Prijava

Članski spletni tarok v pripravi in predelavi

dani

dani
Št. sporočil: 72
Regija: Koroška
Datum objave: 03.11.2013 18:12:52 Citiraj objavo Pošlji ZS

Bravo, Tan.Zelo si se potrudila in analizirala kar precej stvari. Se kar strinjam s tabo. Žal pa ravno jaz spadam v tisto starejšo generacijo in žal ta tarok ni za moje očke. Barve so bile pretemne( na prostoru za pisanje), mislim pa, da so jih danes že osvetlili- BRAVO. Lepo prosim, da povečajo še črke, ker sedaj res vidim samo pikice, verjetno je še kar nekaj mojih sodobnikov.

Obljubim, da ko bom lahko dalj časa igrala in me očke ne bodo bolele, bom svoja opažanja zapisala.

Sicer pa, hvala za ogromno opravljeno delo. Prepričana sem, da ste se trudili z najboljšim namenom. Verjetno je veliko stvari odličnih, nekaj pa jih boste še popravili. Hvala

Nazadnje uredil dani dne, 03.11.2013 ob 18:17

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 03.11.2013 19:38:18 Citiraj objavo Pošlji ZS

Živjo,

najprej hvala vsem za mnenje, izjemno srečen bi bil, da še kdo od starejše garde napiše, kaj točno ga moti in zakaj je razočaran. Če je težava predvsem v videzu (majhne črke, kontrast...) se ni za bati, to bomo najlažje rešili.

Pa pojdimo po vrsti:

- karte bomo doživele še dodatno prenovo (polepšali bomo lok, povečali karte v roki in zmanjšali tiste na mizi
- rufanje bomo še dodatno označili, da bo še bolj jasno kdo igra in kaj je rufal
- pavzo lahko ugasne tisti, ki jo je aktiviral ali pa administrator mize v vsakem primeru. Če gre admin ven, jo lahko deaktivira tisti, ki prejme admin status (je ža testirati, če deluje OK)
- napako pri klopu iščemo, to je zdaj prioriteta
- ključavnico rihta samo admin mize, drži. Če admin zapusti mizo, dobi status admina naslednji po vrsti.
- pavzo lahko aktivira vsak, deaktivira pa samo admin, če ne ne bi imela poante + nastalo bi kreganje, kdo jo je deaktiviral, dokler sem bil na wc-ju ipd. Za ključavnico skrbi admin iz istega razloga (ker bi se jo sicer lahko nemoteno vklapljajo in izklapljalo, kakor bi se kdo za mizo spomnil - ne bi imelo smisla. Če se vsi strinjajo, da je miza privat, bo že admin poskrbel za to, če pa admin ni za to, je pa to njegova odločitev, saj je konec koncev on ustvaril igro.
- računalnik bo namerno metal random karte in ne bo imel pametne logike, saj ni poanta da sedimo za računalnikom in gledamo kako nabiramo točke s pomočjo računalnika (spet bi se našli 4 igralci, ki bi imeli igro prižgano 24/7 in bi jim računalniki nabirali točke ter bi skvarili statistiko). Avtomatični met je bojl kot kazen, ker nisi ne odigral v 20 sekundah ne uporabil pavzo. Se pravi si vmes počel nekaj drugega in nisi bil skoncentriran.
- postavitev kart pri beraču bo še izboljšana, tuhtamo kam stlačiti navpične karte, verjetno bo podobno kot pri beti
- kupčki... bomo mogoče popravili, trenutno še ne razmišljamo o tem, ker so druge prioritete.
- drži, predajanja znanja tukaj ne bo, ampak to niti ni bistvo članskega taroka. Tudi na turnirjih se težko vmes ustaviš in debatiraš. To je tarok za napredne igralce, ostali imajo prejšnjo verzijo na voljo... Hkrati pa tudi tukaj ne bo kreganja vsevprek in polemiziranja. 

Starejša generacija - brez skrbi, bomo popravili barve, črke in ikonice, da bodo bolj vidne. Tako v čakalnici kot v igri.

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 03.11.2013 20:54:40 Citiraj objavo Pošlji ZS

nekaj mnenj in pripomb zbranih v čakalnici, brez zamere udeleženci - samo z vašo pomočjo lahko popravimo moteče in smo še boljši

1tan: kakšna tišina

1tan: zbirate vtise

1tan: no, recite kako se vam zdi

nlesjak2: gre

senia: je potrebno nekaj popravkov

senia: klop

1tan: super ste

1tan: nucamo odziv

1tan: brez vas ne bo nič

senia: in pri beraču počasi, pa ne vidijo se vse karte

1tan: vsak namig šteje

kren04: danes tudi šteka kop in berač?

CirilS: čer

kren04: lp

senia: potem linica v kateri piše kdo igra premale črke, ura prevelika

1tan: vas še kaj moti

1tan: recite...sledijo popravki

CirilS: na forumu so vse napake že napisane in upam da se bodo hitro popravile

senia: 1 tan to je potrebno popraviti prosim

1tan: senia

kren04: slabo zaznaš najavljeno palčko, trulo,...

