Zdravo, ker ste nas v preteklih dneh zasuli z idejami glede pravil in same igre, odpiram tole temo z željo, da se tega lotimo sistematično in na enem mestu zberemo vse ideje. Poskusite tudi napisati čimbolj strukturirano in imejte v mislih, da moramo vašo željo najprej razumeti mi, nato pa še programer, zato bodite jasni v izražanju (npr. "rad bi večje črke" ni vedno dovolj, poskusite razložiti kje vas motijo premajhne črke itd.).
Naj začnem s tistim, kar smo ravnokar debatirali:
- Lestvica igralcev: naredimo še sortiranje po povprečni uvrstitvi, se pravi povprečna ocena med 1 in 4.
- Prenova turnirjev (ima kdo kak primer oz. lahko malcebolj konkretno napiše kako naj bi zadeva zgledala?)
- Tarok v 3 pravila prilagodimo pravilom Tarok zveze Slovenija
Nadaljujte ![]()
Podobn princip, kot na tarok zvezi Slovenije. Lahko celo njihovo skripto za razvrščanje tekmovalcev uporabite.
Turnir v tri, recimo traja tri ali več dni, ob določeni uri. Prvi dan izmed prijavljenih računalnik izžreba, kateri trije bodo skupaj igrali. Igra se recimo 36 igr, tj. cca dobra ura. Naslednje dni pa igrajo prvi trije med sabo, naslednji trije med sabo, itd., s tem, da se igralce po vsakem tekmovalnem dnevu (upoštevajoč rezultate iz vseh preteklih tekmovalnih dnevov) razvrsti najprej po točkah glede na zasedeno mesto, prvo mesto dve točki, drugo mesto eno točko in tretje mesto pol točke. Nato pa se jih razvrsti še po razliki v rezultatu, se pravi, če je po 36 krogih imel prvi recimo rezultat 100, drugi 50 in tretji 10, se piše prvemu razlika plus 140, drugemu minus 10 in tretjemu minus 130. Tako imaš lestvico od najboljšega do najslabšega..
Igi69 - super, hvala! Še par stvari pripisujem, ki nam jih je poslala zvesta uporabnica po mailu:
1. zelo slabo se vidi igra berač, preveč motno je, na beti je bilo lepše videno kaj je že padlo.
2. napovedi tudi niso preveč jasne, večinoma jih spregledam, mogoče bi bilo bolje, da je kje z besedo piše kaj je napovedano
3.moj mnenje je, da je preveč v ospredju slika igralca ne pa kaj je napovedal
4. NUJNO pagat, zamrznjen do konca, če je napovedan
5. mond nič točk v minus, če ostane v talonu in je rufan kralj doma, enako tudi, ko pobere štih pagat
6. kaj pa okrog renonsa je že kdo kaj rekel? če se kdo zarufa se je razvila neka praksa da se piše srečno, samo moje mnenje je, da stem samo igralce opazorjaš, na to, da se je nekdo zarufal
Predlagam, da pri statistiki imamo tudi povprečje zadnjega meseca ali recimo treh...
Pravila Tarok zveze Slovenije bi spremenil v toliko, da
- pri 35 pikah nisi poln pri klopu
- da se lahko igra barvnega valata, ker popestri igro
Pa še to, za začetek, ker ne bi bilo preveč dela, bi lahko vsaj za tarok v tri, po tem vrstnem redu:
- ukinili zaokroževanje
- pri klopu radelca ne upoštevali
- brisali radelc, tudi če izgubiš
- omogočili kontro na klopa, brez re
p.s.: zgleda, da je zadeva kar dobro zalaufala, kdaj že sem tule na forumu zapisal, da bi morali uvesti obvezno plačljivo članstvo..zdej boste upam v parih letih končno začeli služiti