Prosim.
Prvi razlog je čisto objektiven - zanima nas splošno mnenje (na podlagi več glasov), hkrati pa lahko potem enostavno iz končnih rezultatov vzamemo samo rezultate članov in jih upoštevamo pri odločitvi.
Drugi razlog je tehnične narave - zaenkrat ni tehnično možno tole levo anketo omogočiti samo članom + morda bi bilo tudi malo čudno, da to naredimo. Je pa to edina anketa, ki vam v živo kaže rezultate ravno zato, da jih ne moremo prirejati in obstaja neko zaupanje. Če vzamemo neko zunanjo rešitev za anketo, se ne bi mogli tako kot sedaj obraniti od potencialnih obtožb. Tukaj lepo zapiše nickname od vsakega, vsak lahko glasuje samo enkrat, v bazi pa je zapisan tudi čas glasovanja in IP številka, tako da je vedno preverljivo.
Ne vidim razloga, da bi ta princip menjali - admini dobimo najboljše možne informacije, vi pa ste tudi lahko prepričani, da je vse po reglcih oz. če pač mislite, da se nam ljubi ukvarjat s poneverbo ankete lahko vedno pokažemo rezultate. Ampak dejte logično razmišljat - a je adminom v interesu imeti pravilo v igri, ki večino moti?
uf, se je zapletlo...in zdaj bo nastala še večja brozga kot je že bila ob polemiki "špička zadnja" Ko sem vse tole prebrala in tudi tisto, kar vidimo v podforumu le e-člani me kar stiska ob misli, kam bo to pripeljalo, izidi ankete in objavljeni rezultati z uporabniškimi niki ne bodo v dobro - zagotovo ne in slej ko prej bo vržena kost glodanja. Varovanje zasebnosti je pristojbina vrhovnih, odločitev posameznika kaj bo glasoval pa samo njegova stvar. S tem smo to pripeljali tako daleč, da se beležijo črne pike na določeno ime in to ne obeta rešitve, še več....zdaj se bo iskala črna ovca
A je blo' res vse to potrebno in ali smo prišli tako globoko, da bomo razvrednotili naše dolgoletno delo?

Dokler ne morete zaupati rezultatom ankete, ki je narejena v dobro e-članov (če ne bi želeli menjati pravila, ga pač ne bi in niti ne bi dajali ankete) bo pač tako, ker ne obstaja drug način, da si očistimo ime. Lahko se zahvalite tistim, ki so dvomili v realnost rezultatov in so to namesto privatno šli metati v javnost. Tistim, ki so se mi po ZS oglasili z dvomi, kapa dol in tistim sem tudi že prej privatno povedal podrobne rezultate (brez nickov).
Istim ljudem se lahko tudi zahvalite, da bomo zdaj resno razmislili kdaj bomo postavili naslednjo anketo. Dajete nam namreč vedeti, da jo vzemate kot tekmovanje in ne vpogled v mnenje ostalih. Dajete nam vedeti, da niste zmožni sprejeti drugačnega mnenja, ampak menite, da je vaše edino pravilno (kar je pri taroku, kjer je globalno v veljavi več kot 50 različnih verzij pravil smešno). Vse skupaj pa jemlje ogromno časa in predvsem naše volje. Zakaj? Zato da poslušamo obtožbe in kreganje?
Ponudili smo vam možnost, da posežete v obstoječa pravila, ki so mimogrede v veljavi že 10 let (pa se prej noben ni spotikal ob zadnjo palčko, kot da bi jo uvedli šele sedaj), vi pa ste zadevo sprevrgli v lastno malo otroško prerivanje v peskovniku.
Žal mi je, ampak na tak način ne bomo dosegli ničesar. Če nekateri niso sposobni normalne, človeške in kulturne komunikacije, preko katere lahko pridemo do boljših rešitev, bomo pač v bodoče sami odločali katero pravilo bo obveljalo.
Sploh pa je žalostno, da potem še slišim kako nas obrekujete po chatu, v zadnjega pol leta pa nam razen 3-4 standardnih uporabnikov (pohvale!) niste poslali niti ene prošnje, kritike ali želje. Me zanima, kaj se želi doseči s tem jokanjem po chatu? Popravki se ne bodo naredili sami od sebe in dokler nam ne poveste kaj potrebujete, do takrat se ne bo nič popravilo.
Sja to je vse res, vendar je krivda, da je do tega prišlo tudi na tvoji strani Mladen.
Ta anketa je bila popolnoma nepotrebna in nesmiselna, sem ti predlagal da raje uporabi žezlo, če ne bo v vsakem primeru sranje. To je izvirni greh tega problema, anketa pa ni rešila ničesar in kakršenkoli rezultat bi bil ne bi rešila ničesar. Če ne veš imajo nekateri, verjetno tudi marsikdo od teh, ki so glasovali za spremembo tega pravila še raznorazne ideje glede pravil, ukinitev radlov, prepoved konter, igranje v 4 brez vseh solo iger…
A boš dal vse to na anketo? Če bi dal, bi bili rezultati verjetno podobni.
V vsakem primeru pa se tu ukvarjaš samo z 2-3 člani, ki delajo po mojem mnenju članskemu taroku in njegovi popularnosti več škode kot koristi. Verjetno so prav ti tudi nagovarjali druge uporabnike kako naj glasujejo. In pravi ti ti zdaj delajo še štalo glede regularnosti rezultatov, se gredo neki ego trip in dejansko dojemajo to kot svoj osebni poraz.
Čudi me tudi močno ločevanje med uporabniki (člani in nečlani), čeprav je logično in jasno, da so vsi nečlani potencialni člani.
Na beti praktično ne poznam igralca, ki bi v 4 šel na koncu na pagata ultimo namesto, da ga vrže prej in naredi valata. Možno je tudi, da nekateri niso niti razumeli vprašanja in/ali ne berejo foruma…
Kakorkoli, kakšno sporočilo je za njih potem ta anketa, da je na članskem taroku samo 24 igralcev s katerimi se da normalno igrat tarok, pa še ti bodo potem deležni šikaniranja?
Chaos is order yet undeciphered
Ne morem se povsem strinjati, ker se ne gre za 3-4 člane, pač pa okoli 50% članov in nečlanov. Zato je bila potrebna anketa. Če bi jih bilo 75% ali več bi pravilo spremenili.
2-3 člani so se glede tega oglašali tu na forumu in zahtevali anketo in isti 2-3 člani zdaj ne verjamejo rezultatom.
Menda nisi pričakoval da bo rezultat 75%?
Chaos is order yet undeciphered