Prijava

Barvni valat in igra brez taroka

dule65

dule65
Št. sporočil: 80
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 06.12.2007 20:23:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ontario! Res zna biti težava, če se odločiš za igro z mislijo na barvni valat in so ti potem naklonjeni še bogovi ko vidiš talon.Vendar kolikor sem jaz igral to opcijo ni bilo nikoli nobenih težav.(razen takrat ko te dobijo).Tako da je res čudno, da ti nimaš te opcije.Kolikor je meni znano, se na tem mestu ne da izbrati samo igre >škis berač<.Pa saj to menda tudi ni uradna igra, ki jo ponuja tarok.Poskusi še kdaj, pa tudi če ne bo šlo in boš pisal malo -(v minus) se ne sekiraj, saj je le igra. Morda se kdaj dobiva celo za isto mizo!

0

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 02.02.2009 16:25:09 Citiraj objavo Pošlji ZS

Mene pa ena druga stvar zanima... Namreč, opazil sem, da nekateri pred barvičem, ko zalagajo, založijo npr. same taroke. Zanima me, kako je s tem - uradno mislim, da je dovoljeno zalagati taroke le, če nimaš kaj drugega za založit (kralji niso dovoljeni). Tako se naj bi barviča igralo le v izjemnih primerih (seveda bi bil ob strogem upoštevanju vseh uradnih pravil tarok precej pust\"Nasmeh\"). Zatorej prosim za pojasnilo mojstrov tu gor: je to pravilo zalaganja tarokov omehčano samo v e-mestu, ali je to splošno razširjeno?

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 02.02.2009 17:00:03 Citiraj objavo Pošlji ZS

Na splošno je tako, G.

če igraš barvnega valata, pač barva šteje; taroki so važni ko izklicatelju zmanjka barve.

Tu na t4 se barvni valat lahko igra v več barvah, ponekod pa imajo pravilo, da ga lahko igraš le v eni barvi, torej, z eno barvo in svojimi taroki moraš izbit vse taroke (šele potem eventuelno lahko vlečeš drugo barvo)

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 02.02.2009 17:36:35 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ne, ne in ne, snejbi, narobe si me zastopla (cepetam zdele kot kak 5-leten cepetavček).\"Nasmeh\" Men je vse jasn okol barvnega (hudirja, sej sm ga že parkat tut tle gor dobil!). Zanimalo me je le okol zalaganja tarokov - jasno je, da se ti gre za čimveč barve v rokah, ampak kot se meni zdi, je v uradnih pravilih izrecno rečeno, da se taroke zalaga le v primeru, ko nimaš česa drugega za založit (poleg za zalaganje nedovoljenih kraljev, seveda). Zato me je zanimalo, če je to pravilo omehčano le tu gor, ali pa gre za splošno razširjeno zadevo (o smiselnosti brezglavega upoštevanja vseh napisanih pravil pa v prejšnjem postu). Pa ne bit jezna zdej!\"Pome&#382;ik\"

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 02.02.2009 17:53:04 Citiraj objavo Pošlji ZS

ja ne, nisem jezna, zakaj si tismile

sej sem ti napisala da je splošno pravilo tako, da se pri barviču založijo taroki

Katera pa so uradna pravila, ki jih omenjaš?

Chief

Chief
Št. sporočil: 1139
Regija: Dolenjska
Datum objave: 02.02.2009 20:20:17 Citiraj objavo Pošlji ZS

Taroki se kakor jaz vem lahko zalagajo tudi sicer, med navadno igro, popolnoma isto kakor pri barviču. Lepo se jih pokaže in posprav. Sam bi rad vidu enga, ki bi to naredu v navadni igri.

Barvni valat in igra brez taroka