Prijava

Ustvarjalne ideje in domislice

extremesai

extremesai
Št. sporočil: 1
Regija:
Datum objave: 23.06.2010 15:10:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

hojla... še ena nova tuki, z veliko željo, pa bolj malo idejami \"Osramočen\"

imam veliiiikooo prošnjo... septembra se poročim in bi rada, da bi imeli moji svatje namesto naprsnih šopkov "broško" z (oranžnim) metuljem (mogoče v kombinaciji s kalo)... ima kdo kak predlog, kako jo narediti, da ni prekomplicirano... npr. kaj v kombinaciji filca in lesa (doma že imam male lesene metulje, ki imajo po dolžini trupa dve luknjici - se da to kaj uporabit)?

že vnaprej hvala za predloge... 

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 23.06.2010 22:34:09 Citiraj objavo Pošlji ZS

ojla tudi tebi bodoča nevesta \"\"

postopek izdelave metuljčka je že opisan iz moje strani med posti....listej malček nazaj..in meni vsekakor močno dopade iz najlon oranž najlonk......takole

\"\"

bom pa pokukala v arhive in našla še kaj......ne bi bil pa napačn tudi žičnat....neki takole

\"\"

1tan

1tan
Datum objave: 30.10.2010 11:41:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Buče kot dekoracija

Zelo priročne pa so tudi kot jesenska dekoracija. Ponujamo vam dva predloga:

1. Buči odrežemo vrhnji del in jo izdolbemo. Iz njene lupine z nožem izrežemo poljubne motive, npr. Obraz ali rožo. V bučo postavimo svečo in jo prižgemo  - tovrstna dekoracija je posebej priljubljena na noč čarovnic.

2. Manjše buče postavimo v košaro skupaj z drugimi jesenskimi plodovi (kostanji, oreški) in aranžma dodatno okrasimo z raznobarvnimi drevesnimi listi. Takšna dekoracija bo naš dom popestrila in vanj vnesla toploto jesenskih barv.

\"\" 

1tan

1tan
Datum objave: 13.12.2010 21:23:07 Citiraj objavo Pošlji ZS

december smo...skoraj na polovici in če bi "padla" kaka ideja za izdelavo novoletno voščilnico ne bi imela niti jaz niti kdo drugi nič proti

\"\" 

1tan

1tan
Datum objave: 18.12.2010 23:02:50 Citiraj objavo Pošlji ZS

\"\"

1tan

1tan
Datum objave: 25.02.2011 11:04:49 Citiraj objavo Pošlji ZS

Zima se sicer počasi poslavlja, mi pa se še vedno radi stiskamo na toplem in čakamo na tisto pravo prebuditev pomladi, ko se bo narava okrasila s čudovitim rastlinjem in nam polepšala mizo s pravimi šopki rož.

Potrebujemo:

• papirnate prtičke,
  • škarje,
  • žičko in klešče.
\"\"
Prtiček prerežemo na pol in uporabimo tisti del, ki nima pregiba.
Polovičko razpremo in preštejemo plasti papirja. Običajno so štiri, če pa naštejemo samo dve, dodamo še drugo polovičko, vendar pazimo, da odrežemo pregib, saj bomo kasneje plasti ločevali med sabo.

Prtiček po dolžini harmonikasto zgubamo s centimetrsko širino pregiba.

\"\"

Ko prepognemo do konca, vzamemo košček žice in jo po dolžini (kot na sliki) ovijemo okoli nagubanega kupčka papirja. Konec žice bomo uporabili za nageljnov pecelj.

Harmoniko razpremo, da dobimo krožno obliko. Na robu načnemo zgornjo plast papirja in jo previdno po vsej dolžini dvigamo in ločimo od drugih plasti. Pri tem moramo biti pazljivi, da ne strgamo papirja.

\"\"

Postopek ponovimo še s preostalimi tremi plastmi.

Tako smo precej hitro, enostavno in poceni  prišli do čudovitega papirnatega nageljna!

Po želji lahko pecelj odebelimo tako, da ga ovijemo v zeleno papirnato servieto, lahko si pomagamo tudi s krep papirjem.

S takšnimi nageljni si lahko omislimo raznovrstne dekoracije: od klasičnih šopkov na mizi do brošk na obleki, okrasa v laseh in nešteto drugih možnosti, s katerimi polepšamo dom in ustvarimo svoj stil.

\"\"

prenešeno iz:  http://www.dominstil.si/articles/takosenaredi/1626/ideja-za-naredi-sam-papirnati-nageljni/

Ustvarjalne ideje in domislice