Prijava

Plavanje

rjana

rjana
Št. sporočil: 8746
Regija: Štajerska
Datum objave: 25.04.2009 22:55:46 Citiraj objavo Pošlji ZS

Jukićeva z novim rekordom

Avstrijska reprezentantka Mirna Jukič je tudi drugi dan mednarodnega plavalnega mitinga na Dunaju poskrbela za nov evropski rekord. Na 200 m prsno je 23-letna Avstrijka lasten rekord, postavljen 28. februarja v istem bazenu, z dosežkom 2:22,46 popravila za 45 stotink. Že v petek je z 1:07,00 dosegla tudi nov evropski rekord na 100 prsno.

Slovenski plavalci so se v soboto veselili dveh zmag. Na 800 prosto se je na vrhnjo stopničko zavihtela radovljiška plavalka Nina Cesar, ki je z 8:40,54 popravila osebni rekord za pet sekund in se na večni slovenski lestvici prebila na tretje mesto. Njen uspeh je z drugim mestom dopolnila olimpijka v daljinskem plavanju Teja Zupan iz istega kluba (8:49,20), Ravenčanka Tjaša Oder je osvojila četrto mesto, med osmerico pa sta se zavihteli še Maja Cesar in Tamara Miler. Cesarjeva si je priplavala tudi finale na 100 prosto, a je popoldanski nastop odpovedala.

Velik napredek še vedno kaže tudi olimpijka Anja Klinar. Slednja je na 200 prsno z 2:30,38 osebni rekord popravila za dve sekundi in osvojila drugo mesto za Jukičevo, na 200 delfin pa je plavalka Žita Gorenjke Radovljice osebni rekord izboljšala za dve sekundi in pol ter se z 2:11,35 zavihtela na najvišjo stopničko. V finalu na 200 prsno je nastopila še Ravenčanka Vita Sonjak, ki nastopa za ljubljansko Olimpijo in Radovljičan Robi Vovk. Vsak v svoji kategoriji sta osvojila šesto mesto.

Najbolj napeto je bilo na 100 prosto, kjer je v ženski konkurenci nastopilo 246 tekmovalk, v moški pa še eden več. Sloveniji je stopničke s tretjim mestom zagotovila olimpijka iz Olimpije Nina Sovinek (56,77), Nina Drolc je osvojila šesto mesto, zelo dobro pa je plavala tudi Kaja Kolšek iz ljubljanske Ilirije, ki je zmagala v malem finalu, v velikem pa bi bila z dosežkom 58,00 peta.

Sloveniji sta stopničke z drugima mestoma priplavala še Radovljičana Robi Žbogar na 100 hrbtno z osebnim rekordom 57,50 in Luka Turk na 1500 m prosto (15:50,86). Olimpijina Maja Sovinek je osvojila tretje mesto na 100 hrbtno (1:04,27). V finalu pa sta plavala še Emil Tahirovič, ki je bil sedmi na 50 delfin in Ilirijina Sofija Djelič, ki je v isti disciplini osvojila peto mesto.

anitka

anitka
Št. sporočil: 1836
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 25.04.2009 23:25:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

a še jst svoje dosežke plavanja not porinem wink)))

AniTka ** dA ** FuCk ** RitKa

vasja

vasja
Št. sporočil: 2869
Regija: Gorenjska
Datum objave: 26.04.2009 18:19:27 Citiraj objavo Pošlji ZS

Tudi Tahirovič pod 27,50, državni rekord Klinarjeve

Dunaj - Na Dunaju se je končal močan mednarodni plavalni miting. V nedeljo je Sloveniji edino zmago priplaval Triglavan Emil Tahirovič na 50 prsno, ki je v finalu ugnal Koprčana Matjaža Markiča.

Še bolj zanimiv je bil Tahirovičev jutranji nastop, ki ga je končal z novim rekordom mitinga 27,49. S tem se je še bolj zaostril položaj v slovenskem taboru, saj za nastop na 50 m prsno na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rimu tekmujejo trije slovenski reprezentanti.

\"\"

Emil Tahirovič je podal kandidaturo za nastop na SP v Rimu.

Matjaž Markič je pred tednom dni s 27,40 poskrbel za nov slovenski rekord, Damir Dugonjič je isti dan v ameriškem Stanfordu dosegel osebni rekord 27,47, Tahirovič pa je že tretji slovenski plavalec v sezoni z dosežkom pod 27,50.

"Saj ne vem, ali naj bom jezen ali ne. Dosegel sem dva vrhunska izida in kot kaže, bo med nami na koncu odločala sreča, saj vsi trije plavamo izide, ki sodijo v svetovni vrh. Škoda, ker tukaj niso bili dobri startni bloki, saj imam res dober start. Nov najboljši izid bom zdaj pač naskakoval čez 14 dni na mitingu v Atenah," je svoja nedeljska nastopa videl Emil Tahirovič. Radovljičan Robi Vovk je osvojil peto mesto (28,95).

