pozdravljeni, da še sam kaj dodam na tole temo, zakaj toliko branite tarok v 4, to je res zabavna igra, gostilniška ali ne, to je stvar debate, je pa res, da se v mojem kraju igra v gostilni za pijačo, če se dobita dva para na večerji obstaja tarok v tri, kjer počiva igralec ki deli, tako igrajo vsi tarok v pravem pomenu besede, mi lahko prosim kdo odgovori v čem je smisel igre, ko se v naprej dogovorijo za kontre do konca, halooo to ni gostilniška igra, to je otročje, igra izgubi čar, še eno vprašanje, ker je toliko pisanja ćet TZS, poskusite organizirati turnir, na katerega pride 220 tarokašev iz vse SLO, potem boste veedeli, da ste na dobri poti, tako pa.......
pozdrav
pozdravljeni, da še sam kaj dodam na tole temo, zakaj toliko branite tarok v 4, to je res zabavna igra, gostilniška ali ne, to je stvar debate, je pa res, da se v mojem kraju igra v gostilni za pijačo, če se dobita dva para na večerji obstaja tarok v tri, kjer počiva igralec ki deli, tako igrajo vsi tarok v pravem pomenu besede, mi lahko prosim kdo odgovori v čem je smisel igre, ko se v naprej dogovorijo za kontre do konca, halooo to ni gostilniška igra, to je otročje, igra izgubi čar, še eno vprašanje, ker je toliko pisanja ćet TZS, poskusite organizirati turnir, na katerega pride 220 tarokašev iz vse SLO, potem boste veedeli, da ste na dobri poti, tako pa.......
pozdrav
Pozdravljen mojster111 in dobrodošel na e-Mestu
Se strinjam, da je tudi tarok v 4 zelo zabavna igra, pa naj bo za nekoga gostilniška ali ne. Meni osebno se zdi verzija, da trije igrajo in eden čaka obupna, saj lahko tisti, ki sploh ne igra, v odnosu na ostale močno pridobi ali izgubi, a ne po svoji zaslugi, torej še veliko huje kot rufanje.
Kontre do konca so neumnost, ki jo počnejo zgolj nekateri iz razloga, da bi si priborili čimveč točk in se uvrstili na lestvico. Imamo pripravljene neke ideje kako bomo to zajezili v bodoče, prepričan pa sem, da se v članski igri to ne bo dogajalo, ker bodo tam resni igralci.
Nihče ne piše čez TZS, argumentirano kritiko pa mislim da bi takšna velika zveza morala znati sprejeti. Povedal sem, da imajo slabo napisana pravila (govorim o izdelku, ki je dosegljiv na spletu, ne o pravilih samih, ki so v uporabi na turnirjih) in obupno spletno stran, ter da ne razmišljajo v smeri kako privabiti mlade, kar je videti po starostni udeležbi na turnirjih. Največja kritika pa gre na račun njihove neodzivnosti (kot rečeno smo jim dvakrat ponudili sodelovanje pa niso niti odpisali na naš predlog). Kar se tiče organiziranja turnirjev pohvale tudi z moje strani, vendar moraš vedeti, da mi skrbimo za igranje taroka preko spleta, zato ne hodimo v zelje TZS, namreč turnirji v živo bi verjetno morali potekati preko njih. Mi bomo pa verjetno kaj kmalu zagnali turnirje preko spleta, saj je to naše področje.
Prijetno uporabo spletnega taroka ti želim.
HVALA
saj ne morem verjeti, prijazno, argomentirano, je to res??Pravila na TZS so prirejena velikemu številu udeležencem, ki prihajajo, zato obstaja negativna kontra, da ni dogovarjanj, TZS nima toliko vpliva na starost, saj se turnijev lahko udeleži le član kluba , klubi bi morali poskrbeti za mlad naraščaj, kar ne počnejo, vsaj ne uspešno, verjetno je vzrok tudi kriza, saj so ti turnirji celodnevni in stanejo 20evrov po igralcu za mladino brez dohotka veliko, preveč.....imamo novega predsednila, mlajšega, pripravljenega za spremembe, mogoče bi poskusil še enkrat, le namig?
še enkrat HVALA , nisem dolgo na tem portalu, prvič se je zgodilo, da je kdo prijazen, da ni najboljši in le on obvlada to lepo igro
HVALA
saj ne morem verjeti, prijazno, argomentirano, je to res??Pravila na TZS so prirejena velikemu številu udeležencem, ki prihajajo, zato obstaja negativna kontra, da ni dogovarjanj, TZS nima toliko vpliva na starost, saj se turnijev lahko udeleži le član kluba , klubi bi morali poskrbeti za mlad naraščaj, kar ne počnejo, vsaj ne uspešno, verjetno je vzrok tudi kriza, saj so ti turnirji celodnevni in stanejo 20evrov po igralcu za mladino brez dohotka veliko, preveč.....imamo novega predsednila, mlajšega, pripravljenega za spremembe, mogoče bi poskusil še enkrat, le namig?
še enkrat HVALA , nisem dolgo na tem portalu, prvič se je zgodilo, da je kdo prijazen, da ni najboljši in le on obvlada to lepo igro
Nekatere dele pravil (kot je negativna kontra) bomo prav gotovo povzeli tudi sami na spletni verziji, ne glede na odgovor TZS-ja, saj se strinjamo, da so dobra in smiselna. Z njimi pa bi predvsem radi dosegli konsenz, kar se tiče skupnih pravil (torej, da bi dogovorili enotna pravila, tako za tarok4 kot za tarok3 in jih komunicirali kot Slovenska pravila za tarok, kar trenutno ni mogoče, ker ima praktično vsaka družba svojo verzijo pravil.). Ravno tako smo mnenja, da smo kot zelo popularna spletna stran za igranje taroka veliko bolj povezani z mlado generacijo in bi lahko iz tega sodelovanja TZS veliko pridobil. No morda pa le poskusimo še enkrat, ampak ne v tem trenutku, ker zdaj imamo sami s sabo ogromno dela, ker lansiramo tole člansko igro
Če pa boš sam kaj govoril s predsednikom, mu lahko namigneš, da ima naša 2 maila skrita nekje med prejeto pošto
Lep pozdrav
Pravila TZS so zlo dodelana. Seveda, ker se v igri preko računalnika ne moreš zataltat al pa narobe odigrat, marsikaj od teh pravil odpade.
Jaz bi drugač za razliko od TZS dodal barvni valat in ponekod nekoliko spremenil število točk. Npr. berač bi moral biti vreden več kot valat iz preprostega razloga, ker se ga bistveno redkeje uspešno naredi, kot valata.