Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself
Hojla,
jaz sem opazil še eno VELIKO napako in sicer pri klopu. Prvi igralec vrže npr. kavala, drugi igralec reže barvo, jaz pa kot tretji lahko vržem gor samo babo ali kralja (višjo karto od kavala ??). V resnici mi to ni potrebno, kajti lahko vržem tudi platlca, ker je šel preko že drugi igralec, jaz pa npr. šparam babo in kralja, da ju kasneje naložim prvemu in ga poizkusim "nafilat". To mislim da je ena izmed večjih napak, tako da probajte to popravit.
Lep pozdrav!
pravila taroka pravijo:
Klop je posebnost taroka in nastopa, ko so vsi igralci pasirali. V tem primeru izigra prvo
karto igralec, ki mu ta pravica pripada, velja pa pravilo obveznega prebijanja v barvi oz. s
tarokom. K prvim šestim vzetkom dodajamo po eno zaporedno karto iz talona. Cilj igre:
zbrati kar najmanjše število točk. Pagata moramo obvezno vreči zadnjega (igrati ga sploh
ne smemo)
torej je obvezno čez predhodnikovo karto...... od kje zdej uno zgornje vprašanje, ki je neumesno in najbrž spet "vaški zakon".
in po tvojmu citatu mojster.....gre čez vrženega kavala glih sam baba in kralj...
No pa naj se jst nekaj pripomnem...
Recimo igramo klopa imam 5 tarokov in pagata...
Ko se stirih tarokov znebim mi ostane pagat in vse mozne ostale karte...
Kakor vem, mora biti pagat izsiljen, sam od sebe ga ne mores sredi igrte vrzt gor, ampak tukaj v beta lahko z njim zacnes stih..
Upam da se napisav dovolj razumljivo...