Klinar: Rekorde sem kar nekako pričakovala

Za nov slovenski rekord pa je na 200 m mešano poskrbela plavalka Žita Radovljice Anja Klinar. Slednja je na Dunaju izboljševala svoje osebne rekorde enega za drugim. Najboljši nastop ji je uspel prav v zadnji disciplini na 200 m mešano, kjer je z 2:13,39 skoraj za sekundo izboljšala državni rekord Alenke Kejžar (2:14,23), s katerim je slednja osvojila medaljo na evropskem prvenstvu leta 2002 v Berlinu.

\"\"

Anja Klinar je imela dodatno motivacijo v Mirni Jukić.

Izid Klinarjeve pa je zadostoval za drugo mesto, saj jo je za osem stotink ugnala avstrijska šampionka Mirna Jukić. Jukičeva je zmagala tudi na 50 prsno, kjer je Klinarjeva s 33,42 prav tako za pol sekunde popravila lasten osebni rekord in osvojila tretje mesto.

"Pred Dunajem sem vedela, da sem dobro pripravljena in te rekorde sem kar nekako pričakovala. Takega izida, kot sem ga dosegla danes na 200 mešano pa ne, a sem imela dodatno motivacijo v Mirni Jukić. Dobro sem se je držala in ker mi po prsnem slogu ni preveč ušla, sem dala vse od sebe, saj vem, da sem boljša od nje v kravlu. Vseskozi sem jo lovila, na žalost pa mi je zmanjkalo tistih nekaj stotink. Tudi z ostalimi nastopi sem zadovoljna, še najmanj s tistim na 400 mešano, kjer sem izbrala napačne kopalke, a bom vsaj za drugič vedela kako in kaj. Pred SP bo še dovolj priložnosti za dobre izide," je rekordne dosežke pokomentirala Klinarjeva.

\"\"

Nina Sovinek je bila tretja na 50 m prosto.

Kopica slovenskih stopničk na Dunaju

Slovenski plavalci so v nedeljo osvojili še kopico stopničk. Nina Sovinek je bila tretja na 50 m prosto, z dosežkom 26,47 pa se je osebnem rekordu približala na dve desetinki. V tej disciplini je v finalu nastopila tudi Klara Verbič iz ljubljanske Ribe. Najštevilčnejša je bila slovenska zasedba na 400 m prosto, kjer je tretje mesto osvojila Radovljičanka Nina Cesar, mesto za njo se je uvrstila Ravenčanka Tjaša Oder, na mestih šest do osem pa so se zvrstile radovljiške plavalke Teja Zupan, Neja Škufca in Maja Cesar. Luka Turk je v moški konkurenci na 400 prosto zasedel drugo mesto.

Prihodnji vikend bo večina reprezentantov prostih, vnovič pa se bodo zbrali čez 14 dni na mednarodnem mitingu na ljubljanski Iliriji.

STA

ritka,ti kr porin...a pridem pomagat ?

rjana

rjana
Datum objave: 27.04.2009 00:25:01 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nov plavalni svetovni rekord 

Svetovni rekord Bousqueta na 50 m prosto 

Montpellier - Francoski plavalec Frederick Bousquet je novi svetovni rekorder na 50 metrov prosto.  

Bousquet je na državnem prvenstvu v Montpellierju razdaljo odplaval v času 20,94 sekunde, kar je 34 stotink sekunde hitreje od prejšnjega rekorda, ki si ga je lastil Avstralec Eamon Sullivan. 

//27.4.2009 00:25:26 uredil rjana

vasja

vasja
Št. sporočil: 2869
Regija: Gorenjska
Datum objave: 28.04.2009 16:53:53 Citiraj objavo Pošlji ZS

\"Sport1\"
Ruska plavalka Julija Jefimova (na fotografiji) je nova svetovna rekorderka na 50 metrov prsno. Jefimova je že v polfinalu državnega prvenstva v Moskvi razdaljo preplavala v času 30,23 sekunde, kar je osem stotink hitreje od prejšnjega rekorda, ki je bil v lasti Avstralke Jade Edmistone od januarja 2006.

rjana

rjana
Datum objave: 28.04.2009 23:40:35 Citiraj objavo Pošlji ZS

Jefimova še izboljšala svetovni rekord 

Ruska plavalka Julija Jefimova, ki je že v polfinalu državnega prvenstva v Moskvi popravila svetovni rekord na 50 metrov prsno, je v finalu še izboljšala svoj dosežek.

Nov rekord znaša 30,05 sekunde, kar je 18 stotnik sekunde hitreje od polfinalnega časa in 26 stotink hitreje od prejšnjega rekorda Avstralke Jade Edmiston iz leta 2006.

"To je veliko presenečenje. Rekorda res nisem pričakovala," je bila zadovoljna Jefimova, sicer doma iz Groznega, čečenske prestolnice, ki leži na jugu Ruske federacije. Jefimova je sicer že pri 15 letih osvojila tri zlate medalje (50, 100 in 200 m prsno) na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih

Njena leto dni starejša rojakinja Zueva pa je na 50 m hrbtno plavala 27,47, kar je dve desetinki hitrejše od prejšnjega dosežka Avstralke Sophie Edington.

//28.4.2009 23:46:17 uredil rjana