Prijava

Članski spletni tarok v pripravi in predelavi

tarok4

tarok4

Admin Št. sporočil: 385
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 13.09.2013 13:20:43 Citiraj objavo Pošlji ZS

Mal se pa zihr ve kdaj naj bi štartal.

Drug tedn,al poznej ?

Čez vikend imamo sestanek in bomo potegnili črto, kaj je vse narejeno in kaj še manjka za odprtje. V ponedeljek bom obvestil o podrobnostih.

Carlos

Carlos
Št. sporočil: 155
Regija: Štajerska
Datum objave: 14.09.2013 18:40:17 Citiraj objavo Pošlji ZS

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 16.09.2013 13:42:42 Citiraj objavo Pošlji ZS

pa tudi tule bi prosili ponedeljkov odgovor....torej - kako rdečo nit ste potegnili iz sestanka med vikendom.

tarok4

tarok4

Datum objave: 16.09.2013 13:52:51 Citiraj objavo Pošlji ZS

Živjo, posredujem vam nekaj slik novega taroka in čakalnice. Preden lansiramo novo igro imamo še nekaj stvari za narediti:

- igralne karte postavitev v loku (razen če vam je všeč ravna postavitev, kot je prikazano)
- izdelava čakalnice (nov design)
- nova licitacija

Komentarji dobrodošli.

1. igra Tarok, postavitev za igro v 3. No take karte si vsak želi, večkrat wink

2. Nova čakalnica, ki je še v izdelavi, to je samo osnutek.

tarok4

tarok4

Datum objave: 16.09.2013 16:08:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Živjo, dobili smo spisek uporabnice, ki ima nekaj idej in me zanimajo tudi vaša mnenja.

1. Mondfang je treba urediti , da bo v skladu s tradicionalnimi pravili taroka : ! However, if the called king and the mond are found in different parts of the talon, and the declarer takes the king and wins a trick with it, thus winning the rest of the talon including the untaken mond, there is no penalty. In "solo without", the declarer does not suffer any penalty if the mond is in the talon. !

tarok4: Angleška pravila je spisal avtor This page is based on a contribution from Zoran Obradovic na spletni strani http://www.pagat.com/tarot/sltarok.html in je mnenje avtorja. Osebno sem mnenja, da ko igralec pusti monda v talonu v vsakem primeru piše -20 kazni ne glede, če ga uporabnik z rufanim kraljem kasneje pridobi nazaj.
    Tukaj bi prosil da uporabniki tudi sami malo povejo kaj si mislijo o tem pravilu.

2. Kdo lahko sede za mizo, kot igralec ali kot gledalec. Mene osebno moti, če sredi igre nekdo pride zraven in začne ali cmokat in pozdravljat nekoga od nas, ki igra, pa se menit, kaj bosta delala popoldne, ali pride nekdo, ki ga za mizo ne maramo, in začne žalit vse po spisku. Miza naj bo zaprta, gledalci pa so lahko samo to - gledalci za tiho nevidno steno, ne da bi motili igro, brez možnosti uporabe čvekalnice. Nikjer dosedaj tudi ni bilo napisano, da je gledalec sploh prisoten, ta  podatek nujno rabimo.

tarok4: Možnost nove igre je tudi privat miza, ki jo določi administrator mize ob odprtju mize ali med samo igro. V primeru odprte mize pa je dobra ideja za seznam, kdo opazuje igro (trenutno te opcije ni). Klepetalnice ne bi umikal za opazovalce saj nekako računamo da bo v članski igri večinoma resnih igralcev in ne bodo kvarili igre. V primeru, da bi to postala resna težava bomo dali adminu mize pravico da odstrani obiskovalce.

3. Kadar igramo berača, ne vidim, katere karte so padle v katerem krogu. Padajo zelo hitro, in ko sem na vrsti, ne vem, ali zato, ker sem v prejšnjem krogu prevzela, ali moram barvati z nekom pred mano. Precej konfuzno. Prve tri kroge se še da sledit, potem se vedno izgubim. Predlagala bi, da naj se karte tekočega kroga mečejo na sredo (proti sredini) in ne na skupen kup z ostalimi.   Ali kaka druga tehnična rešitev. Osvetljenost ne pomaga dovolj, ni dovolj kontrastna.

tarok4: ta težava bi se dala elegantno rešiti na dva načina:
    - senči (potemni) se karte prejšnjega kroga, trenutnega kroga karte pa pustimo originalno barvo (svetlo)
    - karte aktualnega kroga obrobimo z rdečo/zeleno barvo

4. Štih, ki ga poberem, sedaj odnese nekam na mojo desno - po moji logiki, k desnemu igralcu. Naj ga raje odnese naravnost proti meni, in naj bo spravljen kot kupček (ki ga vidim, in imam pravico gledati - ali ne?) tik pred mano - torej med mojim popkom in mojimi kartami. Kolikor se spomnim, pobranih  kart med igro ni bilo dovoljeno gledati, sklepal si lahko po številu kart, koliko je kdo pobral.

tarok4: vsak igralec prejme pobrani izkupiček na desno stran, če bi prejemal naravnost ne bi bilo resničnostnega efekta saj ne bi videl svojega kupčka ker ti karte, ki jih držiš v roki pokrivajo. Možnost gledanja svojega kupčka ni dovoljeno po tem ko izrečeš pri licitaciji "ležim" in do štetja kart.

5. Nedovoljeni pogovori bi morali biti sankcionirani. Dva, ki skupaj igrata, si lahko povesta vse, kar je treba, pa ne morem klicati renonsa. Ali katero barvo naj kdo rufa. Saj je normalno, da  s tem človekom ne bom več igrala, vendar mora obstajati vsaj možnost kazni, sedaj je ni. Varianta je tudi, da se čvek med igro in licitiranjem zamrzne in dopusti šele takrat, ko se čakamo, ali vmes, med koncem ene igre in začetkom licitiranja za drugo.

tarok4: Kot sem že omenil, da od članov pričakujemo resnost in profesionalnost. Takšnih pogovorov vsekakor ne bomo dopuščali je pa težava v tem, kako kaznovati in kako prijaviti.
    - gumb renons- ni pametna ideja, saj bi vsak, ki ima slabe karte ali vidi da ne bo naredil pagat ultimo stisnil gumb.

6. Nisem ziher, ali v sedanji varianti lahko kontriram tudi takrat, ko sem rufana. Vsekakor je to prepovedano in mora biti onemogočeno.

tarok4: rufan igralec ne sme kontrirati igre in bo popravljena če res obstaja še.

kobajagi

kobajagi
Št. sporočil: 86
Regija: Štajerska
Datum objave: 16.09.2013 17:23:57 Citiraj objavo Pošlji ZS

1. Tu ni nobenega dvoma, pravila in tudi logika pravil taroka je, da ko pustiš monda v talonu ali ko ti ga kdo vzame TAKOJ pišeš -20 ne glede na to kaj se potem zgodi. Teh -20 torej nima nobene veze s točkami  za igro in ni del tistih točk. Prav tako ni pomembno kje je na koncu ta mond. Po taki logiki bi bilo celo vprašljivo ali pišeš -20 takrat ko ti monda vzame soigralec, saj je mond na koncu praktično v tvojem kupu štihov in del tvojih točk.

2. Logično, da so gledalci vedno dobrodošli, sem pa mislil, da bo vseeno opcija, da admin mize lahko ven vrže tudi gledalca (tako kot igralca).

Ostale točke pa so neresne in nepomembne. cool

Chaos is order yet undeciphered

Članski spletni tarok v pripravi in predelavi