Za to dejanje je potrebna prijava v sistem!
Prijava

Zvezdniški prah - tuji

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.05.2012 21:10:36 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nogometaš španske Barcelone Lionel Messi je še enkrat več dokazal, kako velik človek je. 24-letnik je namreč priskočil na pomoč 12-letnemu Maročanu Waleedu Kashashu, ki ima težave z rastnim hormonom, natančneje s pomanjkanjem le tega, kar ima lahko v prihodnosti hude posledice. Messija je s težavo seznanila Maročanka, Messi pa je takoj prevzel kompletno finančno breme zdravljenja, in sicer bo prihodnjih šest let mesečno za izboljšanje zdravstvenega stanja mladostnika odštel 416 evrov.

Ob tem dodajmo, da je argentinski nogometni virtuoz mladeniču poslal še majico, na katero je napisal pismo podpore. Sindrom pomanjkanja rasnega hormona je sicer pogosta bolezen, po zadnjih zdravstvenih raziskavah pa naj bi se z omenjeno težavo soočal vsak 3800. rojeni otrok.

1tan

1tan
Datum objave: 04.06.2012 19:38:16 Citiraj objavo Pošlji ZS

Iz Uradnih britanskih glasbenih lestvic so danes sporočili, da so sestavili lestvico 60 izvajalcev, ki so na Otoku prodali največ singlov, na njej pa kraljujejo The Beatles.

Official Charts Company je glasbene lestvice začela objavljati leta 1952, v 60-letni zgodovini spremljanja singlov pa so se najbolje odrezali Beatli, ki jim je uspelo prodati skoraj 22 milijonov singlov. Takoj za slavno četverico se je uvrstil pokojni kralj rokenrola Elvis Presley, katerega glasbeni izdelki so še vedno odlično prodajani. Na tretjem mestu je Cliff Richard, ki se je kar 124-krat uvrstil na lestvico Top 40, na kateri se je 14-krat zavihtel tudi na sam vrh, sledi pa mu Madonna, ki je na to lestvico uspela priti 60-krat.

Lestvico so popoldne v posebni oddaji razdelali tudi na britanskem nacionalnem radiu BBC, poslušalci pa so lahko kar tri ure uživali v največjih uspešnicah glasbenikov s te prestižne lestvice, ki jim jih je zavrtel legendarni didžej Tony Blackburn in ob tem povedal: "Ta lestvica ponuja fascinanten pogled na zadnjih 60 let v glasbi in prikazuje tudi vpliv sodobnih zvezd, kot sta Rihanna in Katy Perry. Lestvica je resnično pisana in ponuja nekaj za vsakega".

Lestvica izvajalcev in najbolje prodajanih singlov (v milijonih):
1. THE BEATLES
(21,9)
2. ELVIS PRESLEY (21,6)
3. CLIFF RICHARD (21,5)
4. MADONNA (17,6)
5. MICHAEL JACKSON (15,3)
6. ELTON JOHN (14,8)
7. QUEEN (12,6)
8. ABBA (11,6)
9. DAVID BOWIE (10,6)
10. RIHANNA (10,4)
11. PAUL McCARTNEY (10,2)
12. KYLIE MINOGUE (10,1)
--------------------------------------
13. ROLLING STONES
14. ROD STEWART
15. TAKE THAT
16. STEVIE WONDER
17. OASIS
18. EMINEM
19. WHITNEY HOUSTON
20. SPICE GIRLS
21. GEORGE MICHAEL
22. ROBBIE WILLIAMS
23. THE BEE GEES
24. U2
25. SHAKIN' STEVENS
26. BRITNEY SPEARS
27. STATUS QUO
28. LADY GAGA
29. BOYZONE
30. BLONDIE
31. SLADE
32. THE BLACK EYED PEAS
33. BONEY M
34. WESTLIFE
35. CELINE DION
36. BEYONCE
37. UB40
38. OLIVIA NEWTON JOHN
39. MARIAH CAREY
40. TOM JONES
41. MADNESS
42. THE POLICE
43. WHAM!
44. PHIL COLLINS
45. DIANA ROSS
46. THE JAM
47. BRYAN ADAMS
48. PET SHOP BOYS
49. DAVID GUETTA
50. ADAM ANT
51. DURAN DURAN
52 FRANK SINATRA
53. FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD
54. PRINCE
55. KATY PERRY
56. WET WET WET
57. EVERLY BROTHERS
58. SHADOWS
59. PINK
60. COLDPLAY

1tan

1tan
Datum objave: 23.06.2012 22:00:20 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ikona rock glasbe iz 70. let minulega stoletja Janis Joplin bo prihodnje leto končno dobila svojo zvezdo na Pločniku slavnih v Hollywoodu.

Skupaj bo prihodnje leto svojo zvezdo dobilo še 24 slavnih iz sveta filma, televizije in glasbe.

Med njimi bodo še voditeljica pogovornih oddaj Ellen DeGeneres, igralka Jane Lynch in igralec Matthew Perry ter glasbeni zvezdniki The Backstreet Boys, Usher, New Kids on the Block in Jane's Addiction. Poleg Joplinove bo zvezdo posthumno dobil glasbenik Luther Vandross, je v petek sporočila hollywoodska trgovinska zbornica.

Ta se vsako leto junija sestane in izmed več sto nominacij izbere okoli 20 zvezdnikov, ki jih nato v prihodnjem letu doleti velika čast – brezčasna zvezda na Pločniku slavnih, ki se vije po bulvarju Hollywood in bližnjih ulicah ter vsako leto privabi na milijone turistov. A srečni izbranci niso deležni samo večne slave, za vzdrževanje svoje zvezde morajo namreč sami plačati 30.000 dolarjev.

