več kot jasno mi je bilo, da ko temo odpremo javno, da se bo začela ponovna polemika. Vse kar se bo dogajalo in kar se dogaja je bilo tam z letom 2004 in 2005 nič kolikokrat popisano in argumentirano, popravljeno in dodelano (preglejte teme v forumu pod zavihek tarok in še kje) in tudi stari T4, od katerega smo se poslovili, je zorel v verzijah od 5.5 tja do 9.2. V končni fazi smo ga dodelali tako, da je zadostil veliki večini naključnih in profi uporabnikov. Približno v tem se pričakuje članski tarok.
Če bomo začeli s takimi drobnarijami kaj koga moti in kaj bi kdo spremenil...in katera pravila kod veljajo...smo 16 štengc nazaj in bo novost odprta šele v prihodnjem letu. Tega pa nikakor ne želim(o) zato drobnarije pospravite pod pouštrček in sanjajte dalje.
v vsem se strinjam s kobajagijem in tudi tarok4, ki je uporabnici zelo dobro odgovoril. Naj tu poudarim, da smo pred leti sami želeli klepet tako v čakalnici kot za mizo...prav tako možnost opazovanja igralnih miz - eni smo tam v pozdravu, drugi opazujejo in pridobivajo znanje, tretji se dogovarjajo za nove igre...ja in nenazadnje so tu še "mrhovinarji", ki na mizah delajo še dodatni drek brez potrebe. Človek se nekje mora sprostit in s takimi vemo kako je, pa je vseeno al' ga trga polna luna al' pod kero drugo substanco razbija svoj ego.
Članski tarok bo naštete motnje zagotovo odnesel in morda smo preveliki skeptiki kako bo.
ta hip se dotaknem še fotke čakalnice, kar sem že popisala v samo za e-člane vidni temi, pa bom še tu, da vsi vemo:
v čakalnico je potrebno vnest lesno strukturo, tako kot na mizah...deluje bolj domače in zelo naravno. Trenutna čakalnica je malce brezizrazna...
in kar se tiče kart v roki....definitivno v rahlem loku, tkole kot je vidno zdaj ni podobno ničemur, še najmanj tolikemu trudu kot ga vlagate v izboljšavo.
1tan trenutno ne bomo delali sprememb v čakalnici in bomo kasneje dodajali lesene elemente tudi v čakalnico. Radi bi čimprej končali projekt vsaj za odprtje, potem pa delali na popravkih. Lahko zagotovoim da je igra narejena 100% (razen dodatka zvočni efekti, ki pride kasneje in še ostale vaše ideje, ki jih boste povedali) že za širšo javnost ampak čakalnica nas nekaj **** in zato prihaja do "zamude". Sem razmišljal v smeri, da bi objavil igro s staro čakalnico in potem v miru čez 2-3 tedne updejtali ampak ubistvu se nikamor ne mudi in ne rabimo na vrat na nos.
Kdaj pa bo članski tarok na voljo ? Okviren datum. Pri nas v TDL ni informacij.
Predlagam, pravila Tarok zveze Slovenije s tem, da velja samo za tiste, ki bi v opciji Društvo in Članska številka vpisali svoje društvo in člansko številko in s klikom na DA sprejeli pogoje , da se igra po pravilih TZS. Ostali pa igrajo kot so igrali do sedaj.
To je moj predlog in tako bi se tukaj lahko potem dobivali vsi člani kateregakoli tarok kluba v sloveniji in se tako bolje spoznali med seboj in delili izkušnje do tekomvanj., ki jih ni malo.
Za kontrolo o resničnostnih podatkih , bi vsakega vpisaneg člana , ki bi v opciji vpisal svoje društvo, člansko številko in po teh informacijah obvestili njegov matični klub, da se je njihov član registriral,in da naj potrdijo njegovo članstvo v svojem klubu kot ga je navedl in če se strinjajo. Zadeva bila rešena ( večja kontrola).
Glede članstva v e-mesto pa naj bi članarino poravnavali preko svoji klubov ( velja samo za tiste člane, ki so člani kateregakoli tarok društva v sloveniji). Lhko pa tudi sami, le matični klub naj bi se potem obvestilo, da se ne bi potem članarine podvojevale. Denar za razvoj programa pa bi bil zagotovljen.
Sedaj igrajo nečlani in člani in s svojo nepremišljenostjo ti nečlani kluba motijo ostale pri igri in imam primer, da so sredi igre kar odšli ne da bi kdo povedal. Kultura pač....
To je moj predlog in mislim, da bi tako kulturo igranja Taroka dvignili na nivo, ki je potreben, da se tarok lahko mogoče uvrsti na listo mednarodnih športnih tekmovanj kot npr.nogomet, atletika.
Jaz namreč gledam tarok kot bodočo športno disciplino na mednarodni ravni. Pa še starostnih omejitev ni, ker ni napora za telo kot pri ostalih športih. Razmišljanje je pa zdrav šport, da nam možgani ne zamrejo. Večno smo brihtni in ne zapademo v kakšna bolezenska stanja npr.demenca.
Sem pripravljen pomagati pri tem, če bo potrebno.
Lep pozdrav.
Janko Karlin janko.karlin@gmail.com
Janko odlična ideja in bomo v navezi z g. Seadom predebatirali možnosti za to! Vsekakor bo "prevetritev pravil" ena od prvih zadev takoj po zagonu igre.
Kar se tiče datuma - dajte nam še danes čas, da nam programer potrdi končni datum. Zdaj smo v eni taki neumni situaciji, ko imamo igro narejeno in bi jo tudi sami radi čimprej objavili, po drugi strani pa bi radi še dokončali tisti "lok kart" (pogled na karte) in čakalnico, ki v tem trenutku še ni dokončana ter objavili vse naenkrat, tako da boste res prišli na popolnoma nov dizajn.
ali si bomo smeli spletni članski tarok ogledati in preizkusiti za en dan tudi "še nečlani", nam bo to omogočeno kot neka demo varianta, predno se vključimo?