Prijava

Članski spletni tarok v pripravi in predelavi

Tehtnica

Tehtnica
Št. sporočil: 437
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 02.11.2013 17:07:11 Citiraj objavo Pošlji ZS

prvi vtis po 10. igrah - dober, drugi vtis: nekatere stvari bo potrebno popraviti, kar se je že omenjalo pred mano, tretji vtis - najbolj moteče mi je bilo, ker moje ročne karte "mrgolijo", če se z miško ne premaknem stran od njih. Tega nisem vajena, ker nikoli ne kolovratim po ekranu, ko čakam poteze soigralcev in če dodam še pod-vtis wink karte v roki so sicer v rahlem loku kot je bilo zamišljeno, vendar za moje pojme preveč razvlečene in raztegnjene. Ostalo še sledi....

tarok4

tarok4

Admin Št. sporočil: 385
Datum objave: 02.11.2013 17:59:59 Citiraj objavo Pošlji ZS

prvi vtis po 10. igrah - dober, drugi vtis: nekatere stvari bo potrebno popraviti, kar se je že omenjalo pred mano, tretji vtis - najbolj moteče mi je bilo, ker moje ročne karte "mrgolijo", če se z miško ne premaknem stran od njih. Tega nisem vajena, ker nikoli ne kolovratim po ekranu, ko čakam poteze soigralcev in če dodam še pod-vtis wink karte v roki so sicer v rahlem loku kot je bilo zamišljeno, vendar za moje pojme preveč razvlečene in raztegnjene. Ostalo še sledi....

Hvala za mnenje, lok bomo popravili in tudi karte, ki mrgolijo če grest skozi rob karte bomo popravli.

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 02.11.2013 18:44:09 Citiraj objavo Pošlji ZS

predno sedem za mizo, sem si ogledala vstopno stran in naj najprej pohvalim spodnja zavihka preklopov med beto in spletnim e-članskim. Ob tem mi je všeč, da ste zadržali svojstven logo in TAROKIII, ki ga pa žal ne morem s sličico prenes't. Ob desni strani, kjer ste izpisali SEZNAM IGRALCEV, bi jaz izpisala raje IGRALCI V ČAKALNICI. Lepo je tudi obarvana čvek hiška ali po vaše klepetalnica: zelena z imenom se lepo ujema z ostalim izgledom. Ko bo tole res zaživelo in ko nastane množica miz, bo zagotovo v levem delu prostora premalo in po mojem bi se te kocke lahko pomanjšale. Površinski del pa je zelo nazoren, izrazit v barvah in vsaj meni nemoteč, ko opazuješ iz čakalnice. Lestvice, ki so zgoraj za III in IV bi jaz ta trenutek ustavila, zamrznila in jih aktivirala po demo varianti za vse. Toliko s tiste pozicije, ko še nisem vid'la miz.....

Magnifico

Magnifico
Št. sporočil: 65
Datum objave: 02.11.2013 21:00:36 Citiraj objavo Pošlji ZS

Posredujem napake, ki ste jih do sedaj javili in jih je potrebno popraviti:

1. ČAKALNICA:
- velikost črk v čakalnici, na desni strani v vseh delih povečati velikost pisave (font)
- ikona admin (rdeča ikona/striček) se ne vidi zmeraj in tako ne označuje glavnega igralca mize (Admin mize)
- ikona NOVA MIZA bi bolj pasala ODPRTE MIZE

2. IGRA:
- prevelika štoparica, potrebno jo je zmanjšati (slika)
- BERAČ: prevelike karte, ko padajo na sredino (prekrivajo karte, ki jih držiš v roki in jih težko vržeš ), drugače jih je potrebno razporediti (slika)
- karte ki padajo na mizo so prevelike, potrebno jih je zmanjšati (slika)
- karte v loku (ki jih držiš v roki) so premajhne in preveč na široko postavljene (slika)
- premajhno označeno kdo igra in kaj igra, rešitev: lahko dodamo glow okoli User okvirčka + ko mu ura odšteva bi moglo biti dovolj opazno.
- če držiš miško na robu karte, začne karte v roki utripati gor dol
- chat v igri: prostor za pisanje besedila (kurzor) prevelik (zavzame prevelik plac), naredi manjšega (slika);
- Uporabniško ime v chatu (v igri) je lahko boldan (odebeljen) ostali text pa naredi navadni (neodebeljen)

