Ojla
Spodobi se,da tudi jaz napišem nekaj utrinkov iz Mirne gore.Za oskrbniški trioP.R.R.so že vse povedali,so super. Pohvale Riletu in Snejbi za organizacijo turnirja in piknika.Razveseljuje prihod novih igralcev,mladih :alciika,Lys, Masta,starejših Li1di2j, Beli,Džek.Skupinica fantov in deklet iz obale na posebno povabilo.Mufijeva cicibančka sta bila prava poestritev za tarokaški piknik.Fras po je doma zakleniv hiško in pripeljal z sabo vso družino,čeprav damici nista tarokirali,se nista dolgočasili, saj je narava na Mirni prečudovita.Seveda ni mankala moja bolša polovica,sem kar ponosen nanjo, pogled na turniesko lestvico pove da je boljša od mene,je prva med ženskami jaz pa samo drugi med moškim,bravo Darja.
Pa nekaj besed o naši mizi prvega kroga.Trije izkušeni igraci,z veliko odigranih turnirjev in simpatična mladenka,njen prvi turnirček.Naše igre so čista rutina,brez klopov ,beračev,kakšen solo,brez posiljenih igr,večin dvojke.Med igro tišina ,koncetrranje,štetje tarokov,po igri pakomentarčki :zakaj ni šlo po načrtih ,kašna je pravilna taktika,kdaj napovedat ultimo pagata,kralja,kako pomagati soigralcu,da dobita največ točk i.t.d. Pogovori so bili vludni brez prevzdignjega glasu,jeze,poroga, pa naj je napako naredil kdorkoli.Karte med igro so padale enakomerno,nobena ni priletela na silo (zabijanje),ali pa vržena zaničljivo(češ kaj pa igraš ko nimaš pojma).Sam sem odigral lepo število raznih turnirjev,pa se ne spomnim,kdaj sem odigral prijetnejšo partijo.Se zavaljujem soigralcema Duck-u,akul-u93 in simpatični alciiki za lepo igro.Pravo nasprotje drugega kroga,no za to sem že bral opravičila in ne bom razprezal v tem.
Kaj pa revanša,drage dame,ki jo ja Rile napovedal lain ob našem polomu:nam je uspeja.
Za konec pa še to:skoz rajši sem v vaši družii. Gozdar
p.s. čestitke Garfi
Mirnogorski "Dream team" si je po nekaj dneh le opomogel od silnega presenečenja(Pepa je nehala jokati), ki ste nam ga povzročili s svojimi izlivi.
Dotaknili ste se nas vsak posebej in zato vsakemu posebej namenjamo nekaj besed.
Mufijeva sončka sta seveda zmagala.
Ekipa Primorcev:
Danaja in Arlet, bi gotovo bili v finalu lepotnega tekmovanja, če bi ga organizirali.
Tamara bi zmagala v tekmovanju osvežilnih napitkov..
Karmen nas je "ko bajagi" stražila, v resnici pa je odpeljala s seboj v prtljažniku kapitalnega medveda.
Neizkoriščeni pevski as Alex je zmagala lahko le v kategoriji pripovedovanja vicev.
Pero bo pokal osvojil naslednjič, tokrat pa ga je prepustil svojemu prijatelju Ducku.
Mufi je odkril neverjetno bližnjico do Ljubljane, kamor je prispel v pičlih 4 urah (peš???), zato se glede navigacije vsi obračajte nanj.
Če bo naval prevelik, mu bosta pomagala Lidija in 1rv1, ki sta tudi obrala vse kotičke tega prelepega konca.
KR-eden je trenutno zelo zaseden, ker je na Mirni gori dobil zanimivo temo za magisterij iz psihologije.
Garfiel in Lys pa furt polirata pokal. Kar nehajta, da ga ne znucata!
Masta, Vijoltrip in JureV so fantje od fare.Toda ne vem, če bi Vijoltripa tako nežno lopnila po opeklinah, če bi vedela,da nam bo odnesel pokal.
Sonchica je zelo previdna mama, saj je Aliciko po "po bližnjici" z Mufijem poslala domov, saj je ugotovila, da medvedje na Mirni gori prežijo nanjo. Ni pa dovolj previdna igralka, sa je kar enmu neprevidno pustila monda v naročje.
Demox je prispel s kolesom v velikem slogu (prej ko Mufi z avtom) in s tem osrečil priletno žensko.
Akul93 je menjal šiht, da je spoznal s kom ima sploh opravka na taroku.
Beli je absolutni zmagovalec v kategoriji "spet sem se zatalal". Žal ni bilo dovolj pokalov, tako, da je odšel praznih rok.
Trubadur Džek je lepše pel in igral na kitaro, kot tarokiral. Ne vemo zakaj ne zamenja poklica.
Pikt ni dosegel višjega mesta, ker je z enim očesom stalno opazoval svoji ženski spremljevalki, saj je hitro ugotovil, da jima tudi ostali mirnogorski medvedje namenjajo veliko pozornosti. Ata Fras pa je bil šele 7. zato, ker je imel na skrbi poleg navedenih še sodček Pilsa.
Sedaj pa še graje za že udomačeno tolpo:
Gozdarju in DD je prišlo že v navado, da posegata po najvišjih mestih in postajata že prava "snoba".
Nerox je namenil svoj cocktail edino Mami. Ta ga sedaj trži na svojih promocijah pod imenom "Mirnogorska kap". Čatudi je prava "hekerka" nima časa, da bi se pojavila na tem čveku. Mami maami!! (naj izdamo skrivnost, da Neroxov napoj vsebuje le dvaesestavini, pa še ledu ni dal notri)
Snejbi je na sprehodu z Elagnavijem izgubila apetit, tako, da je pustila vse naročeno. Sicer je pa skrajni čas, da začne hujšati debeluška debela.
Rile je neusmiljeno izkoriščal mirnogorsko sonce in zaradi tega prestavil začetek turnirja, zaradi česar smo ga seveda tudi ustrezno oglobili. Vendar smo sklenili, da mu globo zaradi bodočih dobrih odnosov nemudoma vrnemo. Sonce mu je očitno precej škodilo, da je zaj... licitacijo majic in svinjske glave.
Če kdo ne ve: Metty na zapestju ni imela tangic ampak trak za lase, zato tudi pogled pod krilo ni prinesel pričakovanega.
Hvala vsem, ki ste prišli in nam naklonili prijazne besede. Mislili smo tudi na tiste, ki tokrat niste mogli priti.
Planinski dom je žal premajhen za vse naenkrat , poletni dnevi pa so dolgi in če hočete pridite pogledat kje se ne zbirajo snobi in izbranci, pač pa ljudje, ki se med sabo poznajo, radi igrajo tarok in so prijazni drug z drugim.
Pepa Rudof in Roman želimo vsakemu vsaj 5 valatov na dan!!!