1tan: a nep popisala ti

1tan: še dani je danes potipkala forum

1tan: ful sem vesela njenega mnenja

senia: moram pogledat na forum

1tan: še kdo, še kera opazka

CirilS: poglej strani od 7 naprej

senia: bom

senia: jutri

senia: pa še dopisala

1tan: ti kr v temo članski tarok v pripravi in predelavi

CirilS: jaz predlagam tudi da če je pagat napovedan da ga ne moreš prej odveč razen če je izsiljen

nlesjak2: pa pr beraču bo treba mal spremeniti ko karte mečeš gor

CirilS: to že vedo

CirilS: senia a misliš da bo anitika zadovoljna s sliko

nlesjak2: drgač pa se je splačalo čakati res ste se potrudili

senia: in pri najavi trule ali pagata, da se bolj močn vidi

senia: premala slikica

1tan: ok ...berem

kren04: sem to mnapisal maloprej

senia: meni je drugače res všeč

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Datum objave: 03.11.2013 21:40:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Živjo,

vse navedeno mislim da je tarok4 že napisal v tejle temi in je v vrsti za popravke. Razen tiste palčke - tam je potrebna sprememba pravil, tega pa se bomo lotili potem naenkrat, če se odločimo, da zamenjamo pravila. To pa ni odvisno samo od nas, ampak dajmo zaenkrat počakat s tem smile Za vse ostalo hvala

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 03.11.2013 21:46:04 Citiraj objavo Pošlji ZS

morda bo v pomoč pri klopu tole: igralci so mi povedali in tudi sama sem bila prisotna, da klop blokira takrat ko si admin mize, se pravi, da če klop igra tisti, ki ima rdečo ključavnico...potem mora ven in nazaj - kasneje odigran še en klop pa je tekel brez problema ker ni imel on admin vloge na mizi.

victory

victory
Št. sporočil: 4
Regija: Štajerska
Datum objave: 03.11.2013 23:07:58 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdravljeni organizatorji  !

Pozdravljam vašo prenovljeno stran. Kar se tiče igre je res nekaj malenkosti za katere vem, da jih boste poštimali. Za enkrat lahko rečem o sami igri vse najlepše.

Moti me le način igranja nekaterih, ki pa ni po nobenih pravilih in sicer mislim na varianto klop-kontra-re-mord. S takšnim načinom točkovanja nabirajo veliko število točk, kar pa ni korektno do ostalih, ki se želijo primerjati in tekmovati na lestvici osvojenih točk.

Mislim, da organizatorji morajo razmisliti kam vodi takšna igra in ustaviti takšen način igranja in točkovanja. V nasprotnem primeru, da boste takšen način igranja dovoljevali je bolje, da lestvico umaknete, ker potem to nima več nobenega smisla.

Živjo,

najprej hvala vsem za mnenje, izjemno srečen bi bil, da še kdo od starejše garde napiše, kaj točno ga moti in zakaj je razočaran. Če je težava predvsem v videzu (majhne črke, kontrast...) se ni za bati, to bomo najlažje rešili.

Pa pojdimo po vrsti:

- karte bomo doživele še dodatno prenovo (polepšali bomo lok, povečali karte v roki in zmanjšali tiste na mizi
- rufanje bomo še dodatno označili, da bo še bolj jasno kdo igra in kaj je rufal
- pavzo lahko ugasne tisti, ki jo je aktiviral ali pa administrator mize v vsakem primeru. Če gre admin ven, jo lahko deaktivira tisti, ki prejme admin status (je ža testirati, če deluje OK)
- napako pri klopu iščemo, to je zdaj prioriteta
- ključavnico rihta samo admin mize, drži. Če admin zapusti mizo, dobi status admina naslednji po vrsti.
- pavzo lahko aktivira vsak, deaktivira pa samo admin, če ne ne bi imela poante + nastalo bi kreganje, kdo jo je deaktiviral, dokler sem bil na wc-ju ipd. Za ključavnico skrbi admin iz istega razloga (ker bi se jo sicer lahko nemoteno vklapljajo in izklapljalo, kakor bi se kdo za mizo spomnil - ne bi imelo smisla. Če se vsi strinjajo, da je miza privat, bo že admin poskrbel za to, če pa admin ni za to, je pa to njegova odločitev, saj je konec koncev on ustvaril igro.
- računalnik bo namerno metal random karte in ne bo imel pametne logike, saj ni poanta da sedimo za računalnikom in gledamo kako nabiramo točke s pomočjo računalnika (spet bi se našli 4 igralci, ki bi imeli igro prižgano 24/7 in bi jim računalniki nabirali točke ter bi skvarili statistiko). Avtomatični met je bojl kot kazen, ker nisi ne odigral v 20 sekundah ne uporabil pavzo. Se pravi si vmes počel nekaj drugega in nisi bil skoncentriran.
- postavitev kart pri beraču bo še izboljšana, tuhtamo kam stlačiti navpične karte, verjetno bo podobno kot pri beti
- kupčki... bomo mogoče popravili, trenutno še ne razmišljamo o tem, ker so druge prioritete.
- drži, predajanja znanja tukaj ne bo, ampak to niti ni bistvo članskega taroka. Tudi na turnirjih se težko vmes ustaviš in debatiraš. To je tarok za napredne igralce, ostali imajo prejšnjo verzijo na voljo... Hkrati pa tudi tukaj ne bo kreganja vsevprek in polemiziranja. 

Starejša generacija - brez skrbi, bomo popravili barve, črke in ikonice, da bodo bolj vidne. Tako v čakalnici kot v igri.

Članski spletni tarok v pripravi in predelavi