PRO Tarok spletna igra
PRO "Professional" Tarok igra v sodelovanju s TARZS (Tarok zveza Slovenije), bo nekaj čisto novega na slovenskem spletu. Nova igra bo izdelana iz popolnega praznega lista in osamljenega utripajočega kurzorja na ekranu. Sama pravila bodo uporabljena iz krovne organizacije TARZS - vsaj za igro v 3, saj igro v 4 ne igrajo. Tukaj bomo uporabili pravila v 3 in jih malo nadgradili oz. prilagodili za igro v 4.
Več o samih pravilih TARZS si lahko preberete na tem spletnem naslovu
http://www.tarokzveza.si/akti.htm
Glavne spremembe, ki se bodo uvedle so:
- točkovanje po pikah (nič več zaokroževanje na 5), zmaga igralec v primeru, da zbere 36 točk.
- mondfang (škis pobere 21) se bo obračunavalo -21
- točkovanje igre (berač 125) - celotna razpredelnica bo še objavljena
- napovedana figura (kralj, pagat) - bo lahko padel prej le, če bo izsiljen. (kar pomeni, da napoved ne bo uspešna)
- točkovanje po pravilih TARZS, kot tudi rating, več o tem http://www.tarokzveza.si/Akti/rating_20080116.htm
- igranje na vseh napravah, ne glede na sistem. (mali, veliki ekranih, tablice, mobiteli)
- nazivi igralcev
Vse statistične podatke svojega profila (uporabniškega imena), ki jih boste dosegli v igri ali turnirju boste lahko videli že v sami igri ali na spletni strani. Zelo, zelo podrobna statistika.
TURNIRJI - seveda bodo tudi prenovljeni in uporabljeni po pravilih TARZS.
Glavne spremembe, ki se bodo uvedle so (pišemo splošno):
- turnir se bo odvijal 1x tedensko (nedelja)
- v enem dnevu se bo odigralo 3x po 42 iger (za v 3) in 44 iger (za v 4)
- razporejanje igralcev po mizah bo po TARZS pravilih
- vsak krog imajo v igri za 3 ali v 4 isto razdeljene karte
Veliko ostalih novosti je še v planu, ampak za ostale še malo kasneje. Naj omenim, da bo poskrbljeno tudi za "rekreativne igralce", ki se ne bodo udeleževali turnirjev - veliko zanimivih in atraktivnih dodatkov bo nameščenih.
Ok, to je na kratko povedano, vsa zanimiva pravila, slike in kar je v povezavi z novim tarokom bomo sproti pisali v to temo, vas pa vabimo, da nam želje, mnenja in katere spremembe mislite, da bi morale biti upoštevane, napišete v to temo.
Pozdravljeni ljubitelji taroka.
Glede novosti, ki jih imate namen narediti vse pohvale. Portal je res že potreben prenove.
Imel pa bi eno samo pripombo. Glede ratinga je vsekakor le-ta dobrodošel za turnirje, ko imajo igralci enako število iger. Za običajno igro, ko pa igralci igrajo odvisno koliko časa ima kdo in je število odigranih iger zelo različno, pa rating ni primeren. Rating realno ne pokaže znanja igralca. Nekdo, ki ima ogromno število odigranih iger bo imel visok rating, kar pa ne pomeni, da je njegov nivo znanja tudi tak.
Želim vam uspešno prenovo.
Si bo treba profilko menjat ;P....ti Valker pa odbij s tem prikritim marketingom konkurence, ali pa se predstavi s pravim nikom...
Si bo treba profilko menjat ;P....ti Valker pa odbij s tem prikritim marketingom konkurence, ali pa se predstavi s pravim nikom...
Koliko jaz razumem je predhodnik opozoril, da ne naredimo enake napake, kot so jo tam. Totej je to bolj antireklama.
Pozdrav.
Flybejba...tudi ti nisi tu gor prijavljena s tvojim pravim imenom in priimkom, moje ime je Jože, priimek pa Orel, če ti sedaj bolj ustreza.
Aja, mogoče te moti, da trenutno nisem eltni član. Na tem portalu sem registriran od 9.6.2013 in imam odigranih ogromno iger. Trenutno pa res nimam plačane članarine, ker zaradi posebnih okoliščin trentuno ni časa igrat taroka. Vsekakor pa plačam članarino, ko bo zopet čas za igro.
Še enkrat, moje mneje je, da bi raje, da ostane točkovanje kot povprečje točk in ne rating, samo to želim. To velja za igranje na splošno, ko ni omejeno število iger. Za turnir, ko imajo vsi igralci enako število iger pa rating vsekakor podpiram.
Admin je prosil za mnenja in želje, jaz pa sem napisal kaj želim, to je, da ostane povprečje točk. Samo to.
Imejte se radi!
Lep pozdrav, Jože Orel