Ocitno moram sedaj jaz zastaviti novo uganko in seveda bo spet iz sveta sporta...
1. Je eden izmed dirkaskih legend na dveh kolesih
2. Bil je trikratni svetovni prvak v motoGP
Ce ne bo slo bom se kaj dodala ![]()
Ne, Baylis ni bil nikoli svetovni prvak v motoGP ampak je bil 3x v superbiku
se malo pomoci: v 80-ih letih je bil tudi zvezda AMA prvenstva Superbike, dirkati je zacel v seriji minibike, ko je bil star 6 let njegov oce je vozil gokart
Bo slo sedaj? Ali bo potrebna se dodatna pomoc?![]()
Geoff DUKE (GBR), Gilera 1953 - 1955
Kenny ROBERTS (USA), Yamaha YZR500 1978 - 1980
Wayne RAINEY (USA), Yamaha YZR500 1990 - 1992
Geoff DUKE (GBR), Gilera 1953 - 1955
Kenny ROBERTS (USA), Yamaha YZR500 1978 - 1980
Wayne RAINEY (USA), Yamaha YZR500 1990 - 1992
Uf dobr si domaco nalogo naredu
)))
Wayne Rainey je, njega sem imela v mislih. Za moje pojme eden najboljsih dirkacev, ki bi verjetno dosegel se kaksen naslov svetovnega prvaka, ce ne bi njegove sportne poti prekinila nesreca, ki jo je dozivel 1993 leta na Veliki nagradi Italije, ko si je zlomil hrbtenico in ostal hrom od prsi navzdol. Nepozabni so njegovi "dvoboji" s Kewinom Schwantzom in Mickom Doohanom.
Je član "Hiše slavnih" motociklističnega sveta, ki so jo ustanovili zato, da bi se s sprejemom vanjo zahvalili ljudem, ki so pisali zgodovino najstarejsega dirkaškega svetovnega prvenstva in ena od zvezd filma "Faster". !9 let je drzal rekord steze na Grobniku, lansko leto ga je moral prepustiti nasemu Marku Jermanu.
Se vedno se ukvraja z moto sportom, tekmuje v kartingu s posebej prirejenim vozilom.