Prijava

Pagat ultimo, mondfang

simon1982

simon1982
Št. sporočil: 2663
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 02.02.2009 20:59:10 Citiraj objavo Pošlji ZS

Chief je rekel:
Ja če je tako je pač dosti lažje špilat. Se prec v štartu vrže palco pa je 2/3 trule doma. Pr nas recimo more palca past zadnja, tko da ne pride do švercanja pagata kot se to dogaja sicer. Stvar dogovora pač.

se popolnoma strinjam

Moj cilj v življenju je: biti enako dober, kot moj pes misli da sem!

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 03.02.2009 00:24:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hja, dostkrat ima pasivni igralec monda & škisa, tako da tista o švercanju odpade... Sicer pa nočem preveč pametovat, samo povedal sem, kar povedat sm mou...

//3.2.2009 00:26:00 uredil Gustaf

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Chief

Chief
Št. sporočil: 1139
Regija: Dolenjska
Datum objave: 03.02.2009 00:29:19 Citiraj objavo Pošlji ZS

Švercanje sm mislu s tem, ko rufan igralec pride ven s pagatom, ker je prvič zelo velika verjetnost da ima tisti ki igra škisa ali monda, ali pa ker je škis ali mond v talonu in ga igralec vzame. Ta dva primera se po mojih izkušnjah sodeč zgodita v najmanj 80% vseh iger, čeprav bi stavil na večjo cifro. Se pravi se da v večini primerov pagata prešvercat.

sapramis

sapramis
Št. sporočil: 314
Datum objave: 07.02.2009 07:51:04 Citiraj objavo Pošlji ZS

Men se je veckrat zgodil, da aktivni igralec sploh nima nic od trule, tko da jaz, ce nisem v stiski ali pa ce nisem vidla, da je vzel monda ali skisua iz talon,a ne prihajam ven s palcko.

Sicer pa je govora o PAGAT ULTIMU \"Kul\" Je mal smotan, ce ti rufani napove kralja ultim, ti pa delas palco. \"Neodločen\"

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 07.02.2009 11:34:35 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hja, zadnja stvar, ki si jo omenila, zna bit res dvorezen meč... Včasih ti dol visi, al ga napove/ne napove, ker maš zihrco, se pa zgodi, da ti med igro počas začne voda v grlo curit... Če je govora o trulpagatu, je odločitev o napovedi morda malce lažja - presojo o tem prepuščam vam...

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 18.03.2009 17:16:54 Citiraj objavo Pošlji ZS

1pipi je rekel:

ja ampak tole z mondom v talonu se pa ne strinjam-če gre kralj okoli je mond tvoj in ga nisi zgubil-torej se po moje neupravičeno piše MONDFANG.  Res si se mu začasno odpovedal in če kralj ne gre okoli mi je logično da pišeš -20-sicer pa ne.

no ampak pravila so pravila;(

Hja, no, 1pipi, ti dam podoben primer - mondfang se običajno zgodi, ko ti škis (torej najvišji "tarok"wink pobere monda. Se pravi, po tej logiki, ki si jo omenila (da če namesto m. vzameš zarufanega kralja pa pripelješ oba domov in naj ne bi pisala -20), tudi ne bi smel pisati -20, če ti ga spelje najnižji, tj. pagat (kar pa seveda ne drži). Zato je -20 pik v bistvu kazen (v primerih, če ti ga kdo spelje, ali če ga ne vzameš v talonu, pa čeprav ga kasneje lahko dobiš nazaj z domov pripeljanim zarufanim kraljem)...

Torej je z mondom tako - vir vseh težav...\"Nasmeh\"

Pagat ultimo, mondfang