Hvala lepa za odgovore. Torej teoretično bi se lahko zmenil z dvema prijateljema, odigram minimalno potrebno število iger, onadva igrata v svojo škodo in tako dobim maksimalno število točk ter zmagam
Me res zanima ali se kdo poslužuje tega, ker tisti, ki ste odigrali ravno nad 192 iger in imate zelo visoko povprečje daleč nad vsemi ostalimi, ste sumljivi
Seveda lahko, ampak, mislim, da se za vse igre in komentarje dela dnevnik (log), tako, če misliš, da jaz goljufam, to lahko zelo preprosto preveriš. Prosi e-mesto naj preverjijo s kom sem igral in če je bila kakšna neprimerna mord kontra ter podobno. Sicer tudi lahko prideš na mojo mizo v času turnirja, pa se boš tudi sam lahko prepričal.
Lepo podravljeni, ljubitelji čudovite igre-TAROK!
Vedno čitam razne komentarje, eni so bolj premišljeni eni manj, pač isto kot igralci. Kot ste videli sem imel izjemno srečo, dvakrat sem bil blizu vrha, sicer sem res prenehal igrat, ko je bilo iger dovolj, ker to počnejo tudi drugi, v prihodnje bom igral po mili volji in upam, da tudi tisti, ki sedaj čakajo na št. 192 in še enmal... Zaslužil nisem nekaj velikiga, a ne ? Imel sem izjemno srečo, tudi valat, igral sem z različnimi igralci, nisem goljufal, kar je bil mnogokrat očitek, da z ženo goljufava, sedaj pač skoraj nikoli ne igrava za isto mizo. Realnost je taka, da so nekatere mize, ki vedno igrajo eni in isti skupaj. A goljufajo? Mene ne zanima, ker po vseh letih taroka vem, kdo je kdo, kdo je obremenjen z rezultatom, zapuščene igre so sestavni del tega, spoštujem kar nekaj igralcev tu gor in vem kje so realne meje povprečja in zelo sem srečen ,ko sestavim mizo znalcev, v tri ali štiri. Znalci, ljubitelji dobrodošli za mojo mizo.Ljubitelji taroka lepo se imejte, ostali pa tudi. Hvala, da ste me čitali.
Galenij
Uf, lepo, še e-mesto tu in tam zrno najde za debato.
Morda samo še tole (@Slovenec), tukaj so nekateri res vrhunski igralci v tri, in če misliš, da znaš, je vsaj eden, ki zna vsaj enako, če ne bolje... Če zgubljaš od boljših ni panike, ali pač?
Hehe, v teoriji lahko vse, kaj si um zamisli. V resnici se jim pa reče mordovci ( si kontrirajo igre, da si umetno zvišujejo povprečja). No, obstaja še eden vidik, maratonci, ki igrajo 50 + iger imajo statistično večje možnosti za boljši rezultat...porabijo radlce...enakomernejša razdelitev kart itd....proti tistim, ki odigrajo par iger, pa še to nabašejo na slavne Riletove algoritme....
Hahaha, si me nasmejala fly ![]()
Ja, večinoma igram z istimi soigralci, kontramo se vsi po vrsti, pa ne za zviševanje povprečja, ker bi vsi imeli blazno visokega , če bi igrali na pozitivni rezultat (večinoma pa vsi končamo v minusu), ampak zato ker se poznamo z državnih tekmovanj in vemo, da lahko drug od drugega pričakujemo pošteno in ostro borbo.
Čakam in čakam , da šef napove spremembe ki se bodo zgodile in se veselim , da bo tudi sistem točkovanja z novim programom spremenjen. Pol se bodo pa lahko lovilci povprečja samo še slikali.
Juhu
Prav imaš Snejbi, upam samo, da pride osvežitev strani čim prej, po možnosti še preden zadnji vztrajajoči dokončno prebegnejo/mo.
No me veseli, da ste se o tej temi malce razpisali, ker več kot očitno tukaj obstajamo tako pošteni igralci kot tudi taki, ki samo lovijo povprečje na vse možne načine (mordovci,...).