3. OSTALO:
- igra v 3, jaz sredi igre zapustim igro, pride nov igralec, ki uspešno licitira, ampak nasledni na vrsti za licitiranje pa sem bil baje jaz, tako da niso mogli igrati naprej. Torej zgledalo je kot da so 4 igralci gor in ne 3
- odprli igro za 3, igrali 3-je igralci vendar v okvirju za rezultat kazalo 4 igralce.

tarok4 je opisal težavo pri beraču, jaz bi dodal še problem pri klopu: 2x v 20 igrah nam je blokiralo igranje klopa, igralci smo vsi lahko pisali na klepet,  ampak igralec, ki je bil na vrsti ni mogel vreči karte, tako da je moral skočit z mize in nazaj da smo lahko igrali naprej, drugo igro seveda

smrecica

smrecica
Št. sporočil: 2
Regija: Štajerska
Datum objave: 03.11.2013 09:39:43 Citiraj objavo Pošlji ZS

Meni je  super - in ko se malce navadiš slike, niso črke več premajhne, tudi ikonce so dobro vidne , samo vedeti moraš, kam pogledati! Res pa smo imeli včeraj problem s klopom - ni se dal igrati.

Lp

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 03.11.2013 17:54:25 Citiraj objavo Pošlji ZS

dejansko se bomo morali privaditi, vsaka novost prinaša spremembe in tudi e-članska miza. Meni osebno je bilo najbolj moteča osvetljenost padajočih kart, v primerjavi z mizo, ker načelno gledaš štihe, ki padejo, so precej svetle in po desetih, petnajstih odvrženih sem imela orošene oči in ekranska slika mi s tem nekako ni ustrezala. Kam gledati licitacije in kaj kdo rufa se bomo hitro navadili, saj je nazorno in vidno. Tistih majhnih kartic ki so za napovedi igralca so sicer res, da kot pravi starejša generacija mejčkne, vendar se obarvajo in osvetlijo, ko jih napoveš in dovolj vidne.

Poskusili smo tudi tipko pavza, vendar me je zmotilo to, da jo izklopi lahko le tisti, ki jo je stisnil. Kaj se zgodi v primeru, da to stisne nekdo, ki potem zgine z mize? Smo v blokadi?

Ker je tudi nam klop blokiral in to ravno pri meni, sem odšla v čakalnico in nazaj in takrat smo tudi opazili, da je iz mene ki sem bila očitno admin mize rdeča ključavnica preskočila k mojemu levemu igralcu. Kolikor znamo je ključavnica namenjena zaklepu mize iz javne v zasebno. Vendar sem opazila, da to ključavnico rihta lahko samo tisti, ki jo ima, torej admin mize. Nekje se spomnim pred otvoritvijo, da je bilo govora, da pavzo in ključavnico lahko na mizi uporabi vsak, torej ju aktivira in deaktivira, pa zdaj vidim, da to lahko počne samo eden.

Preizkusili smo tudi časovno mavrico v omejitvi, pa sem ugotovila, da comp vrže sam karto, ki jo jaz zagotovo ne bi. Torej primer: če vem s kom igram in komu sem par in sem zadnja na vrsti za odvršt', bi jaz vrgla tako, da pobereva, comp pa tega ni storil. Tudi pri drugem primeru mi je vrgel nasprotnikom močnejšo, torej sličico in ne platelca. To bi verjetno veljalo popravit'.

Ob igranem beraču mi nastavljena vrsta ob koncu skoraj prekrije moji karti ki sta še v roki.

Tudi kupčki ki jih igralci poberejo se zložijo za moje pojme nekam čudno pod igralčevo okno, ni neke simetrije in enmu kuka kupček precej ven, drugemu je komaj viden.

Je pa neizpodbitno, da se zdaj tudi slučajno več ne moreš pogovarjat, za hipec analizirat potez in zmage ali vmes povprašat karkoli o igri, ker ti mavrica krade čas. Po svoje je to super, ko se igra - se igra, smo pa nekateri tudi predajali "znanje" in poteze in to tu ne gre več. Za počasnele ta timing ni in bo težko s tistimi, ki predolgo razmišljajo. Sicer pa je to ravno temu namenjeno.

Danes poskusim še malo in morda zaznam še kaj in dopišem...sem pa včeraj obiskala nekaj "znanih uveljavljenih miz", pa odziv predvsem starejših ni navdušujoč, nekateri so celo razočarani.

Nazadnje uredil 1tan dne, 03.11.2013 ob 17:55

Članski spletni tarok v pripravi in predelavi