ko sem se s težavico poslati povezavo vam na ogled sooočila sama, mi je Admin takole pomagal na z.s. Upam, da bo v pomoč ostalim kar bom prilepla po njegovih napotkih....
Pod Odsekom Skupnost v levem meniju imaš opcijo Pošlji povezavo. Na to klikneš ali POVEZAVNE VSEBINE( za zanimivo spletno stran, ali slike ali zvočne posnetke) ali VIDEO VSEBINA( za direkten prenos posnetka na našo stran). Odprejo se ti polja, ki jih je potrebno izpolnit.
Naslov povezave: naslov, ki nekako predstavlja vsebino
Vir: skopiraš url naslov (http://youtube......skratka vse kar je v url naslovu)
Kategorija: izbereš kategorijo v katero zadeva spada
Meta oznake: napišeš ključne besede, ki se jih spomniš,ločiš jih z vejico za lažje iskanje
Embed: Prekupiraš to, kar je na youtube strani pod embed (desno od okna s filmčkom)
Opis: Napišeš svoj komentar
Po kliku Dodaj dobim jaz v administraciji tvojo povezavo, ki jo moram potrditi in morebiti kaj popraviti. Nato se zadeva pokaže na podstrani povezave.
glede na to, da mi je snejbi preko meila ustrgla in zame in za vas nalepla uno...poj mi ptica....motem vprašat ponovno in spet, ker preprosto ne znam....sigurn mi bote razložl ko "butarci", ki se na tehniko ne spozna...če dobiš v meilu priponko pps....kako in na kak način jo prpopat tkole lepo gor....prosim, čisto počasi, razločno in jasno mi pomagajte...
Trenutno lahko na kakšnih portalih kot je shrani.si shraniš slike, powerpoint prezentacije in ostale fajle. Potem ko tam shraniš dobiš URL povezavo do tega fajla. In tukaj ta url vpišeš kot povezavo
recimo evo, to je pomoje dovolj podrobno da bi zastopila :P
če pa počakaš še kakšen mesec, pa boš to shranjevala tudi pri nas.. sam je treba še uštimat zadevo..
1tan, sicer sem ti že na mail napisala kako, pa se očitno nisva razumeli. Upam da je sedaj dovolj jasno
4.2. Dodajanje Povezavnih vsebin (powerpoint prezentacije - pps format)
Nato klikneš povezavne vsebine:
Naslov povezave: naslov, ki nekako predstavlja vsebino
URL povezava: skopiraš url naslov, ki ti ga je naredil shrani.si
URL povezava do slike: sem vneseš bodisi URL slike, ki si jo shranil sam na shrani.si, ali pa na Googlu poiščeš že obstoječo sliko in njen URL kopiraš sem (torej pri teh dveh URL gre za dve različni zadevi: prva je URL povezave, druga pa URL sllike)
Kategorija: izbereš kategorijo, v katero zadeva spada
Ključne besede: napišeš ključne besede, ki se jih spomniš, ločiš jih s presledkom za lažje iskanje
Opis: Napišeš svoj komentar
Po kliku "Dodaj" dobi administracija tvojo povezavo, ki jo mora potrditi in morebiti kaj popraviti. Nato se zadeva pokaže na podstrani povezave.
zadeva je dodana tudi v meni zbrana navodila