Prijava

Barvni valat in igra brez taroka

Chief

Chief
Št. sporočil: 1139
Regija: Dolenjska
Datum objave: 03.02.2009 13:58:58 Citiraj objavo Pošlji ZS

Sej ni blo govora o nobenmu barviču v tem primeru

sapramis

sapramis
Št. sporočil: 314
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 07.02.2009 07:43:21 Citiraj objavo Pošlji ZS

Zdle je men neki na um padlo. Sem ze vidla folk, k je sel barvica z recmo 6 taroki. Pac je mel ene barve tolk, da je taroke vsem zbil al morda se s kakim skisom in pol je na koncu samo taroke ven metal. Pa je naredil seveda. Se pravi, da gres barvica tud u takmu primeru delat.

Teoreticno gres ti lahko tud barvica z 11 taroki (ce so lestvica od 12-22) in nardis. Sam je pol bolj smiselno kar valat napovedat.

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 07.02.2009 11:28:29 Citiraj objavo Pošlji ZS

Z vsem se popolnoma strinjam; nikjer ne piše, kakšne karte moraš imeti za določen tip valata... Eni pač probavajo tudi z glavo skozi zid pa menim, da je to zdravju škodljivo...\"Nasmeh\"

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 17.03.2009 23:12:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Matr, no... Zdele mi je pa prekleto žal, da nism fotkal ta zelene (pa se vedno tko trudm; ja, boombar jest se še vedno z macolo po glavNakremžen)... Torej glede na to, da nimam slikovnega dokaza, bom napopal komentar, ki je šel vzporedno z igro - še prej pa pojasnilo; namreč, še vedno se mi zdi, da (vsaj v živo, turnirji, itd.) brez tarokov igra ni dovoljena, program pa to vseeno omogoča (hihi, hvalaNasmeh). Pred igro sem imel (mislim, da je točno) 1 tarok, križ kralja, karo kralja in damo, pik lestvico (6) ter src damo + poba. Solo tri, not tarok, src kralj in križ platlc. Založil križ platlc in oba taroka (src poba sem pustil, ker je bil na drugem kupu v talonu kaval). No, tako sem odigral barviča brez taroka - ne vem, če bi mi kje drugje to pustil...

No, pa še čvek ob igri:

<dani> zanimivo
<cenko> še bo
<Gustaf> sam tole ne bo čist po pravilih...
<Gustaf> vsaj kokr se men zdi ne
<angelcek> br
<Gustaf> ker brez tar ni tar a ni res
<cenko> hja
<angelcek> .
<cenko> lpo bvseeno
<dani> po pavilih jetak, ja
<Gustaf> ja eni tko igrajo ne vem
<Gustaf> zato pa so da se jih krši :P
<dani> program dopušča
<Gustaf> hihi hvala program smile
<cenko> TV ALBANIJA
<Gustaf> hahaha
<angelcek> to prvič vidim zdej
<angelcek> res
<cenko> tud jaz

//18.3.2009 19:32:15 premaknil snejbi

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 18.03.2009 00:26:12 Citiraj objavo Pošlji ZS

hm no, bom semle dala komentar

Gustaf je rekel:

... Torej glede na to, da nimam slikovnega dokaza, bom napopal komentar, ki je šel vzporedno z igro - še prej pa pojasnilo; namreč, še vedno se mi zdi, da (vsaj v živo, turnirji, itd.) brez tarokov igra ni dovoljena, program pa to vseeno omogoča (hihi, hvala\"Nasmeh\"). Pred igro sem imel (mislim, da je točno) 1 tarok, križ kralja, karo kralja in damo, pik lestvico (6) ter src damo + poba. Solo tri, not tarok, src kralj in križ platlc. Založil križ platlc in oba taroka (src poba sem pustil, ker je bil na drugem kupu v talonu kaval). No, tako sem odigral barviča brez taroka - ne vem, če bi mi kje drugje to pustil...

G tole je pa napačna interpretacija..

Po razdelitvi kart si vendar imel en tarok in si ŠELE S KLICANJEM IGRE IN ZALAGANJEM prišel do stanja brez taroka ni taroka.. program je narejen tako, da najprej dodeli po en tarok vsakemu igralcu, nato naključno razdeli ostale karte in pri igri tako nikoli ne more nastopit stanje brez taroka ni taroka!

tudi pri živi igri bi v tem primeru imel en tarok in ne bi padel v \'breztarokovno\' stanje! kar pa se dogaja po zalaganju je pa stvar tekoče igre, mar ne?

sonchica

sonchica
Št. sporočil: 249
Datum objave: 18.03.2009 09:03:12 Citiraj objavo Pošlji ZS

Da se ne boš preveč sekiral in kompliciral...res je da brez taroka ni taroka, ampak ob delitvi si imel en tarok v roki (ki si ga potem založil, kot pravi&scaronwink..torej NISI igral brez taroka, si ga pač založil.

//18.3.2009 19:28:52 premaknil snejbi

...hate to love me..or love to hate me...

Barvni valat in igra brez taroka