Prvo zvezdo na Pločniku slavnih, v originalu The Walk of Fame, je leta 1960 dobila igralka Joanne Woodward. Letos sta se svoje zvezde med drugim razveselili igralki Scarlett Johansson in Jennifer Aniston ter nekdanji član legendarne britanske skupine The Beatles Paul McCartney. Svojo zvezdo bo 10. julija slovesno umestil tudi glasbenik, nekdanji član skupine Guns'n'Roses Slash. To bo 2473. zvezda na pločniku slavnih.

1tan

1tan
Datum objave: 17.10.2012 19:30:57 Citiraj objavo Pošlji ZS

Mladenka, ki je znana kot DJ AJ, bo ta mesec prejela naslov najmlajše didžejke na svetu. Amber prihaja iz angleškega Worcestershirea in že 6 mesecev predvaja glasbo na spletni postaji TBFM s svojim očetom Steveom. "Zelo uživam v predvajanju svojih najljubših pesmi in v poslušanju svojih najljubših rokovskih skupin. Prav tako mi je všeč, če kontroliram mešalno mizo. Predvajam pa samo rock glasbo," pravi Amber. Šolarka predvaja pesmi ob nedeljah, njen oče pa pravi, da ga je Amber vedno opazovala, ko je imel oddaje, potem pa mu je rekla, da želi tudi ona poskusiti. "Tako sem ji pustil, da mi pomaga, zdaj pa ima pol ure v moji oddaji, ko ima sama vso kontrolo," pravi oče. Amber takrat sama izbira skladbe in jih napoveduje. Večinoma govori o glasbi in o tem, kaj se ji je zgodilo v šoli. Amberina in Steveova oddaja ima vsak teden okoli tisoč poslušalcev.

Večina šestletnikov je zadovoljna z igranjem s prijatelji na šolskem dvorišču, z veseljem pa tudi prepričujejo starše, da jim pustijo ostati zunaj malo dlje. Ampak mlado oboževalko Ozzyja Osbourna, Amber Jacobs, bolj zanima predvajanje rokovskih skladb. Zdaj pa bo postala najmlajša didžejka na svetu, ki se bo vpisala v knjigo rekordov.

Amber bo uradno postala najmlajša didžejka na svetu 28. oktobra.

1tan

1tan
Datum objave: 17.02.2013 11:53:22 Citiraj objavo Pošlji ZS

Eden najboljših, če ne celo najboljši košarkar vseh časov, Michael Jordan praznuje okroglo obletnico. Legendarni "Air" Jordan je dopolnil 50 let, v svoji bogati karieri pa je osvojil šest naslovov prvaka v ligi NBA.

1tan

1tan
Datum objave: 11.09.2013 17:41:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

Christiane Felscerinow iz Berlina, najbolj poznana nemška odvisnica, glasbenica, igralka in glavna junakinja knjige Mi otroci s postaje ZOO bo oktobra izdala avtobiografijo Christiane F. - Moje drugo življenje.

Knjiga Mi, otroci s postaje Zoo  je nastala iz serije daljših intervjujev z dekletom Christiane Felscherinow, ki sta jih med letoma 1975 in 1978 opravila novinarja revije Stern. Knjigo, ki je v nemščini prvič izšla leta 1979, so prevedli v več drugih jezikov, tudi v slovenščino.

Odrasla je v četrti v Berlinu, kjer je bilo veliko betona in malo svetlobe. Njeni starši so se ločili. Oče jo je pretepal. Začela je zahajati v družbo, ki se je zadrževala v bližini železniške postaje in živalskega vrta. Navadila se je na heroin. Ukvarjala se je s prostitucijo. Poskušala se je izvleči iz odvisnosti, a ji ni uspelo.

Leta 1978 so jo odkrili reporterji Sterna, ko se je v enem od primerov pojavila na sodišču. Nastala je knjiga Mi otroci s postaje Zoo, po kateri je bil posnet tudi film. Takrat je imela 18 let in je s prodajo knjige zaslužila 200 tisoč evrov.  Po poročanju nemških medijev še danes dobiva okoli 20 tisoč evrov na leto, saj se je njena zgodba prodajala v milijonih. V 80-ih letih prejšnjega stoletja je Christiane dajala intervjuje, igrala v filmih in nastopala na festivalih.

Dvakrat je prekinila nosečnost, potem pa 1996 leta rodila sina. Očeta otroka je spoznala na odvajanju od odvisnosti. Leta 2008 je želela s sinom in partnerjem oditi na Nizozemsko. Ko je to izvedela socialna služba, so ji odvzeli otroka. Ona ga je nato ugrabila in pobegnila z njim v Amsterdam. Mediji so poročali, da ne skrbi za otroka, da pije alkohol in spet jemlje heroin. Konec junija 2008 se je vrnila v Nemčijo in otroka predala oblastem. Leta 2010 so ji odvzeli starševske pravice.

"Ne bi bila živa, če bi se drogirala tako, kot so trdili"

"Bila sem prepričana, da se mi bo življenje obrnilo na bolje, potem ko sem rodila otroka," je nedavno za medije povedala Christiane. "Mnogi so mi rekli, da ne bom dočakala 40 let, danes sem stara 51. Če bi se toliko drogirala, kot so trdili, ne bi bila več živa," je dejala.

Pred tremi leti se je odločila, da bo napisala avtobiografijo. Na vprašanje zakaj, pravi, da ljudi zanima, kakšno je bilo njeno življenje.

Christiane Felscerinow

Zvezdniški prah - tuji