Zanima me koliko od vas založi rufano barvo ali pa da rufa barvo k je nima sploh u roki?(če ni to igralna tajna?)
hvala
lp Rok
rufam barvo, ki je imam največ u roki... če gre okrog, itak kralj pobere, drugače pa z njo zbijaš taroke
zalagam čimveč ostalih barv, da poskusim dobit še v teh barvah kralje domov in ne razumem enih, ki na vsak način skušajo pripeljat rufanega kralja domov, pa tud če grejo vsi ostali u maloro... saj je le eden od štirih, al kako?
Tudi jaz rufam barvo, katere kart imam največ.
Ne razumem tistih, ki težijo le k temu, da založijo rufano barvo, čeprav jim zato v roki ostanejo vse ostale barve - NESMISEL.
Tudi ne razumeme tistih, ki so rufani imajo dve karti rufane barve in delajo kralja ultimo - KATASTROFA.
Še bi lahko naštevala, vendar bi potrebovala še vsaj kakšen mesec, da bi uspela napisati vse kar me pri določenih igralcih moti.
ena od cvetk je bila ko sem js igral in rufal enga človečka ki ni imel kej dosti pojma o taroku. js tarokiram dokler sm bil na štihu pol mi je pa on pobral in vrgel rufano barvo. seveda mi jo je požrl nekdo z zadnjim tarokom (kot ponavadi) in samo zaradi tega ni bilo valata. in on me je napizdil zakaj si ne zalagam rufanih barv.
osebno si nikoli ne zalagam rufanih barv razen če nimam ostalih barv 
Običajno obdržim rufano karto, če le v talonu in v mojih kartah ni preveč rufane karte. Se raje založim za kakšnega dugega ili več kraljev, pa se pač poslovim od kralja ke sem ga rufal. Vse je pa odvisno od kart ki so trenutno na razolago in se ne držim in nimam kakšnega posebnega sistema. Edini moto je zmaga ain moj rufan kralj ostane ali pač ne.
Pazi se vragca, z njim se ni za HECAT