Tema je ze odprta na to temo ja, večina uporabnikov ima tukaj INTERNO pravilo da se na berača pač ne daje kontra, čeprav po pravil tarok4 (naših pravilih) lahko date kontro in tudi program je tako narejen da se kontra lahko da. Tako da NI NIČ NAROBE če daš kontro vendar pa se vsi s tem ne strinjajo in pride do takih izpadov kot si jih ti dozivel.
več o mnenjih ostalih igralcev si preberi http://e-mesto.si/portal/forum.php?kaj=pokazi_temo&id=2370
Zaklenjeno, preusmerite se ze na obstoječo temo..Kr ne morem verjet, kaj tu eni pišete, da je kontra na berača neumna stvar?!! Potem je neumno dajat kontra tudi na solo 1, solo 2, solo3, pa na barvnega in najboljše da se kar ukine. Potem pa najbolje, da še kar ukinemo minus, da tisti ki igre ne naredi (bogi revež), da se mu pač nič ne piše. Pa ko bi vsaj kak pameten razlog za to napisali.
Na moje kontre na berača je približno 80% uspešnih. Jaz ne dajem kontra, kadar imam tudi sam karte za berača, ampak navadno takrat, ko imam vsake barve recimo po eno karto, po možnosti male (pa tudi odvisno kakšne igre sta ostala dva napovedovala). In je uspešno v večini primerov. Včeraj sem enemu dal kontro na berača in je seveda padel in kar pobegnil od mize. Zakaj? Edini razlog, ki sem ga prebral proti "kontri" na berača je bil, da ne moreš vedet kakšne karte imata ostala dva igralca. Mislim, kot da pri drugih igrah pa lahko veš. In če je to najboljši razlog, kar jih imate, potem ne vidim razloga zakaj pobegnit, če padeš na berača, ko bi naj ostala dva nasprotnika bila močna v kartah. LOL no, res. Da je bilo pa še bolj lušno, je ta isti igralec nekaj iger prej igral barvnega in vmes dajal opazke, kako to, da ni dobil kontre (češ, saj ne bo naredil). To so res neka čudna dvojna merila, popolnoma nelogična. In vse kar je uspel napisat v zagovor proti kontri berača je, "ja kontra se pač na berača ne daje, ker bi to naj bilo logično". Eni zgleda sploh ne veste, kaj je logika. Uf, je pasalo. Se pa strinjam, da bi tisti, ki da kontro, moral potem pisati posledično v minus ali plus, odvisno ali mu uspe ali ne. Mora nosit neke posledice.
Evo, recimo. Zakaj enačiš napovedanega valata z beračem? Kolikokrat se zgodi (1x na 1000 iger), da se napove valat in kolikorat se zgodi berač (vsakih 5 iger po moje). In ti greš to primerjat? Eni ste res neresni. Povej, zakaj je kontra na berača neumna stvar, ne pa da daš namesto tega neumno pripombo.
Se opravičujem za oster nastop, ampak taki prazni komentarji me pač pripravijo do tega in ne me narobe razumet.
black, lej, tud ti primerjaš kontro na berača s kontro na solo igre...
pa je precej razlike, kontro na solo igro daš, če si sam tolk močan, da misliš, da ga boš sam sesul (ne toliko glede na karte ostalih dveh igralcev), pri beraču pa hočeš nočeš to ne gre čist tko, je odvisno od vseh treh enako, torej se tisti, ki kontra, odloča v imenu vseh treh in dostkrat bi upravičeno od koga dubu "po buč" 
Seveda primerjam, ampak bolj za v posmeh. Ravno zato, kar si omenil, bi pa moral tisti, ki je dal kontra, za to tudi odgovarjat. To bi tako moralo biti pri vseh "kontra" igrah, ne samo pri beraču. In bi bilo manj konter na silo oz. blef, pa tudi manj beračev na silo ali pa s kartami, ko imaš šanse 1:500, da narediš.