Prijava

(Ne)moralnost igre

NeroX

NeroX
Št. sporočil: 1380
Regija: Celjska
Datum objave: 25.07.2008 13:15:28 Citiraj objavo Pošlji ZS

sapramis je rekel:

Ja, virtualna skupnost ... sem mela takega idiota, ki je zanalašč vrgu določeno karto, ker je hotu videt, ali bom vrgla določeno karto - pa sem jo. Pa je zapustil igro, meneč, da nimam pojma o igranju, ni imel pa pojma, kake karte še imam. Na koncu sem z novo igralko naredila igro s 160 pik (z radlom).

Se mi zdi, da večina čist preresno jemlje to igranje - za življenj in smrt, če cincaš 3 sekunde več, že negodujejo. Sej nismo roboti, no?! Ne vem, men takšno breosebno in robotovsko igranje ne ustreza. Hvala bogu, da vsak teden špilamo v živo po več ur. Tukaj pa o kaki tarokaški povezanosti ne bi mogla govorit. Da ne bo pomote - isto je na taroku.net

Virtuala je samo privid. Čaos

glede na tvojo taroško povezanost...se sploh ne strinjam...sam menim, da sem z nekaterimi igralci tle zelo povezan, snejbi, chief, anitka, mylo, pict, fras, rile, sonchica, shadylady, 1tan, gozdar, darjadora, mana58, pepa,grunff, bero,.........to je samo skupek ljudi, s katerimi so igre vedno uživantske, polne smeha, zafrkavanj, odličnih setov, in mi je prov žal, da jih je vlka večina z druzga konca slovenije, ter da zlo poredko urežemo kakšno v živo, ljubim vas...nekateri ste mi pomagali tudi skoz težke čase v življenju, in upam da jaz tudi vam...torej povezanost je....samo nardit si jo je treba smile....in skozi virtualnost samo premagujemo geografske razdalje...skratka nevem kaj bi brez t4..matr že spet bluzim :P

Força la Furia Roja

sapramis

sapramis
Št. sporočil: 314
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 25.07.2008 13:37:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ja, če bi jaz igrala s snejbi in/ali metty (vsaj po postih sodeč), bi verjetno drugače govorila. Tako pa sem naletela na butce (sori, ne morem drugače), ki so po mojem valatu vsi zapustili mize, brez besede. Mislim, hvala lepa, al kako. Kričim

sapramis

sapramis
Št. sporočil: 314
Datum objave: 25.07.2008 13:40:23 Citiraj objavo Pošlji ZS

To, da se igra tiho, brez komentarjev, to je men 2 much. Kupi si igro pa si jo naloži na komp pa jo drkaj do onemogloisti. Če pa igraš z ljudmi, pa vsak kak živjo ali komentar naj ne bo odveč. Ne vem, lahko bi bila oznaka pri nicku: tekmovalec in pa rekreativec. Samo ideja. Potem tocno ves, kaj lahko pri kom pricakujes in morda sploh ne gres igrat z nekom, za katerega ti je jasno, da sta nekompatibilna.

Aral

Aral
Št. sporočil: 3588
Regija: Štajerska
Datum objave: 26.07.2008 12:08:00 Citiraj objavo Pošlji ZS

Tudi meni je zanimiva tema, samo rad bi povedal, tudi, če obstaja kakšen dogovor pred igro, kako igrati, devati kontre ipd, nekateri sprejmejo lepo, eden pa je vedno tak, da mora ponagajat. Ko pa se njemu kaj zgodi, pa gre ven iz igre, ker je pač"luzer", ter se prijavi na nasledno mizo takoj, ali pa počakapar minut, da ga kdo ne poišče in mu reče, kam si zginal brez slovesa. Pametnjakoviči, ni kaj

TOOO

TOOO
Št. sporočil: 12
Regija: Gorenjska
Datum objave: 30.07.2009 15:33:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

Vse vas občudujem,k ta igra ni lahka,so za nekatere stresi,za nekatere zabava,nekateri pa pač iz dolgočasja igrajo,zato se nekako poskušam prilagodit,igri ali igralcem.

