Pred kakšne pol ure sem seveda še s tremi soigralci igral tarok, in sem v eni delitvi dobil škisa in pa 11 bolj ali manj platelcev.
Ker nisem imel radelca sem se odlocil da poizkusim z skis beracem, se pravi najprej sem vrgel škisa in upal da bosta na njega poleteli se 21 in 1, seveda v tem vrstnem redu .
No no zadeva ni uspela ker je imel igralec ki je zadnji metal monda.
Potem pa smo se zaceli pogovarjati o tem ce je tudi pri beraču v tej spletni verziji taroka na škisa in monda, obvezno vreči pagata.
Pomoje bi bilo tako logično samo raje vseeno vprašam da nebom kdaj po nepotrebnem izgubil 70 točk
L.P. N3bULA
DA ! a nisi do zdaj še nkol na to padu? hihi
aja, pa pri barviču ti tudi lahko na ist način poberejo škisa
nebula, to je blo že nekje omenjeno, stvar dogovora na mizi. če igraš s stalnimi soigralci, ki jim zaupaš, vprašaš če gre, in stvar poštenosti soigralca je, da pove in/ali vrže prave karte.
jaz s svojimi soigralci škis berača igram. in včasih celo uspe.
Thx za odgovore, čeprav ste me z njimi malo zmedli :D
Ker če tebe prav razumem Snejbi, potem se da škis berač igrat samo po dogovoru, jaz sem pa mislu da pač itak če tisti ki igra vrže škisa, naslednji igralc ima v rokah monda recimo tretji pa pagata, da morata drugi in tretji pač avtomatsko vreči ti dve karti (da jima že program ne dovoli vreči druge karte) .
Ubistvu me je zanimalo kako je to tehnično urejeno v sami igri tarok4, mogoče prvič nisem dovolj jasno napisu, upam da je zdej bolš
Potem pa smo se zaceli pogovarjati o tem ce je tudi pri beraču v tej spletni verziji taroka na škisa in monda, obvezno vreči pagata.
(s tem, da ne prideš ti ki igraš s škisom ven, ampak uni ko te lovijo, in padeš na pagatu)