Prijava

Dizajn igre

nuclear

nuclear
Št. sporočil: 21
Regija: Gorenjska
Datum objave: 03.04.2008 20:33:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

Sem sedaj prebral, da je v pripravi nov tarok z dodatnimi možnostmi, tako da bom zaključil z ustvarjanjem, ker za design je treba vedet točno kako in kaj bo...

Ne vem kaj bi bilo bolj primerno, bolj "siva" tematika, kot sem zrisal izgled, ki je objavljen v 2. sporočilu, ali kaj bolj barvnega (in katere barve - sam se bolj držim barv, ki so na e-mesto.si - modra, oranžna, rdeča, bela). Kar sem do sedaj povprašal so mnenja precej deljena, oziroma je bil boljši odziv pri sivi tematiki...

Zrisal sem še malo bolj barvni izgled igre (lahko bi bil tudi podoben izgled v sivkasti tematiki...)

Izgled same igre - http://img253.imageshack.us/img253/3108/nucleartarokdesign0jp8.jpg 

Licitiranje (+ namesto rdečih gumbov modri - lahko bi bilo narejeno celo tako, da kdor je skupaj ima enake barve - obarvajo se šele ko pade kralj ali napoved) - http://img402.imageshack.us/img402/9189/nucleartarokdesign1fq9.jpg 

Laura

Laura
Št. sporočil: 3339
Regija: Celjska
Datum objave: 04.04.2008 11:41:46 Citiraj objavo Pošlji ZS

sicer dober dizajn, sam mene nekak spominja na nekeotroške igrice. Ni mi všeč tabela z rezultati, pa tudi glede napovedi bi blo pomoje bolje da se odprejo samo tiste, ki so dejansko napovedane in ne celotna tabela. Pa na mestu kjer igram Jaz, naj bi bilo enako napisano Ime in ne Jaz.

Glede barvanja nickov ko pade kralj ali napoved je pa pomoje bolje da tega ni. Se vsaj spremlja igro. 

Delo je hrana plemenitih duš.

Chief

Chief
Št. sporočil: 1139
Regija: Dolenjska
Datum objave: 04.04.2008 14:33:33 Citiraj objavo Pošlji ZS

Se nekako strinjam z lauro ... mišljeno in narejeno je zelo dobro, tle ni kej, sam tale izgled bi bolj pašal za Enko, kot za tarok. Kljub vsem neresnostim :D je tarok vseeno neka resna igra in tako bi moral biti tudi izgled temu primeren. Prvo kar mi je padlo v desni uč so zaobljeni robovi kar nekako ne paše k taroku. Sej če bi znal sčarat kej tacga bi pokazu, sam na žalost grafika ni moje področje ... Načeloma pa za tarok ne bi ustvarjal popolnoma novega dizajna ampak bi samo nadgradil že obstoječega.

nuclear

nuclear
Št. sporočil: 21
Regija: Gorenjska
Datum objave: 04.04.2008 17:26:37 Citiraj objavo Pošlji ZS

Chief, res je tarok bolj "resna" igra, ampak to še ne pomeni da zaobljeni robi ne pašejo k izgledu. Piše se leto 2008 ne 1988 smile

Če potrebuješ primerjavo, vzemi recimo poker, ki tudi spada med "resne igre" in poglej malo designe teh iger... Nobena profi varianta ni zrisana "v slikarju".

Kar se tiče barv se lahko spremenijo in je enaka postavitev pa izpade čisto drugače (sem probal uporabit barve tega portala). Se strinjam, da bi desno stran lahko spremenil malo, prav tako mogoče ozadje kak drugačen vzorec in ne ta manjši preliv modre barve in bi izpadlo drugače..

Evo tukaj malo drugačno ozadje in majhna sprememba desno - http://img91.imageshack.us/img91/4483/nucleartarokdesign2pu1.jpg

Sicer pa, to je le en primer, lahko jih je še neskončno ampak ni ravno pametno delat design za igro, za katero ne veš kaj bo vsebovala, tako da lahko načrtuješ gumbe in razne postavitve... 

Pa še nekaj - da design ocenjujejo igralci, ki so navajeni na sedanjega ni pametno prioritetno upoštevati, ker je znano, da nimamo kaj preveč radi sprememb, čeprav je potrebno le nekaj ur/dni za privajanje in ko se takrat ozreš nazaj ti je šele jasna sprememba. Design mora definitivno biti privlačen, saj je to na 1. mestu pri igrah oziroma portalih in je prva stvar, ki jo gost opazi. Ko greš gledat slike/vide neke igre, in če je ta grafično porazna jo ne boš kupil (beri downloadal), če pa ti je grafično všeč jo pa boš...

//4.4.2008 18:58:14 uredil nuclear

RiLe

RiLe
Št. sporočil: 1592
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 04.04.2008 20:47:10 Citiraj objavo Pošlji ZS

Zadnji dizajn mi je všeč, naredi še prosim čakalnico, kako bi naj zgledale zaponjene in razdrte mize... Načeloma mi je všeč, mogoče bi samo rumeno barvo bolj prijazno očem še popravil, glede na to da moramo gledati 4 ure na dan bi naredil barve bolj prijazne očem in mile. Dobro delo in nadaljujte tako naprej.

Chief

Chief
Št. sporočil: 1139
Regija: Dolenjska
Datum objave: 04.04.2008 22:07:53 Citiraj objavo Pošlji ZS

Maš point nuclear ... zadnja je res bolš. Edin karte so mi čudne. Za tarok so bolj podolgovate ... more slikca lepo gor prit.

Dizajn igre