Prijava

Kontra beraču pri taroku v 4

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 05.01.2008 17:56:16 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kontra je sestavni del igre. Če nekdo igra,potem ima pač karte za to, da je šel igrat (če seveda ne računa le na soigralca). Edina nepravična kontra se mi zdi, ko gre igralec 3 in se zarufa. Verjetno je v tem primeru šel igrat samo zato, ker je ocenil, da bi bil klop zanj manj ugoden.

@mirkob: taktični berač... mi dvigne vse kocine pokonc. To je turnirska igra al pa v krogih kjer se igra za denar. taole ko igramo na netu predvsem za dobro voljo pa moram rečt da me pogreje, še posebej , če igralec izklicuje s poviševanjem licitacije, do solodve, soloena, potem pa berača klikne... ja, ok ok, je pač potipal , kako so drugi močni, samo, še 1x, osebno mi to dvigne tlak in s takimi ne igram rada.

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Regija: Štajerska
Datum objave: 05.01.2008 18:04:25 Citiraj objavo Pošlji ZS

snejbi je rekel:

Kontra je sestavni del igre. Edina nepravična kontra se mi zdi, ko gre igralec 3 in se zarufa. Verjetno je v tem primeru šel igrat samo zato, ker je ocenil, da bi bil klop zanj manj ugoden.

ja se povsem strinjam

KAR JE DOBRO, NI SLABO

metty

metty
Št. sporočil: 1667
Regija: Dolenjska
Datum objave: 05.01.2008 18:47:50 Citiraj objavo Pošlji ZS

ne vem, mogoče sem jaz vse skupaj narobe razumela...

normalno, da kontra JE sestavni del igre, mene ne moti, če se zarufam in dobim kontro... jbg, sestavni del igre je tud včasih pošteno dol pisat

ampak sem mislila, da govorimo o teoriji... kako je največkrat, splošno...

o posameznih primerih bi lahko u nedogled pisali, pa ne bi mogli vseh primerov predstavit, za splošno igro je pa pač moje mnenje še vedno, da kontra pri beraču NA SPLOŠNO nima kaj iskat, ker vidiš samo svoje karte

...to pa ne pomeni, da nikoli ne uspe, a nedede Jezik ven

Things don´t change. We (can) change!

dule65

dule65
Št. sporočil: 80
Datum objave: 05.01.2008 19:22:10 Citiraj objavo Pošlji ZS

Okrog kontre je moje skromno mnenje takšno; kontre so sestavni del igre Tarok, vendar naj bi se uporabljale smiselno in se ne "zlorabljale". Sam sem načeloma proti dajanju kontre igralcu, ki sa `zarufa´, vendar je problem tudi v samem točkovanju po takšni igri.Namreč, tisti, ki prisoli kontro, ne nosi v primeru dobljene kontrirane igre nikakršnih posledic.Če bi se takšnemu kontrerju pisal minus, bi bilo dajanje takšnih konter verjetno manj.Enako pri beraču.

0

Rafaelus

Rafaelus
Št. sporočil: 112
Regija: Koroška
Datum objave: 05.01.2008 23:41:53 Citiraj objavo Pošlji ZS

Velikokrat se zgodi, da nekateri rufajo za to, da bi pač dobili točke. Kart za igro dejansko nimajo in računajo na šlep. Takim igralcec, ki nato včasih potegnejo dol še partnerja moraš normalno kontrat, saj so prevzeli nekomu dobro igro, če bi bil deležen še talona. Tle seveda če mam dobre karte in nisem riskiral z solo z veseljem dam kontro.  Zakaj nekatere moti kontra če se zarufaš, je pač del rizika.    

Pazi se vragca, z njim se ni za HECAT

kndare

kndare
Št. sporočil: 1
Datum objave: 05.01.2008 23:57:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

a ni tle govora o KONTRI NA BERAČA heh... in kontra na berača JE totalno neumna stvar... al pa če bi kr dau kontro na napovedanga valata. halo...

Kontra beraču pri taroku v 4