Prijava

brane13

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 04.10.2011 15:42:05 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ok, nisem slavist al pa kak primerjalni književnik (samo v opozorilo morebitno prisotnemu, da me ne bi potem kdo za jezik vlekel glede mojih razglabljanj):

- druga zelo zanimiva, zadnja dva verza podajata nek dvoumen namig; bodisi gre za osebno izpoved nesrečne ljubavi samo s strani pišočega ali pa je an drugi strani tudi nekaj grenkega priokusa (brez besed & kisla faca)...

- prva spet kaže na neko "tragiko", ki se je zgodila v preteklosti in vleče možne scenarije v prihodnosti; mogoče se rahlo trdo bere - poskusi s kako inverzijo (obračanje besed) ---> v poeziji pogost pojav

- generalna opazka: ne bi bilo slabo, če bi svoje stvaritve dal v pregled kakemu slovničarju oziroma nekomu, ki ima smisel za jezikovni ritem in ločila (gre namreč za hudo, ampak res hudo pomanjkanje ločil), zadeva bo tako bolj tekoča in s tem lažje berljiva...

Aha, nenazadnje - najbrž si začel s čisto nebulozo (nebluza je pač nekaj, kar ni bluzaPomežik)

Drgač pa kr tko naprej (morda vmes še kaka bolj "vzpodbudna", morda hudomušna za dvig morale tako pisca kot bralca?)

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 04.10.2011 15:43:21 Citiraj objavo Pošlji ZS

vsekakor tan ne bi bila tan, če nebi "poetske dušice", ki se je odprla in se nam predstavila - pohvalila. Sicer unih rim luna lula, lula fuč oz. brez repa in glave ne maram in so mi mnogo bolj blizu rimane vrstice...(ki jih pišem tudi sama) je pa neizpodbitno dejstvo to, da imajo vsake oči svojega malarja.

brane13 močno ploskam tvoji temi, tvojemu ustvarjanju, izlitju čustvenih afektov in te pozdravljam v krogu poetov, kdaj drugič pa pade še kak "pravi komentar"

1tan

1tan
Datum objave: 04.10.2011 19:43:49 Citiraj objavo Pošlji ZS

ne obremenjuj se z njimi, novodobni in "posebni" pesniki pišejo vse brez, še celo vse z malimi črkami

vasja

vasja
Št. sporočil: 2869
Regija: Gorenjska
Datum objave: 19.10.2011 10:11:17 Citiraj objavo Pošlji ZS

Heheheee,sj se boš navadu de je folk polapismen wink

1tan

1tan
Datum objave: 19.10.2011 14:58:14 Citiraj objavo Pošlji ZS

...le kaj bi to bilo, da smo tako hitro 'zgubili poetsko dušico...

1tan

1tan
Datum objave: 19.10.2011 15:23:44 Citiraj objavo Pošlji ZS

ejga pob'ča, brez veze puškica v koruzo...napiši brš še kako "pesniško muzo"...

saj vemo vsi da forum zeha in če še mi utihnemo ne pričakuj uspeha