Kot pa vsi veste,to je včas jalovo početje \"Smeh\"\"Smeh\",saj nekateri ne zdržijo več kot 4do 7 igr,je pa v večini fajn.Če jemlješ igro kot razvedrilo,to je samo +,saj tako tudi druge drugače jemlješ.

Da ne dolgovezim,to je zgol in res samo zgol igra,katera ne boli,zato relax.

Samo uživanje pri igrah vam želim,vsem.

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 30.07.2009 18:44:06 Citiraj objavo Pošlji ZS

\"\" Ok, najprej hvala TOOO-ju, ker je privlekel tole temo pred mojo faco (očitno sem prelen, da bi brskal med pozabljenimi temami al pa cajta nimam, ne vem).

Zdaj pa, kar imam za povedati: na portalu imaš res vse sorte ljudi - od  uživačev prek skakačev do über strogih SS führerjev. Prvi radi kramljajo (včas se resno prašam, kaj je na prvem mestu - čvek al\' špil\"Smeh\"), drugi skačejo zdaj sem, zdaj tja, včasih še malo "porugajo" človeka v zdrav mozak in si mislijo: "Yeah, kok sm jest naüber kul!" No, potem imaš tretje, ki samo čakajo, kdaj ga boš pobiksal in takrat ti zmečejo vse možno v faco (npr. "kok si čorov", "hvala za igro, na tem nivoju ne špilam", ipd.)

V zadnjem času - in to leti na večino tukaj poznanih - me je dobesedno pogrela ena zanimivost, in sicer nepisano pravilo tu na portalu, ki se veličastno glasi:

"Ob napovedanem pagatu se ne prihaja s klicano barvo ven!"

Mislim, če se v realnem življenju držite vseh norm in pravil kot pijandura svoje forzicije pred bajto, vam še živ hudič ne more pomagati. Zakaj? No, takole gre; na naši miz\'ci se je dvakrat zgodilo (pa ne s strani istega igralca/igralke), da je bil napovedan celo trulpagat. V obeh primerih je bil prvi štih v rufani barvi, jasno. Na tem mestu bi v domače monitorje že letela vsa možna svinjarija (valda), pri nas, "kulturnikih", je bilo malce drugače. Namreč, v obeh primerih se je lepi valatek izognil za en samcat štih in ni ne, ni težko uganiti, kateri štih je to bil (ok, prvi, da bo lažje). Jaz sem še čestital obema (seveda na nekoliko zafrkljiv način, kot se v takih primerih spodobi\"Nasmeh\") za tako potezo - eni imajo pač žilico za odkrivanje zakritih skrivnosti (no ja, če imaš cca 5-6 kart rufane barve, je tvoj kamerad v dotični igri skoraj zagotovo škrt - poudarek na skoraj, saj zato se pa reče taroku IGRA - včas rata, včas pa pišeta nasprotnika 500 pik gor, jbg, a se je treba zato začet štihat al kaj?!)

No, podoben scenarij se je zgodil med igralci, s katerimi sem prvič ali vsaj malokrat igral. Igran špil pagat, prvi štih rufana farba. Jaz sem že imel na sumu, kaj se bo zgodilo, drugi pa je že začel "nja nja, z rufano nkol vn, k je pagat napuvedan". Hja, valat spet ni imel svojega dne, nasprotnika sem pohvalil za modro potezo (ker je meni izpred face odtegnil 500 flik), onemu drugemu sem pa tudi pojasnil pa se je stvar le pomirila...

Hočem reči, med igro je vse možno, sploh če igrajo nepadalci, torej taki, ki s srcem pristopijo k igri.

Na koncu bi le še to dodal - nekateri, kot vidim, pričakujejo nonstop čvek, obenem pa strupeno in natančno igro; žal oboje malokomu uspeva (blagor vam)...

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

(Ne)moralnost igre