmerno. Ce imam odprto mizo Hitrost in znanje lahko to tudi pricakujem? Kadar pa prisedem k mizi brez naslova, igram pac njihov ritem. Ne razumem problema? Sedaj bi radi spreminjali sistem (oznacevali igralce s profesionalci, polprofesionalci in amaterji), ki odlicno funkcionira ze leta, ce se ga uposteva! Starejsi in izkusenejsi igralci, bi po vase mogli igrati tempo in nacin igre, ki ga dolocite vi, kljub temu, da so odprli mizo HITRI?!?... ker drugace smo nesramni? Meni osebno je zelo nesramno ze to, da nekdo pride na mizo in ne pozdravi?!? To ni osamljeni primer, veliko igralcev enostavno ne pozdravlja. In kaj naj zdaj? Se pritozim? Ljudje, kam smo prisli? To so osnove! BONTON

Ce in ko se najde prava ekipa se odigra 80 - 100 ali vec iger in ne samo vec 10 iger.

In pa se to... skozi leta je portal e-mesto pridobil veliko izboljsav. Popolnosti za veliko stevilo tako zahtevnih igralcev ne bo dosegel nikoli! Ceprav se marsikomu zdi to nepojmljivo, delo ni zastonj! Zato sem menja, da so komentarji narave "smo CELO placali" na vseh nivojih neprimerni.

S temi mislimi nisem imela namena nikogar zaliti, uzaliti ali kakorkoli prizadeti. 

Smeh je pol zdravja... skrbimo, da tako tudi ostane!

Pa LEPE IGRE vam zelim!

Eva

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Datum objave: 24.02.2018 15:20:04 Citiraj objavo Pošlji ZS

eva19 - najlepša hvala za podajanje vidika tudi z "druge strani", saj se mi kot rečeno zavedamo, da je temu tako. Imamo veliko več pritožb in situacij, ko novinci prisedajo za mize "HITRI" ali "DOBRI" kot primerov, ko bi dobri igralci prisedali za mize "NOVINCI" ali "POČASNA IGRA". Zato mi je jasno, da takšne težave obstajajo in jih lahko odpravimo le s skupnim pogovorom.

Steri Strip - če nisem dojel poante prosim za konkretna vprašanja. Povedal sem, da ste novinci še kako zaželjeni, hkrati pa sem pojasnil, da prihaja do "težav" na obeh straneh, če se že sami delite med staroselce in novince (torej niso krivi izključno "zateženi staroselci, ki želijo igrati hitro", pač pa tudi novinci, ki ne upoštevajo nekih osnov, kar je opisano tudi v zgornjem sporočilu od eva19).

Zato sem podal par predlogov, kako se novinci lahko temu izognete. Hkrati sem tudi opomnil na razliko med tem, če nekdo v komentarjih "pametuje" ali pa se spušča na nivo žaljenja, groženj itd. 

Ste mi dali pa idejo za novo funkcijo ob prenovi - gumb "ne prikazuj chata". Jaz sicer ne vem zakaj v chatu sploh sodelujete ali ga berete, če vas moti. Jaz tudi ne pišem na 24ur.com ali Žurnal zakaj ne brišejo pametnjakovičev v komentarjih pri novicah - pač enostavno jih ne berem smile

Steri Strip

Steri Strip
Datum objave: 24.02.2018 16:26:44 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdrav,

Podpiram razmišljanje Eve. Ja res si skoraj obrnila kot da prosim da bi se mi kdo moral prilagajati. Zavedam se da sem eden v množici, tako da razumem kje je moje mesto. Pa vseeno hvala za tvoj odgovor. Razumel sem ga. Mislim da govoriva skoraj enako le vsak svoje zagovarjava. Vesel bi bil le malo potrpljenja, ampak bom administratorjev nasvet o poimenovanju mize za bolj potrpežljive silno izkoristil. 

Torej lahko vzamete za sitnarjenje in me utišate, a vendar verjamite da nisem edini. 

Lp SS

Odnosi in potrpljenje v igri....