Prijava

Kontra beraču pri taroku v 4

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 26.12.2007 11:44:20 Citiraj objavo Pošlji ZS

metty je rekel:

en od "luštkanih" odgovorov je: ker ga imam jaz tud skor

ja fino a ne, tadruga dva pa skor valata... 

mormo spet uno temo odpret , največje cvetke taroka smile

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Regija: Štajerska
Datum objave: 26.12.2007 13:13:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

prav gotovo bi med te cvetke spada tisti ki je zadnjič ko smo igrali se sam porufal pol pa je napovedal kenika in pagata

KAR JE DOBRO, NI SLABO

genie

genie
Št. sporočil: 1
Datum objave: 26.12.2007 16:33:19 Citiraj objavo Pošlji ZS

En primer ko je kontra smiselna. Prva dva rečeta naprej, tretji berača in potem si sam na vrsti. Če imaš slabe karte je kontra obvezna. Obstaja tudi igralci, ki najprej rečejo dva in šele nato berača. V takih primerih tudi lahko ugotoviš, kakšne karte imajo nasprotniki. Pa za vse tiste ki trdite da kontra ni smiselna: naučite se igrati tarok.

metty

metty
Št. sporočil: 1667
Regija: Dolenjska
Datum objave: 26.12.2007 17:31:23 Citiraj objavo Pošlji ZS

genie je rekel:

En primer ko je kontra smiselna. Prva dva rečeta naprej, tretji berača in potem si sam na vrsti. Če imaš slabe karte je kontra obvezna. Obstaja tudi igralci, ki najprej rečejo dva in šele nato berača. V takih primerih tudi lahko ugotoviš, kakšne karte imajo nasprotniki. Pa za vse tiste ki trdite da kontra ni smiselna: naučite se igrati tarok.

zame kontra pri beraču ni smiselna... še vedno se učim igrati, vendar prevzemam le stvari, ki me prepričajo, tvoja me (zaenkrat) še ni... premalo krat uspe, da bi lahko trdil: u tem pa tem primeru obvezno kontra... mal preveri, kolkrat je uspešna

zame naučeni (kot jih ti imenuje&scaronwink igralci pri beraču ne dajejo kontre

Things don´t change. We (can) change!

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Datum objave: 26.12.2007 17:33:32 Citiraj objavo Pošlji ZS

tako je metty

KAR JE DOBRO, NI SLABO

mirkob

mirkob
Št. sporočil: 4
Datum objave: 04.01.2008 22:31:55 Citiraj objavo Pošlji ZS

Samo za razmislek:

Obstaja pa tudi druga plat medalije; to je taktični berač. Velikokrat se mi naredi, da imam slabe karte, vendar možnost  da mi bo ratal berač je pa okoli 25:75. V takih primerih se velikokrat odločim za berača, da nasprotniki ne bi naredili kakega pagata ali nedaj bože valata. Zaradi takih potez je še zmeraj prav, da kontra obstane, drugače bomo istomisleči prelahko dihalismile

P.S. Te taktike se držim, ko igarm vsak teden s kolegi v živo in točke seštevamo za vsak mesec posebej - in vrjemite se splača. 

Kontra beraču pri taroku v 4