neki podobnega je tudi pri talonu če imaš monda in rufanega kralja, vzameš kralja pišeš -20 (mondfang), kralj gre okrog dobiš nazaj monda sam se ti -20 vseen piše ker si se ga odpovedal ne glede če ga dobiš nazaj.. to je pravilno kot je tudi pravilno to da imaš samo 1 tarok igraš solo 3, založiš taroka in 2 barvi napoveš barvni valat in to je tudi pravilno čeprav nimaš taroka, ker ob delitvi kart si imel 1 tarok, KI PA JE OBVEZEN ZA IGRO, vse kar se pa dogaja po delitvi kart pa ni pomembno in to je pravilno.
ja ampak tole z mondom v talonu se pa ne strinjam-če gre kralj okoli je mond tvoj in ga nisi zgubil-torej se po moje neupravičeno piše MONDFANG. Res si se mu začasno odpovedal in če kralj ne gre okoli mi je logično da pišeš -20-sicer pa ne.
no ampak pravila so pravila;(
Matr, si me postavila na hladno...
Je pa tvoja razlaga najbolj logična in sprejemljiva; bo že res... Hvala!
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself
ja ampak tole z mondom v talonu se pa ne strinjam-če gre kralj okoli je mond tvoj in ga nisi zgubil-torej se po moje neupravičeno piše MONDFANG. Res si se mu začasno odpovedal in če kralj ne gre okoli mi je logično da pišeš -20-sicer pa ne.