Prijava

Barvni valat in igra brez taroka

RiLe

RiLe
Št. sporočil: 1592
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 18.03.2009 09:37:07 Citiraj objavo Pošlji ZS

neki podobnega je tudi pri talonu če imaš monda in rufanega kralja, vzameš kralja pišeš -20 (mondfang), kralj gre okrog dobiš nazaj monda sam se ti -20 vseen piše ker si se ga odpovedal ne glede če ga dobiš nazaj.. to je pravilno kot je tudi pravilno to da imaš samo 1 tarok igraš solo 3, založiš taroka in 2 barvi napoveš barvni valat in to je tudi pravilno čeprav nimaš taroka, ker ob delitvi kart si imel 1 tarok, KI PA JE OBVEZEN ZA IGRO, vse kar se pa dogaja po delitvi kart pa ni pomembno in to je pravilno. 

//18.3.2009 19:29:41 premaknil snejbi

1pipi

1pipi
Št. sporočil: 233
Regija: Štajerska
Datum objave: 18.03.2009 10:10:22 Citiraj objavo Pošlji ZS

ja ampak tole z mondom v talonu se pa ne strinjam-če gre kralj okoli je mond tvoj in ga nisi zgubil-torej se po moje neupravičeno piše MONDFANG.  Res si se mu začasno odpovedal in če kralj ne gre okoli mi je logično da pišeš -20-sicer pa ne.

no ampak pravila so pravila;(

//18.3.2009 19:30:21 premaknil snejbi

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 18.03.2009 17:07:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

Matr, si me postavila na hladno...\"Osramočen\"

Je pa tvoja razlaga najbolj logična in sprejemljiva; bo že res... Hvala!\"\"

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 18.03.2009 17:10:06 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ok, ok, sem dojel, no (matr ste me napadl)...Foot in mouth

//18.3.2009 19:31:17 premaknil snejbi

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

simon1982

simon1982
Št. sporočil: 2663
Datum objave: 18.03.2009 18:53:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

1pipi je rekel:

ja ampak tole z mondom v talonu se pa ne strinjam-če gre kralj okoli je mond tvoj in ga nisi zgubil-torej se po moje neupravičeno piše MONDFANG.  Res si se mu začasno odpovedal in če kralj ne gre okoli mi je logično da pišeš -20-sicer pa ne.

ja saj ravno štos je v tem, ker si se mu odpovedal

//18.3.2009 19:30:44 premaknil snejbi

Moj cilj v življenju je: biti enako dober, kot moj pes misli da sem!

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 18.03.2009 19:38:35 Citiraj objavo Pošlji ZS

1pipi je rekel:

Čeprav nerada - namreč tudi mi smo v živo vedno igrali tako, da če pridobiš talon, se mond ne piše v minus - se bom pa po razmisleku vseeno strinjala z RiLetom in njegovo razlago.
Krasen primer je n.pr. če dobiš v talonu na razpolago monda ali palčko _ odločil se boš za tisto kar ti bolj manjka, in, če imaš dovolj tarokov, se boš pač zavestno odpovedal mondu, ker imaš možnost naresti pagata. No v tem primeru ti ni težko, če pišeš  dol onih -20, saj z napovedanim pagatom pa mogoče še v radlu (pa kontre, re ,sub in hahaaha, smrkci seveda), ta minus zlahka nadomestiš.
V živi igri smo včasih igrali tudi tako, da če si v talonu pustil rufanega kralja, si tudi pisal -20.
Torej, mond -20 ja, fuj, ampak, ja, smiselno je.

Barvni valat in igra brez taroka