Prijava

Pagat ultimo, mondfang

N3bULA

N3bULA
Št. sporočil: 24
Regija:
Datum objave: 17.12.2007 23:48:29 Citiraj objavo Pošlji ZS

Zanima me kako se šteje pagat ultimo, če ga naredi igralec ki ne igra.

1.Igralcu, ki igra(in tudi njegovemu partnerju) se piše v -

2.Igralcu, ki ga je naredil se piše v + 

Zanima pa še kakšno mnenje imate o naslednem primeru:

- V istem štihu se znajdejo škis,mond in pagat, torej pagat pobere štih

Ali se v tem primeru izguba monda šteje -20 ali ne in ali bi eventuelno lahko šteli tudi izgubo škisa in če se pri kazni za mondfang upošteva tudi radelc.

Vem da se na teroku na tem portalu šteje mondfang, zanima pa me vaše mnenje o tem, oziroma kakšna pravila upoštevate, ko igrate v živo. 

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Regija: Štajerska
Datum objave: 18.12.2007 00:10:43 Citiraj objavo Pošlji ZS

za to da bi se za škisa štel minus še nisem slišal, če pa pagat vzame šti pa za monda tud pišeš minus, kolk pač jaz razumem

KAR JE DOBRO, NI SLABO

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 18.12.2007 00:11:49 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pagatultimo: Igralcu in partnerju se piše v minus.

Trula pade skupaj: v živo smo igrali tako, da je mondfang štel -20, za zgubljenega škisa pa smo pisali -40, enojno (ne v radlu) Kazen naj bo vzgojna smile

N3bULA

N3bULA
Št. sporočil: 24
Regija:
Datum objave: 18.12.2007 00:17:00 Citiraj objavo Pošlji ZS

snejbi je rekel:

Trula pade skupaj: v živo smo igrali tako, da je mondfang štel -20, za zgubljenega škisa pa smo pisali -40, enojno (ne v radlu) Kazen naj bo vzgojna smile

Ja sam lahk pa da pač nekdo, ki igra s tabo pač na začetku vrže pagata, nato ga nasprotni igralec pokrije z mondom ti pa pol pač vržeš škisa in to pomoje nebi smel bit kaznovano.

smokyboy0

smokyboy0
Št. sporočil: 7
Regija:
Datum objave: 18.12.2007 07:24:26 Citiraj objavo Pošlji ZS

Podobne dileme smo imeli tudi mi s prijatelji, ko smo poskušali uskladiti pravila, po katerih bomo igrali. KAr se tiče monda je normalno, da pišeš -20. Za škisa nismo nikoli pomislili, da bi ga pisal v minus. Zanimivo pa mi je vprašanje glede napovedi pagata (oz. katerekoli druge napovedi) s strani igralca, ki ne igra. Naš dogovor je bil, da tega sploh ne dovolimo - kdor ne igra, lahko le kontrira, ne pa napoveduje. Napovedi potemtakem pridejo z igro. Verjetno je kdo tudi proti temu, ampak tak je pač bil naš dogovor. Klicani soigralec lahko napove edino kralja ultimo.

Če napovedi tistim, ki ne igrajo, vseeno dovolimo, je po moje pametneje, da se pišejo tistemu, ki igra, v minus oz. plus (če je nasprotnik ni uresničil). To je potem skladno s tem, kako bi pisali tiho napoved, ki jo uresniči nasprotnik (tj. če tisti, ki ne igra, naredi tihega pagata, ga običajno pišemo drugemu v minus).

Vse takšne dileme so po moje zelo zanimive in bi se o njih dalo kar filozofirati, ampak v debati se običajno izlušči kakšen dober argument za eno ali drugo pravilo. 

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 18.12.2007 08:56:46 Citiraj objavo Pošlji ZS

N3bULA je rekel:
Ja sam lahk pa da pač nekdo, ki igra s tabo pač na začetku vrže pagata, nato ga nasprotni igralec pokrije z mondom ti pa pol pač vržeš škisa in to pomoje nebi smel bit kaznovano.

Nasprotnik ti bo redko podaril monda, se pa zgodi ja. Opisala sem ti samo naš način igre, vaša stvar , kako se boste dogovorili.

Pagat ultimo, mondfang